Komputera w Altixie to bym nie kupił, niejednokrotnie jak robiłem szkolenia z obsługi komputera to pryzjeżdżali i zabierali zestawy bo do klienta miały jechać :D Poza tym cena nieadekwatna do tego co dają.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Chej. Tak patrzę na te wasze wpisy i na dziwić się nie mogę. Ta firma przyjeżdżała do nas do szkoły i pokazywała nam różne urządzenia np. Plekstalka ten nowszy model, ale ja uważam, że niektóre sprzęty wyglądają jak zabawki w sęsie, że zrobione są z tworzywa zabawkoweggo. Po za tym moja koleżanka która też nie widzi czekała kiedyś na przesyłkę kartek ponad 1000 sztuk i czekała ponad 2 miesiące. W końcu po wielu dzwonieniach prośbach wysłali. No ale co czekała to czekała. Kiedyś przysłali mniej niż powinni, a musiała zapłacić za tyle ile zamówiła. Poprostu ją wykorzystali. Poprostu Altix ma swoje plusy i minusy. Zresztą będę miała od nich sprzęt w tym roku na dofinansowanie. Inna historia. Muj kolega z klasy chciał tam zapewnić sobie praktyki w ich firmie w Toruniu i zbywali go. "A niech Pan zadzwoni jutro, niech pan zadzwoni w maju, niech pan zadzwoni w czerwcu......" i tak wogule. No z nimi poprostu są same problemy. Myślą, że jak nie widzimy to z łatwością można nam jakiś kit wcisnąć albo powiedzą nam to co chcemy usłyszeć. No taka to cała historia z nimi.
Życie z kimś jest łatwiejsze wtedy kiedy ktoś ciebie kocha bezgranicznie.
ktoś tutaj podał przykład, że altix to złodzieje, bo sprzedają jawsa za 5 koła, a nvda jest za darmo. To nie jest już przykład, akurat w tym przypadku, złodziejstwa altixa, tylko firmy freedom scientific. A raczej poprawniej bym powiedział, gdybym użył takiego zdania: Kto lubi jawsa to za niego zapłaci, kto nie lubi pobierze nvda i tu akurat altix nie ma do rzeczy.
Trzeba też wiedzieć, że stety czy nie, czasy się zmieniają i kiedyś to było fajne, że miało się czytnik książek dla niewidomych, telefon dla niewidomych, notatnik dla niewidomych, komputer dla niewidomych, teraz czasy się zmieniają i niewidomy zaczyna być częścią tej normalnej całości i na dobrą sprawę każdemu niewidomemu wystarczy linijka brajlowska, zwyczajny komputer z wgranym nvda i zwyczajny telefon z systemem ios lub android, czyli ogromna większość telefonów na rynku. Jedyne, co bym kupił tak naprawdę dla niewidomych to może jakieś sprzęty domowe no nie wiem... waga, centymetr... Ale już nawet odkurzacze, które coprawda nie są udźwiękowione są sterowane przez apkę, albo łatwe w użyciu... Mam na myśli roboty sprzątające. Pralki sterowane telefonem... Nowoczesność jako odpad przyniosła i nam, niewidomym sporo zmian, a rzecz, którą do tej pory trudno zastąpić to brajl i linijka brajlowska czy inne brajlowskie sprzęty i sprzęciki, bo nie wszystko ogarniemy syntezą.
eh, wiem, że tobie może i nie jest, ale ja pisałem o takim ogólnym wyposażeniu. Chodzi mi o to, że linijki nie zastąpisz zbytnio żadnym urządzeniem. Czytaki i inne notatniki zastąpisz komputerem czy telefonem, które w dzisiejszych czasach są dla niewidomego jak najbardziej dostępne i to bardzo, a linijka brajlowska nie ma takiego odpowiednika.
Pan kalbarczyk chyba myśli że tylko jego firma rozprowadza najlepszy sprzęt i że są jedyni którzy mają tak dobry sprzęt w swojej ofercie . Fakt niektóre sprzęty dla niewidomych można kupić tylko za pośrednictwem altix ale naszczęście jest wiele firm np ece czy rechabit gdzie można kupić taniej dany sprzęt czy oprogramowanie a terz niektóre żeczy tak jak np mówiące dyktafony firmy olympus można kupić na wolnym rynku i to dużo taniej bo np dyktafon olympus dm 550 w altiksie kosztuje 1800 a na otwartym rynku 800 dwukrotna przebitka ale np dyktafon milestone 312 można kupić albo w medisonie pana wojtka maja albo właśnie w znienawidzonym i drogim altiksie ja jak tylko moge to kupuje na otwartym rynku albo w innych firmach nisz altiks
Pates, to teraz pojechałeś po bandzie :D Ponad 2740 zł Telefon z androidem 6.0, 2GB RAM, 16 GB pamięci Flash, Ekran 4 cale do tego LCD, bez jaj, za takie pieniądze? Przecież Samsung Galaxy S8 kosztuje mniej, Tyle samo kosztuje iPhone 8 64 GB
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Tylko tyle, że ten telefon jakoś bardziej dostosowany podobno, nie mówię, że warto go kupić, tylko mówię, że coś wn im przerobili, ciekaw jak to działa.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Tak czy inaczej Balteam, ja bym wolał kupić telefon z nowym androidem na który na pewno dostanę te aplikacje które chcę, które na pewno będą działać, bo nie wszystkie działają na starszych androidach, no i jeśli miałbym już tyle płacić to zdecydowanie wolałbym iPhone, które na pewno jest lepiej dostępny niż to "cudeńko" ze starym systemem operacyjnym z brakiem możliwości aktualizacji do nowszej wersji systemu.
This site uses cookies to enhance your experience.