Altix...
Wróć do Na zakupach#121 balteam
Może coś poprawili na tyle, że za o 500 stów mniejszą cenę by było warto kupić, nie wiem, dlatego ciekawią mnie opinnie tych używaających, sam z sibei też wolałbym xiaomi mi8, samsung s9 mini jeślit aki jest, ale chyba ie więc, s8, xiaomi mi8 w tej cenie też, iphone 7 pewnie też, no pół rynku;;D
#122 pates
ja to kupowałem troszkę dawno, niemniej jednak za coś za co sam zapłaciłem jakieś 300 400 zł jest ok. Reszta była z dofinansowania.
#123 misiek
Takie coś z takimi parametrami jest warte 200 zł max.
#124 Lowca_Androidow
Dofinansowanie czy nie, z dofinansowania również można było kupić iPhone lub inny telefon z Androidem o zdecydowanie lepszych parametrach i z dobrą, nawet bardzo dobrą dostępnością jeśli mówimy o Samsungu gdzie jest Voice Asistant
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#125 pates
i tak kupiłem potem motorolkę
#126 mucha
nawet na talkbacku fajnie samsungi chodzą
#127 Lowca_Androidow
Nie mówię, że nie, nie wypowiem się bo nie mam talkbacka na samsungu, korzystam z Voice Asistanta, Talkbacka mamw MP4 Pioneer XDP
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#128 Elanor
A ja nie odsyłam Focusa 40 do naprawy, choć mi jeden przycisk wyleciał na amen, bo się boję, że z pół roku będę czekać. Od zamówienia czekałam trzy miesiące. Jakbym ich nie cisnęła, to bym czekała dłużej.
Dawno, dawno temu, jak klucze do Jawsa były jeszcze na dyskietkach, dostałam uszkodzoną dyskietkę. Po odesłaniu, na nową czekałam pół roku. Dziwię się, że tyle oszóstw, totalne olewanie klijenta,, a nikt się jeszcze za nich nie wziął.
#129 Gosia12345
Boże, a ja będę mieć od nich Focusa 14. Boję się, że dostanę uszkodzony albo coś innego.
#130 balteam
Ja focus40 dostałem, ale w przetłumaczonej przez altiks instrukcji obsługi nie ma nawt mowy, że aby działał focus z nvda to trzeba zainstalować jakieś pliki.
#131 zvonimirek222
dla nich to focus działa tylko z jawsikiem.
Kup sę jawsa u marka Kalbarczyka, przepraszam, u towarzysza Kalbarczyka
#132 dorkakrac
Jasne, nie będą przecież wspierać konkurencji. Może akurat ktoś nie poszuka dodatkowych informacji i pomyśli, że Nvda jest gorsza niż Jaws. Najlepiej zrobić antyreklamę, ale i tak wszyscy wiedzą co o tym sądzić, a Nvda po prostu rządzi.
--Cytat (balteam):
Ja focus40 dostałem, ale w przetłumaczonej przez altiks instrukcji obsługi nie ma nawt mowy, że aby działał focus z nvda to trzeba zainstalować jakieś pliki.
--Koniec cytatu
#133 Elanor
No, z VO na Macu to Focus rzeczywiście działa, jak potłuczony, ale to nie na ten wątek.
#134 balteam
Mnie to o tyle wkurzyło, bo myślałem przez dosyć długi czas, że moja linijka jest zepsuta, potem posiedziałęm chwilę igdzieś na jakimś forumdoczytałem o instalacji innych plików.
#135 misiek
To go od nich po prostu nie kupuj.
--Cytat (Gosia12345):
Boże, a ja będę mieć od nich Focusa 14. Boję się, że dostanę uszkodzony albo coś innego.
--Koniec cytatu
#136 Lowca_Androidow
Łysy nie zawsze się da, np. Plextalk, niby można kupić gdzie indziej, ale tak czy siak kupujemy od Altixa bo są jedynym dystrybutorem na Polskę i każdy kto sprzedaje Plextalka ma go od Altix'u
#137 Elanor
@Baltim
Piszesz o Macu? Jeśli tak, to jakich plików? Jak coś, odpowiedz na priv, żeby tu offtopu nie robić.
#138 papierek
on pisał o nvda
#139 Elanor
Ok, już wszystko wiem.
#140 Zuzler
Kolejna piękna rzecz, o której się ostatnio dowiedziałam. Otóż przy robieniu proformy i wypełnianiu wniosku miły pan specjalista stwierdził, że Altix da komputer z Win10, ale koniecznie z antywirusem i jeszcze programem mówiącym/powiększającym w pakiecie. Inaczej się nie da. Że istnieje Defender ani słowa rzecz jasna.