____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Dzisiaj się wyspałem, a co za tym idzie, mogę być sobą! Większa produktywność, energia, motywacja do życia i chęć egzystowania z innymi ludkami na planecie ziemi. Lubię takie stany! Kiedyś myślałem, że jeszcze mnie trzyma deprecha, a ostatnio zdałem sobie sprawę, że bezsenność to potrafi tak w życiu na mieszać, że wygląda to podobnie. Każdy dzień, kiedy tak nie jest, uważam za cud allelujah.
Mam w końcu metadon! Tydzień na obciętej dawce o 50 mg spowodował, że teraz na standardowej podanej i.v. po 07:35, dalej łeb mi opada na klawiaturę. :D To samo było wczoraj po wypiciu, lecz jestem zadowolona, bo to oznacza, że wszystko dobrze i narazie nie potrzeba mi więcej na następny rok/kilka (mam taką nadzieję).
Kurcze. Nigdy w szkole w trakcie walentynek, dnia kobiet - nie dostawałam jakichś życzeń czy chociaz karteczek. Dostałam więc karteczkę dzisiaj z rysunkiem dojrzewających maków i napisem: "Mak w tym roku się skończył, mimo tego nie pozwolę byś miała skręta". W kopercie był jeszcze gram morfiny. Kicz, ale liczy się intencja. :D