EltenLink

Kiedy ślepy staje się naprawdę ślepy czyli sposób na zimową aurę.

Wróć do W drodze

#41 biedrona333

o tak tak tutaj się z Panem zgadzam

2025-01-15 21:10

#42 Piotr

No ja przez cały czas preferuję koło w lasce, cały sezon, w zimie też.
Wiadomo, że jeżeli śnieg pada i dużo mokrego, miękkiego, nawalonego na chodniku, to wszystkie końcówki mają problem, ale jak jest trochę wydeptane, to z oporem, ale koło jednak do przodu jedzie.
Oczywiście redukcja prędkości i chyba jednak dłuższa laga niż ustawa przewiduje również się sprawdza.

2025-01-18 21:15

#43 majkmik1981

Preferuję od dłuższego czasu szczególnie na zimowe aury, do lachonów końcówki mikroskopijne. Takie cosik nabyłem na amazonie i się super sprawdza do wbijania w śnieg. Strasznie wolno co prawda w śniegu mi się porusza, ale pocieszam się, że i piesi na świeżym i na zmrożonym śniegu nie chodzą o wiele szybciej.
A swoją drogą, gdzie można by zdobyć to koło do laski, i jakbyście mogli napisać, jak to się zaczepia na lachona? Jest jakiś haczyk, czy może na wcisk to się mocuje?

2025-02-24 20:30

#44 MarOlk

To koło to autorski projekt Piotra.

2025-02-26 13:22

#45 Piotr

Prawda, ale zainspirowany kołem Ambutecha o nazwie Rover, tylko udoskonalony o metalowe elementy oraz oś ze śróbą i koło twarde od rolek.
Więcej o końcówce pisałem w temacie o białych laskach.

2025-03-03 12:32

#46 majkmik1981

Dzięki za odpowiedź/zi Spojżę na tamten wątek.-- (Piotr):
Prawda, ale zainspirowany kołem Ambutecha o nazwie Rover, tylko udoskonalony o metalowe elementy oraz oś ze śróbą i koło twarde od rolek.
Więcej o końcówce pisałem w temacie o białych laskach.

--

2025-03-03 22:20