Inne(Dyskusja ogólna)

Wpadki w stacjach radiowych.

Założony przez Puszkin 47 wpisów ostatni wpis 5 lat temu Strona 2 z 3

Są zaraz umieszczę na blogu
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Odświerzam wątek. Ostatnio, bodajże w nocy ze środy na czwartek, w radiu puławy 24 była ciekawa wpadka.
Była godzina 23:30, ja sobie śpię, a nagle w radiu słyszę: "Minęła godzina 20".
Za godzinę, czyli o 0:00, z radia słyszę: "Minęła godzina 20:30".
Jeszcze o 2:00 puścili jingiel, że jest 3:00.
Przez jakiś czas się zastanawiałem, co się mogło stać? Czy im się jakoś zegar przestawił, czy co?

Ale to radio się teraz nazywa Radio Impuls, poza tym im fajnie stream skacze.

W jakim sensie stream skacze? Bo na fm jest dobrze.

#25 1 polubienie

Internetowo, a szkoda bo chciałem sprawdzić w sensowny sposób co grają.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Ale wyjaśnij mi, o co chodzi z tym skakaniem streamu.

Włącz sobie i zobacz, przeskakuje po prostu w niektórych momentach.

Z ostatnich wpadek to pamiętam, jak jakoś we wrześniu, albo październiku w Esce skończyła się Rap Dwudziestka i na dobre 5, czy 10 min była taka pięęękna cisza.

#29 1 polubienie

Takie rzeczy bywały często w Poznańskiej planecie około 6 rano, gdy kończyła się playlista z hip hopem.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Niestety ostatnio ciężko na jakieś fajne wpadki w radiu trafić, kiedyś się fajnie lubiło coś wysypać. Dzisiaj wszystko mają lepiej ogarnięte, a szkoda.

#31 Edytowano

A propo wpadek, to nie wiem, czy tylko w Lubelskim oddziale złotych przebojów, czy we wszystkich, ale była bardzo fajna wpadka.
W nocy z czwartku na piątek puścili piosenkę Madonny - The power of goodbye, i cały czas leciał w kółko jeden i ten sam fragment. Ciekawe, kiedy to ogarnęli, bo ja tylko włączyłem na chwilę i usłyszałem tą właśnie wpadkę.

#32 Edytowano

Jeśli to było w nocy, to prawdopodobnie we wszystkich oddziałach, bo wtedy są połączone.

Oo jeszcze mi się przypomniała wpadka w VOX FM, jakoś w 2014 to było, był emitowany równocześnie podkład wiadomości i zacinający się jingiel i tylko takie Vox, vox, vox, vox i tak przez dłuższy czas.

W sumie to ja ostatnio miałem wpadkę w DHT, bo nie zdążyłem przygotować sobie ostatniego utworu i tak na antenie mówię. A już teraz taki i taki utwór, ale czy to na pewno takiutwór? Poczym wyłączyłem mikrofon i podkład sobie leciał przez pół minuty, aż w końcu przygotowałem tę konkretną piosenkę.

W radiu najlepiej mieć słuchawki, bo czasem można nie wyciszyć mikrofonu, spotkałam się kiedyś z taka sytuacją jak odbywałam tam staż.

Pewnie, że tak, w ogóle warto się powstrzymać od różnych przekleńst itd, bo nigdy nie wiadomo, czy przypadkiem coś nie wejdzie na antenę.

Nas tego uczono jednak czasem dziennikarze o tym zapominają.

Kiedyś przestawiły mi się karty i teamtalk poleciał na antenie i kolega się chyba zapomniał i wyskoczył z tekstem: Teamtalk jest k.... na antenie hello! :D

Jaka to była rozgłośnia?

#40 1 polubienie

Pamiętam trochę wpadek z radia, ale teraz przypomniała mi się tylko jedna akurat z telewizji, właśnie związana z przekleństwami. W słowackiej telewizji informacyjnej TA3, coś jak TVN24, miały być chyba informacje dla kierowców, ale odezwał się tylko przeklinający reporter, który mówił coś w stylu: No chciałbym już iść na antenę, tu pada, będę wyglądał jak ch… kur… Mam papier cały mokry, nic nie widzę. I później tylko prowadzący ze studia: Dzięki, Wacłaaw, to był nasz reporter Wacław jakiś tam, który śledzi sytuację na drogach.