Miranda NG
Wróć do Oprogramowanie#1 Numernabis
Jak w mirandzie dodajemy wtyczki? Jak je instalujemy? Pobrałem protokół GG i jak go dodać do mirandy?
#2 Numernabis
Nieaktualne, już otrzymałem rozwiązanie na priw.
#3 misiek
To podziel się dla potomnych.
#4 Numernabis
Z menu głównego wybieramy pozycję "pobierz komponenty" i otwiera się okno ze wszystkimi wtyczkami dostępnymi dla nas.
#5 Numernabis
Mam inne pytania:
1. Przychodzi mi wiadomość i automatycznie otwiera mi się okno rozmowy, gdzie to zmienić, aby było tylko powiadomenie w trayu?
2. W oknie rozmowy mam całą korespondencję z dznia dzisiejszego, po pierwszym uruchomienieu dzisiaj okna miałem korespondencję z wczoraj, gdzie to ustawić, aby tak nie było.
Wyloguję się, otworzę okno rozmowy danego kontaktu i mam w oknie całą rozmowę.
3. Kiedyś był Speak, który czytał automatycznie przy otwartym oknie rozmowy wiadomości przychodzące, w mirandzie oczywiście, jest teraz coś takiego w mirandzie?
#6 Pitef
z tym ustawieniem, żeby okno rozmowy pojawiało się tylko w traju, nie pamiętam. Gdzieś w oknie rozmowy bodajrze. Co do spika dodatek nazywał się WinterSpik, ale nie mam pojęcia czy działa. W Oknie rozmowy w preferencjach znajdziesz też tematy historii rozmów. Tych ustawień tam jest tak dużo, że aż więcej niż trzeba :)
#7 Numernabis
Ten Winter znalazłem, ale czyta mi tylko dymki, że ktoś jest dostępny, a nie czyta wiadomości przychodzących, ale dzięki za info.
#8 Pitef
Osobiście uwarzam, że np. mając przypiętego fb do mirandy, lepiej sobie ustawić tak, żeby okno pojawiało się w Uruchomionych aplikacjach, przynajmniej go nie przeoczysz, ale ile ludzi tyle poglądów/ upodobań. Co do syntezy, wolę właśnie mieć to okno pod Alt tabem i samemu sobie to przeczytać.
#9 Numernabis
Jak nazywa się wtyczka informująca nas o ostatnim logowaniu danego kontaktu?
#10 Numernabis
Poszukuję wtyczek, jedna do blokowania kontaktów, a druga daje możliwość ukrywania statusu dla wybranych kontaktów
Chodzi o nazwy.
#11 Numernabis
Po ostatniej aktualizacji zniknęły mi z listy GG wszystkie grupy, wszystkie oprócz messengera.
#12 lukasz1993258
Witam, ja używam dwie mirki, jedna do gg, druga do messengera.
obie jak narazie działajom dobrze.
#13 daszekmdn
A jak zrobić aby przy otrzymaniu nowej wiadomości otwierało się okienko?
#14 lukasz1993258
wiesz co?wsumie, to gdzieś się to robiło w ustawieniach, chyba to było w ustawieniach okna czy coś takiego, ale już nie pamiętam, bo to wsumie prawie rok temu robiłem.
ja tylko, żeby mi to działało wszystko na nowym laptopie, to całom mirande skopiowałem ze starego labka tutaj.
ale coś od paru dni to okienko mi nie wyskakóje.
nie wiem, czy to dziś zostało naprawione, bo żadko pisze zkim kolwiek na messengerze, ale dziś była aktualizacja.
#15 Monte
Słuchajcie, od dłuższego czasu nie mogę wysyłać wiadomości na Facebooku z Mirandy. Czy wy też tak macie? Czy ktoś mógłby pomóc mi rozwiązać ten problem? Od dłuższego czasu nie mogę korzystać z Mirandy.
#16 Monte
OK, już się naprawiło.
#17 DJGraco
Ciekawe jak Miranda a szyfrowane czaty.
Obawiam się, że może to nie przejźć.
#18 Numernabis
Będą działać jedynie czaty które nie są oflagowane jako tajna konwersacja,nie wiem od czego zależy bo ja nie włączałem, znajomi również nie, a mam kilka kontaktów, które nie są oflagowane tajną konwersacją, a pozostałe już tak
#19 zywek
Nadałeś Pin do messengera i się samo oflagowało. Implementacja purple też nie działa.
#20 Numernabis
No właśnie, że nie nadałem żadnego PINa, w tym cały problem, to się stało po ostatniej aktualizacji.
Poza tym gdyby tak było to wszystkie konwersacje byłyby tajne, a tak nie jest, mam około 20 osób na liście i w tym conajmnej 6 które niie mają statusu tajnej konwersacji.