Księga pochwał 03.23-12.23
Wróć do Wątki archiwalne#981 tomecki
Tak w sumie to znam wyłącznie taki tworzony przez człowieka.
#982 sanklip
:D To jest internet bezpośrednio z modemu/routera, nie z telefonicznego, kijowego hotspota, co znacznie wpływa na komfort użytkowania owego.
A internet z puszki to sytuacja, gdzie musisz siadać... Np... na parapecie, by złapać zasięg i zdąrzyć chociaż kliknąć komuś słówko na messenger.
Tak,, tak było.
-- (Zuzler):
Czy to znaczy, że to jest internet wytwarzany albo dostarczany przez człowieka lub mający człowiecze cechy?
--
Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.
Heilung -
"Norupo".
#983 Numernabis
Czyli nadal internet z puszki.
#984 sanklip
Hehe W sumie tak.
Internet z puszki, w tym znaczeniu źle działający, gówniany etc.
Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.
Heilung -
"Norupo".
#985 daszekmdn
Pracowita za mną noc. Migracja serwerów powoli się dokonuje.
Przeczytałem trochę poradników odświeżając sobie wiedzę o Debianie, nagrzebałem się w configach ale jest na plus :).
#986 markus1234
Już po pogrzebie mojej babci. Dobrze, że to już za mną i że babcia spoczywa w pokoju na cmentarzu.
#987 Postukujacy
Ładny dziś był online :)
#988 daszekmdn
Rok temu wybrałem internet z T-Mobile bo na domyślnych antenach w routerze chodził najlepiej. Wczoraj pobierałem coś szwagrowi na necie z jego telefonu, Orange tak jak i ja mam mobilnie, i zaskoczenie bo wyciągał do półtora megabajta na sekundę. Wrzuciłem więc swoją kartę 500gb do routera który już od kilku miesięcy ma anteny, bo T-Mobile ostatnio wieczorami chodzi tak, że prawie w ogóle i cały czas mam stabilne 3mb.
A i tak niebawem najpewniej zmiana na jeszcze inny net, ale dobrze w końcu ogarniać wszystko bez zawieszania się każdej rzeczy i ładowania po kilka minut.
#989 daszekmdn
Jeden z moich pierwszych boomboxów kupiony po pełnym powrocie do kaset w końcu w pełni działa. Panasonic RX-ED50.
#990 Pitef
Dwie rzeczy. Dzisiaj po pracy do samego wieczora, tj. do tej pory, zrobiłem 3 prania, ogarnąłem w sumie dość dokładnie całą chałupkę, odkurzyłem, starłem uprzednio kurze, oczyściłem odpływy w łazience i kuchni z rozkręcaniem tychże, naszykowałem kanaperki do roboty, wyczyściłem klawiaturę, uporządkowałem letnie/ zimowe ubrania, a w dodatku, pod łóżkiem podczas odkurzania odnalazł się mój nieśmiertelny pendrive metalowy, z takim zaokrąglonym oczkiem na breloczek czy co tam. Jak go zgubiłem, bardzo było mi go szkoda, bo żaden inny pen nie był tak niezawodny jak to. Kumpla komputery nim reanimowaliśmy/ stawialiśmy windowsa conajmniej kilkanaście razy, i wszystko szło jak po maśle, o czym można było zapomnieć wykorzystując w tym celu każdy inny pendrive.
#991 DJGraco
Jakiej firmy ten pendrive?
#992 Pitef
Sony albo Sandisk. Nie pamiętam, ale chyba Sony.
#993 lwica
Ależ miałam miły weekend i miły dzień. <3
#994 Julitka
Moja nieogarniona ludzkim rozumem potrzeba wszystkiego, co jesienne i zimowe, w tym pierników oraz rogali świętomarcińskich, została chwilowo zaspokojona. Wprawdzie zwykłym rogalem z makiem i bakaliami, ale co mak i bakalie, to mak i bakalie.
Laaaast kriiiiiiiismaaaas...
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#995 djdenismusic
ja natomiast jak mnie dopada jesienna handra, odrazu bym zabrał się za wigilijne pierogi z kapustą mojej babci. Szkoda, że nie udało mi się jej przekonać, żeby stworzyła to dzieło wyjątkowo poza ramami świąt.
#996 lwica
Makaron z pesto miałam dziś. <3
#997 daszekmdn
Coraz bliżej do spełnienia jednego wieloletniego marzenia. :) Jutro tylko trza się wybrać na drobne zakupy kabli, przejściówek i tego całego tam tałatajstwa.
A później albo poczekać na szwagra, albo jak by to tak... Zrobić se sam, tylko nic źle nie podpiąć bo się nie uda i będzie po ptokach. Więcej pewnie za jakiś czas na blogu.
#998 djsenter
Jutro wykaniam na weekend do miasta, w którym się uczyłem przez ostatnie 2 lata zobaczyć kilku dobrych znajomych i polecieć w gruby balet. Będzie mega! :D
#999 kazek5p
Są jednak na tym świecie dobrzy ludzie,.
#1000 kazek5p
No i wMarcinki zjedzone. Pychota.