Altix...
Wróć do Na zakupach#61 misiek
Daszku- nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś gdy nagrywałem rozmowę z Orange, bo miałem z tą siecią problemy, to kazali mi wyłączyć nagrywanie. Gdy się nie zgodziłem, to nie chcieli rozmawiać i się rozłączyli.
#62 daszekmdn
To nie mów następnym razem, że nagrywasz. Ja nigdy im nie mówię. Oni nagrywają to ja mogę i już. Prawo zezwala na nagrywanie osób publicznych z tego co wiem.
#63 misiek
Chodzi o to, że nie mówiłem. Oni sami to jakoś wychwycili.
#64 szarka
Kiedyś było tak, że jak nagrywałeś rozmowę korzystając z jakiegośoprogramowania w telefonie, to rozmówca słyszał co jakiś czas piknięcie i wieział, że jest nagrywany. Jeżeli włączysz na głosnomówiący i nagrywasz np na dyktafon, to raczej nikt nie powinien o tym wiedzieć.
#65 cinkciarzpl
Każdy może nagrywać wszystko, jeżeli tylko na nagraniu jest zarejestrowany on sam plus osoby nagrywane i nie trzeba o niczym informować. Takie informacje mam od pewnego prawnika. To, że się rozłączają to typowy wybieg. Teraz nagrywacze już nie piszczą, ale też żadko który już potrafi nagrywać obie strony i sporo z tym kombinowania.
#66 nuno69
A ja nie nagrywam. Jestem wtedy taki sam jak oni, wiec...
#67 Lowca_Androidow
Jak rozmawiasz z firmą jesteś o tym informowany i jest informacja, że jeśli nie wyrażasz zgody na nagrywanie prosze się rozłączyć.
Nikt w Plsce nie ma prawa nagrywać nikogo bez jego zgody, to jest karalne.
Takiego nagrania nawet nie możesz w sądzie użyć bo nie zostanie ondopuszczony jako dowód, a oskarżony przeciw któremu posiadasz takie nagranie może nawet Ciebiewnieść oskarżenie za to nagranie.--Cytat (daszekmdn):
Jeśli rozmawiam z firmą a u firm rozmowy również są automatycznie rejestrowane, to nie mogą bo są w pewnym sensie osobami publicznymi i skoro oni to robią to mam do tego takie samo prawo.
--Koniec cytatu
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#68 cinkciarzpl
Łowca, podaj mi konkretny artykół kodeksu karnego,, który zabrania tego w prost. Generalnie nielegalne jest udostępnianie takiej rozmowy, ale jeżeli będzie to np dowód twojej niewinności w jakiejś sprawie to masz prawo tego użyć. Tak przynajmniej rozumiem taki art.
https://bezprawnik.pl/legalnosc-nagrywania-rozmowy/
#69 Julitka
Dobrze, ale nie róbmy Offtopu, ok?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#70 cinkciarzpl
Gdzie tu go widzisz?
#71 johnson
Skończmy ten temat i przejdźmy już kąkretnie do gadki o naszej przecudownej firmie. xd
#72 Lowca_Androidow
Otrzymałem emaila z przeprosinami od kierownika na Polskę południowo wschodnią, pisze On, że kobieta przyznała się do błędu, że przeprasza, że rozmowa przybrała niewłaściwy tok, że się uniosła bla, bla, bla. Kontaktowali się ze sklepem i w poniedziałek powinienem mieć ponoć nowego Plextalka, że ten to omyłkowo został wysłany dostarczony do sklepu, że to demonstaracyjny model.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#73 misiek
Dobry bajer, pół sukcesu.
#74 Lowca_Androidow
Też tak myślę :)
Ale jakby nie patrzeć mogli się wypiąć, nie wierzę jednak, że ten pokazowy model trafił do sklepu przez pomyłkę, po prostu jest pewna tendencja myślenia, że niewidomy to w ciemię bity, ale miała laska pecha, bo trafiła na mnie. orłem nie jestem, ale coś niecoś się znam :)
#75 misiek
Może po cichu myśleli, że coś jeszcze od nich w przyszłości kupisz.
#76 Lowca_Androidow
Raczej nie, tylko w sytuacji jeśli będą mieli coś czego nie dostanę nigdzie indziej, a będę tego potrzebował.
#77 szarka
Ja kupuję u nich od wielu lat białą laskę, Odpowiada mi. Nie muszę zamawiać gdzieś w Polsce. I to tyle.
#78 nuno69
Ale w sensie ciągle tę samą? Błąd gramatyczny! :), ale tak na poważnie to fakt: akurat laski to jedyna rzecz, którą wiem, że dostanę w całości.
#79 misiek
Łowca- ja aż tak zdesperowany chyba nie będę.
#80 pates
laski fakt są ok u nich.