EltenLink

Youtube - czy będzie rozwijany?

Wróć do Pytania i odpowiedzi

#1 agnieszka Konto zarchiwizowane

Hej
Jak w temacie. Czy Eltenowy odtwarzacz YT będzie rozwijany, a błędy, jak skocz do pozycji, zostaną naprawione? Przyznam, że to wg mnie najfajniejsza funkcja Eltena :) Gdy nie potrzebuję się logować, a akurat używam laptopa to z niej korzystam.

2023-02-02 14:32

#2 Julitka

@Agnieszka Najprawdopodobniej funkcja nie będzie rozwijana, a z pewnością nie jest na liście priorytetów. Biblioteka Youtube DL, o ile w ogóle rozwijana, jest dość chwiejna, pozwala na niewiele i istnieje na pograniczu legalności, choć teoretycznie jest legalna. Obecne klienty Youtube pozwalają na jego bezproblemowe obsługiwanie i choć sama bardzo lubię korzystać z klienta wersji Eltenowej, to nie przypuszczam, by coś się w niej zmieniło.
Może za jakiś czas deweloper znajdzie czas, ale znając Eltenowe procesy od lat paru, nie przypuszczam.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2023-02-02 16:17

#3 Julitka

Tym niemniej cieszę się osobiście, że funkcja okazuje się przydatna, bo padały głosy, że to głupstwo. :D

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2023-02-02 16:18

#4 agnieszka Konto zarchiwizowane

Tak, jasne, ogólnie youtube jest dostępny nawet ze stronki. Korzystam, z eltenowego gdy chcę coś na szybko odtworzyć, bo nie wymaga to wielu kliknięć. Takie dobre dla leniwców jak ja :D No nic, dzięki za odp.

Edytowano 2023-02-02 16:19

#5 papierek

Sam doskonale rozumiem, dlaczego nie jest na liście priorytetów i sam jednocześnie tego bardzo żałuję. :D

po co mi sygnatura?
2023-02-02 16:52

#6 Julitka

@Agnieszka @Papierek Mam tak samo. :D Do szybkiego podglądnięcia czegoś lub pobrania jak znalazł. A przewijanie skopane od dawna, niestety.

2023-02-02 18:29

#7 agnieszka Konto zarchiwizowane

Bardziej przeszkadza mi nie działająca funkcja skocz do pozycji, a ona jest. Raz tak się wkopałam, słuchałam dłuższego webinaru, musiałam przerwać. Spoko, looknę pozycję i później sobie wrócę. Niestety, nie dało się.

2023-02-02 19:05

#8 agnieszka Konto zarchiwizowane

Piszę w tym wątku, by nie tworzyć nowego. Czy tylko u mnie pobieranie z yt nie działa?

2023-02-13 22:13

#9 Julitka

Ono czasem nie działa. Wynika to ze specyfiki biblioteki DL, czasem ze specyfiki samego filmu. Spróbuj kilka/kilkanaście godzin później. Pewnych filmików po prostu nie da się pobrać tą metodą.

2023-02-14 13:15

#10 zywek

Da się. Pobrać yt-dlp i pdmienić youtube-dl na youtube-dl.

2023-02-15 10:48

#11 pajper

Mała niespodzianka. Tak naprawdę pracowałem nad tym w grudniu, ale Ścieżka do Betlejem sprawiła, że musiałem na moment przerwać.
Jest nowa wersja Youtube. Prócz poprawek jest też możliwość wyszukiwania i przeglądania kanałów oraz playlist, plus kilka drobiazgów.

Wersja oznaczona jako 1.0 trafiła dziś do osób posiadających pakiet sponsorski, znajdziecie ją na liście programów, wymagana wersja Eltena to 2.5.1.1.
Do pozostałych osób trafi 1 marca.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2023-02-15 19:37

#12 papierek

Nie chce się zaktualizować i tak. Jest dźwięk, jakby było update, daję zainstaluj ponownie, wersja się nie zmienia, dźwięk dalej jest.

po co mi sygnatura?
2023-02-15 19:42

#13 papierek

Musiałem odinstalować i zainstalować. Ale to też oznacza, że aktualizowanie tego nie działa, jak trzeba.

po co mi sygnatura?
2023-02-15 19:43

#14 pajper

Dzięki za informację. Ktoś potwierdza?

#StandWithUkraine

2023-02-15 19:47

#15 papierek

Zagrożenie poddane kwarantannie, 15.02.2023 19:45 , Poważna, rozwinięte 2 z 2
Dotyczy elementów: lista
file: C:\Users\mateusz\AppData\Roaming\elten\apps\youtube\yt\yt.exe 1 z 1

po co mi sygnatura?
2023-02-15 19:49

#16 pajper

Jaki to antywirus? U mnie nie ma problemu, to dalej na tej samej bibliotece

#StandWithUkraine

2023-02-15 20:15

#17 papierek

defender

po co mi sygnatura?
2023-02-15 21:13

#18 balteam

Nowa wersja eltena przez co nowego najpierw się nie chciała zainstalować, po prostu po teoretycznym pobraniu pliku elten zamilkł, po restarcie było ok, zainstalowałem od zera youtuba i też defender pokazuje zagrożenie

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2023-02-15 23:02

#19 pajper

Wymusiłem skan i u mnie nic. Dajcie jakieś info z Defendera.

#StandWithUkraine

2023-02-15 23:48

#20 Julitka

Potwierdzam konieczność deinstalacji i ponownej instalacji Yt, nie potwierdzam problemów z Defenderem. Natomiast przeszukiwanie playlist po wejściu w którąś na razie ładuje pustą listę.

2023-02-16 14:18