EltenLink

Księga pochwał 03.23-12.23

Wróć do Wątki archiwalne

#981 tomecki

Tak w sumie to znam wyłącznie taki tworzony przez człowieka.

2023-11-01 21:29

#982 sanklip

:D To jest internet bezpośrednio z modemu/routera, nie z telefonicznego, kijowego hotspota, co znacznie wpływa na komfort użytkowania owego.

A internet z puszki to sytuacja, gdzie musisz siadać... Np... na parapecie, by złapać zasięg i zdąrzyć chociaż kliknąć komuś słówko na messenger.
Tak,, tak było.

-- (Zuzler):
Czy to znaczy, że to jest internet wytwarzany albo dostarczany przez człowieka lub mający człowiecze cechy?

--

Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".
2023-11-01 22:23

#983 Numernabis

Czyli nadal internet z puszki.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-11-01 22:32

#984 sanklip

Hehe W sumie tak.

Internet z puszki, w tym znaczeniu źle działający, gówniany etc.

Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".
2023-11-02 01:01

#985 daszekmdn

Pracowita za mną noc. Migracja serwerów powoli się dokonuje.
Przeczytałem trochę poradników odświeżając sobie wiedzę o Debianie, nagrzebałem się w configach ale jest na plus :).

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
Edytowano 2023-11-02 03:27

#986 markus1234

Już po pogrzebie mojej babci. Dobrze, że to już za mną i że babcia spoczywa w pokoju na cmentarzu.

2023-11-04 17:53

#987 Postukujacy

Ładny dziś był online :)

INFP
2023-11-04 22:53

#988 daszekmdn

Rok temu wybrałem internet z T-Mobile bo na domyślnych antenach w routerze chodził najlepiej. Wczoraj pobierałem coś szwagrowi na necie z jego telefonu, Orange tak jak i ja mam mobilnie, i zaskoczenie bo wyciągał do półtora megabajta na sekundę. Wrzuciłem więc swoją kartę 500gb do routera który już od kilku miesięcy ma anteny, bo T-Mobile ostatnio wieczorami chodzi tak, że prawie w ogóle i cały czas mam stabilne 3mb.
A i tak niebawem najpewniej zmiana na jeszcze inny net, ale dobrze w końcu ogarniać wszystko bez zawieszania się każdej rzeczy i ładowania po kilka minut.

Edytowano 2023-11-05 04:38

#989 daszekmdn

Jeden z moich pierwszych boomboxów kupiony po pełnym powrocie do kaset w końcu w pełni działa. Panasonic RX-ED50.

2023-11-06 02:03

#990 Pitef

Dwie rzeczy. Dzisiaj po pracy do samego wieczora, tj. do tej pory, zrobiłem 3 prania, ogarnąłem w sumie dość dokładnie całą chałupkę, odkurzyłem, starłem uprzednio kurze, oczyściłem odpływy w łazience i kuchni z rozkręcaniem tychże, naszykowałem kanaperki do roboty, wyczyściłem klawiaturę, uporządkowałem letnie/ zimowe ubrania, a w dodatku, pod łóżkiem podczas odkurzania odnalazł się mój nieśmiertelny pendrive metalowy, z takim zaokrąglonym oczkiem na breloczek czy co tam. Jak go zgubiłem, bardzo było mi go szkoda, bo żaden inny pen nie był tak niezawodny jak to. Kumpla komputery nim reanimowaliśmy/ stawialiśmy windowsa conajmniej kilkanaście razy, i wszystko szło jak po maśle, o czym można było zapomnieć wykorzystując w tym celu każdy inny pendrive.

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2023-11-06 22:24

#991 DJGraco

Jakiej firmy ten pendrive?

2023-11-06 22:33

#992 Pitef

Sony albo Sandisk. Nie pamiętam, ale chyba Sony.

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2023-11-06 22:38

#993 lwica

Ależ miałam miły weekend i miły dzień. <3

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2023-11-07 02:19

#994 Julitka

Moja nieogarniona ludzkim rozumem potrzeba wszystkiego, co jesienne i zimowe, w tym pierników oraz rogali świętomarcińskich, została chwilowo zaspokojona. Wprawdzie zwykłym rogalem z makiem i bakaliami, ale co mak i bakalie, to mak i bakalie.
Laaaast kriiiiiiiismaaaas...

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2023-11-07 13:53

#995 djdenismusic

ja natomiast jak mnie dopada jesienna handra, odrazu bym zabrał się za wigilijne pierogi z kapustą mojej babci. Szkoda, że nie udało mi się jej przekonać, żeby stworzyła to dzieło wyjątkowo poza ramami świąt.

2023-11-07 16:01

#996 lwica

Makaron z pesto miałam dziś. <3

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2023-11-07 20:52

#997 daszekmdn

Coraz bliżej do spełnienia jednego wieloletniego marzenia. :) Jutro tylko trza się wybrać na drobne zakupy kabli, przejściówek i tego całego tam tałatajstwa.
A później albo poczekać na szwagra, albo jak by to tak... Zrobić se sam, tylko nic źle nie podpiąć bo się nie uda i będzie po ptokach. Więcej pewnie za jakiś czas na blogu.

Edytowano 2023-11-08 02:54

#998 djsenter

Jutro wykaniam na weekend do miasta, w którym się uczyłem przez ostatnie 2 lata zobaczyć kilku dobrych znajomych i polecieć w gruby balet. Będzie mega! :D

Senter San
Edytowano 2023-11-09 12:14

#999 kazek5p

Są jednak na tym świecie dobrzy ludzie,.

2023-11-10 17:43

#1000 kazek5p

No i wMarcinki zjedzone. Pychota.

2023-11-10 17:44