Forum

Poznajmy się

Forum mieszane

Poprzednia 5 / 16 Następna

cinkciarzpl

#81 ·

Transcription

Witaj Radoweście w El Monstrichku. Na Team Talku miałeś Radoweś, też Ciebie szybko poznałem tak naprawdę, bo to rzeczywiście trochę się na tym Tyflonecie przegadało. Tyflonet jeszcze żyje, ale wtedy, kiedy ja częściej siedziałem tam, to Ciebie nie było już w pewnym momencie, a teraz to już od prawie że roku mnie tam nie ma na Tyflonecie z różnych względów. A poza tym już dużo się innych serwerów teraz potworzyło. Nie trzeba tylko na Tyflonecie bazować. No i też te grupy różne Whatsappowe i tak dalej, i tak dalej, które nam wątek padł, niestety. Ale co do tych Whatsappa weba, znaczy Whatsappa na Windowsie, to jest takie coś. Jest na Whatsapp.com, pobiera się apkę na Windowsy. Ona niby działa od Windowsa 10 wzwyż, ale nie sprawdza wersji systemu, więc odpali Ci się. Ona tak, jeżeli masz siódemkę oczywiście, bo jeżeli masz dziesiątkę, to zupełnie nie ma o czym gadać, bo to wiadomo, że się odpali. Śmiesznie to się instaluje, bo tak... Po prostu się instaluje i naciska się Enter, na tym uruchamia się apkę i ona się sama wszystko robi, nie pyta się o nic. I potem się uruchamia tego Whatsappa i paruje z telefonem, skanując kod QR tam. Jeżeli jesteś na Antku, no to więcej opcji w Whatsappie i Whatsapp Web i tam jest takie coś, skanuj kod QR. On jest tam mniej więcej na środku ekranu. Skanuje się go raz, a dobrze. Bardzo łatwo jest go zeskanować, o ile oczywiście masz dobrze ustawiony ekran, bo jak nie, to będziesz tak jak ja biadolił, prawda, przez pół roku. A to takie główna, to się nie odpala, co to jest, w ogóle nie. Któraś osoba mówi, a to jest takie fajne, to się tak ładnie, szybko paruje, co Ty gadasz. Stwierdziłem, że a, widocznie coś jest z moim monitorem nie tak. No i miałem rację. Okazało się, że ja tu odwróciłem. Okazało się, że był odwrócony. No, ale jak już się potem sparuje to z tym telefonem, to raz, a dobrze i jest dostępne tak, no trochę. Ma tych niezatykietowanych przycisków, ale można nagrywać się, można pisać, można odsłuchiwać wiadomości, odczytywać. Inne rzeczy też chyba można. Nie wiem, czy można dzwonić, ale... Ale pewnie dlatego, że nie testowałem tego specjalnie. No i tyle. To do Skype'a, no to rzeczywiście straszne badziewie. Ja to wczoraj na kompa zainstalowałem. I wywaliłem od razu, bo jak zobaczyłem tę listę kontaktów, z którą nic nie można zrobić. Znaczy, no już teraz chyba wiem, że można jednak. Ale... Ta filozofia tego Skype'a, nie, nie, w ogóle tak się to wszystko pogorszyło, że to nie, nie, absolutnie nie. Na Androidzie, no coś tam można, ale jakość dźwięku jednak Skype'a, a chociażby WhatsApp'a, no to jest coś, coś strasznego. W porównaniu Skype po prostu jest bladziutki. Bladziutki. Tam najwyższa jakość tego Skype'a to jest... awaryjna jakość WhatsApp'a, no więc to jest takie tam... Pizzu, pizzu takie.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

monstricek

#82 ·

1 likes
Transcription

Cześć, no przede wszystkim dziękuję za informacje o Whatsappie, czytałem gdzieś, że jest taki Whatsapp web i tak dalej, pobiorę, zainstaluję, nie problem, zobaczymy jak to będzie działać u mnie, jeżeli chodzi o Skype'ie, to tak, tutaj jest takie dziwne i jest siódemka Skype'owa, jest ósemka, ale siódemka jest taka trochę klasyczna, ósemka już jest dziwna w ogóle, ona niby jest podobna do Skype'ów mobilnych, w każdym razie ja zrezygnowałem praktycznie ze Skype'a, jeżeli chodzi o TeamTalk i o różne serwery, też powiem szczerze, że nieczęsto tam zaglądam i nie korzystam na przykład z Tychronetu, też z powodów różnych w sumie, nie tak, że nie korzystam, ale rzadko tam siedzę, naprawdę, nie pamiętam nawet kiedy ostatnio wchodziłem, jak już gdzieś wchodzę, to na jakieś inne serwery, częściej nawet rosyjskie, także z tym jest taki problem, że Tychronet dla mnie też takiego sensu jak kiedyś miał, to już nie ma, niestety.

daszekmdn

#83 ·

1 likes
Transcription

Cześć, mam głos, jak nie mam, tak mi się czasem dzieje. Natomiast, co do Skype'a. Może usunęli tobie konto, bo ja cię widzę na niedostępnym, a kiedyś widziałem cię na zaraz wracam. A może masz po prostu zbyt starą wersję Skype'a. Co do Skype'a na Android, był zgnieciony, jest zgnieciony i będzie zgnieciony. Chociaż teraz jakby trochę lepiej, bo jest ponownie opcja wyszukaj wszystko i możemy wyszukać kontakty za pomocą opcji wyszukaj wszystko. Ktoś tam przeszukaj wszystko. Czyli powinno nazywać wyszukiwanie kontaktów, a nie przeszukaj wszystko. Stuknij, aby znaleźć nowe kontakty, szukaj frazy kod. No, szukaj frazy kod, bo tu zapisałem kod. Znajdź osobę na Skype'ie. Pole, Piotr Kot Polska, Alibaba Kotka Polska, Mikołaj Kotyński Polska. No, czyli działa. Dobra. I to by było na tyle ze Skype'a. W ogóle jest wątek o Skype'ie. Tam można przenieść wpisy i można sobie pogadać o Skype'ie. Co chyba uczynię. Trzymajcie się.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

DJGraco

#84 ·

Transcription

Ja mam wrażenie, że ja w tym wątku się jeszcze nie wypowiedziałem, tak więc... Choć jeszcze jestem na LTE nie od dobrych kilku miesięcy, jednak się tutaj przewitam, bo... Nie wiem, nie zdawało mi się, żebym powiedziałem w tym wątku, jak przejrzałem posty, to nie widać siebie, więc... Witam Was wszystkich, ja mam na imigracjon. W wieku można znaleźć wizytów, co nie będę podawał. Interesuję się radiofonią, informatyką i muzyką.

biedrona333

#85 ·

Transcription

Witajcie! Zapewne wszyscy mnie tu, no prawie wszyscy mnie kojarzą. Byłam kiedyś na Klang'o, no ale postanowiłam sobie tutaj zawitać. Nazywam się Ania, skończyłam szkołę gimnastyki nieckiej, tak jak prawie większość. Interesuję się muzyką, skończyłam pierwszy stopień szkoły muzycznej na skrzypcach. Lubię czytać książki różnego typu, począwszy od kryminału, skończywszy... innych książkach. Więc jeszcze mogę powiedzieć, skończyłam w czerwcu tamtego roku szkołę na salwę. No i to tyle.

lwica

#86 ·

Transcription

Underleding av Arburn Fredrik Run, Sony-anch intuitive HR facilitator, steg etter stående som bokkastet med StarCraft. USA fulltime utvikla fjellskapets startstående avbjørk på beskrivelsejnskompisjonen. Det er de som de har hatt utforskt, de har snakket med kvällsutvikling. Det har sk�ל i fjellskapets for cooperativ, har bedre utforskning på kvällsutvikling, harntsvarsfriksjoner i fjellskapets, har brukt kvällskapsen hans barn i kvällskapsen, har utforskt. Det har stålt som en utforskning for folk som har utjobbt Ja det var alli som var i dag, så var de myndig å ha sitt bysik i ekte middal. Og så var det om å kalle de seg for ditt eget eget bysik. Ja, på det er det kallt myndig av med landen til, som er medconnect the ground, der er de virkelig fint på de andre sidene deri, og det var på dagens tid at de var på de døde striden, de fredsteinste stedene, og så har de tatt sigлиpp i ure verden, Takk for at du så med, og vi ses i neste avsnittet. Godt, takk for at du så med, og vi ses i neste avsnittet.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

lwica

#87 ·

Transcription

dynamisering på che describing dynamisering på che describing the som som som som

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

marekorganista

#88 ·

1 likes
Transcription

Cześć pracy, jestem Marek Organista, stary dziadek, 52 latka już stuknęło i sobie działam w kościele. Śluby, pogrzeby i inne atrakcje tylko do mnie. Bye good.

Marek organista

Bartek1

#89 ·

Transcription

Witam, jestem Bartek, na nazwisko Tomasiak, mam 32 lata, jestem z Lubastowa i co jeszcze, jestem niewidomy, lubię informatykę i wszystko przez nią związane i lubię słuchać muzyki. To na teraz tyle, jak mi się coś przypomni, to coś jeszcze dopowiem.

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

Paulinux

#90 ·

1 likes
Transcription

Dzień dobry. Nagrywam drugi raz swój wpis, dlatego, że pierwszy się nie nagrał poprawnie. Proszę Państwa, przepraszam, że tylko na jednym kanale, no niestety takie mam warunki teraz. Lepiej by mi było, gdybym mogła na przykład tutaj zaimportować plik z nagraniem, dlatego, że bym sobie wzięła po prostu w jakimś programie, na przykład hej, przełożyłabym dźwięk także na drugi kanał, odszumniłabym ewentualnie właśnie takie brudki, które mi tutaj zostaną, bym wycięła, wszystko byłoby perfekcyjnie. Natomiast tutaj nie ma odpowiednich narzędzi, żeby to wszystko zrobić. No, pomijając już i przechodząc do rzeczy, nazywam się Paulina, zresztą widzicie po moim linku, dwie informacje, pierwsza to jest właśnie ta, z którą się pamiętam, druga informacja to jest ta, że ludzie Linuxa w ogóle pasowali się informatyką, systemami, programami, no jestem dobrą testerką, przynajmniej tak mi się wydaje, z różnych kategorii, bo mam bardzo dużo programów pod względem tym, jak są rozbudowane, jak są dostępne i tak dalej, i tak dalej. No informatyką późno się zainteresowałam. Bo jakieś dwa lata temu, dopiero wtedy jak poszłam na kierunek, na który poszłam, czyli technik informatyk, technik, technik informatyk, przepraszam, ale potrzebuję coś drugiego. Dobra, okej, wracam do nagrania. No i co tam jeszcze? Przed tym, jak się interesowałam informatyką, to miałam w ogóle zupełnie, zupełnie inną bazę zainteresowań za to, że kiedyś to była muzyka, grania to nie psychologia, filozofia, takie rzeczy, literatura, natomiast teraz nawet nie tyle muzyka, co dźwięk mi pasuje. Dźwięki różne... Jestem zbieraczem literatury. Jestem zbieraczem dźwięków zawodowych. Dźwięków mam od Roma. Midów, nie midów, wave'ów, ambientów i tak dalej, i tak dalej. Co tam jeszcze? Zaczynam programować. Nie wiem, jak to wszystko się tutaj okaże. Czy będę dobrym programistą? Czy będę zbyt dobrym programistą? Jestem na Windowsie. Nie mam dostępu do Linuxa. Dlatego, że ostatnio robiłam systemy o przemaglowaniu. To, co lubię najbardziej. Lubię stawiać systemy bardzo. No i co jeszcze? Aha, no i właśnie dlatego teraz nie programuję, bo ja programuję tylko przez terminal. A jak to powiedział mój kolega GUI dla... No, z WUI. No, mi się wydaje, że nie mam się co tutaj jakoś bardzo rozgadać, dlatego, że... Pewnie na jakichś innych wątkach coś będę dodawać, coś będę mówić. Na razie to tyle. Pozdrawiam wszystkich ludzi, którzy są na Eltenie. Miłego dnia. Albo nocy. Nie zależy, jak to tam obchodzi. Pozdrawiam z Krakowa.

Happy hacking

hryniek

#91 ·

1 likes
Transcription

Witam Cię również co do możliwości importowania dźwięków taka możliwość jest w ostatnim poście użytkownik mati25 już nie pamiętam ale w każdym razie w ostatnim poście wątku dźwięki jest opisana procedura jak taki dźwięk można zaimportować ja się w związku z powyższym powtarzać nie będę tylko po prostu oddam głos użytkownikom który już to zrobił za mnie

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

Paulinux

#92 ·

1 likes
Transcription

O, jest, jest, rzeczywiście, dzięki, akurat właśnie tam byłam, się zastanawiałam, jak wy tam dajecie te dźwięki i sobie to przesłuchałam, no, przetestuję sobie to przy najbliższej okazji, no, dzięki i pozdrawiam jeszcze raz.

Happy hacking

matid25

#93 ·

Transcription

Witajcie, mam na imię Mateusz, wiek 31 lat, z zawodu jestem masażystą. W tym roku mam zamiar otworzyć swój własny gabinet masażu. A co do zainteresowań, masaż, medycyna, tak jak już mówiłem gdzieś tutaj w wątku nagrywanie, zobaczcie, że lubi nagrywać różne dźwięki, wszelkiego rodzaju. A poza tym to interesuje się różnymi telefonami komórkowymi, jeżeli chodzi o dostępność i informatyka.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Zuzler

#94 ·

1 likes
Transcription

No więc, to może ja też sobie się nagram, nazywam się Zuzanna Mikler, prawda, chodziłam do Owińsk przez cały czas zawsze, przez 12 lat, teraz studiuję, no i teraz przyszłam tutaj w tym tygodniu, już nie pamiętam, czy to było, nie wiem, w poniedziałek, czy może w niedzielę, czy kiedy tam, w każdym razie przyszłam tu na Eltenat dopiero i tak się zapoznaję, po malutku zapoznaję. Tam sobie bloga założyłam, możecie sobie zobaczyć, poczytać, może nawet, nawet jeżeli nie pociągnę go dalej, to, no to już parę wpisów tam jest, to możecie sobie poczytać. ... ...

DJGraco

#95 ·

Transcription

Ojej, witaj, Zuzanna. Cieszę się, że do nas dołączyłaś. Fajnie Cię tu widzieć. A właściwie słyszeć.

marchewaux

#96 ·

1 likes
Transcription

Dobry wieczór wszystkim. Kłaniam się nisko, a nawet jeszcze niżej. Nazywam się Dariusz Marchewka.

śpiewasz, chcesz nagrać swoje demo, zapraszam do mojego studia nagrań, pisz priv, mój blog marchewkowe studio, zapraszam!LINE

Paulinux

#97 ·

1 likes
Transcription

Сема, подними на твои подставы, синтезатор могу сделать.

Happy hacking

lukasz1993258

#98 ·

Transcription

Powiem Ci, Darek, że jak na nagrania masz bardzo specyficzny głos, bardzo nietypowy i bardzo oficjalny. Tak też mogłem powiedzieć, więc powiem, że Twój głos jest bardzo oficjalny, bardzo w jakimś stopniu interesujący. Ale oficjalny.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

DJGraco

#99 ·

Transcription

Dzień dobry, Darku życzymy miłej zabawy na pokładzie.

johnson

#100 ·

Transcription

Proszę, proszę, kogo tu widzimy? Dobry, dobry. Kiedy sławny autor ma napisać następny tom tej świetnej książki, której oczywiście tytułu nie powiem, ponieważ jak na razie to tylko wersje beta. A co potem? Może wyjdą na świat?

Poprzednia 5 / 16 Następna