Forum

Poznajmy się

Forum mieszane

Poprzednia 15 / 16 Następna

ewelinka

#281 ·

Transcription

Witam to teraz chyba kolej na mnie, ponieważ jeszcze się tutaj nie nagrywałam. Z tej strony Ewelina. Pochodzę z Warszawy, ale przeprowadziłam się do Bielska Białej, gdzie mieszkam już tak dwa i pół roku. Z zawodu jestem technikiem masażystą, ale aktualnie pracuję przy bazach danych. Mam dwa pieski. Niko jest labradorem dziewięcioletnim, psem przewodnikiem mojego narzeczonego. Piesek jest biszkoptowy. Natomiast drugi piesek to mieszaniec pięcioletni Rocky. Mieszaniec taki trochę z Retrievera coś ma. I z obczarka może pyszczek taki wydłużony, troszkę jak wilczor. No nie wiem, tak wygląda mi tak troszkę weterynarz go opisywała, pani doktor. Na co dzień aktualnie teraz poza pracą pochłaniają mnie przygotowania do ślubu. Hmm... Hmm... Ponieważ za dwa tygodnie pobieramy się z narzeczonym, więc to jest takim głównym na razie tematem u nas. Hmm... Poza tym... Hmm... Hmm... Jeśli chodzi o spędzanie wolnego czasu, no lubię... Hmm... Bardzo lubię chodzić po sklepach i oglądać jakieś tam kosmetyczne nowości czy testować różne rzeczy, wymieniać się informacjami na ten temat, o zapachach różnych, o różnych, nie wiem, masłach do ciała, żelach, o jakichś tego typu rzeczach. Na Klango nie prowadziłam swojego bloga. Nie wypowiadałam się na forach. Natomiast tutaj... Hmm... Mam swojego bloga Balsam dla duszy i ciała, do którego śledzenia Was bardzo serdecznie zapraszam. O, mój zegarek z ptaszkami się odzywa. Już się baterie mu trochę czerpią, bo źle chodzi. No, także mam taki zegarek z ptaszkami. Od narzeczonego dostałam na imieniny, kiedyś chyba. Bo kiedyś miałam taki od mamy, ale mi zbił i mi po prostu odkupił. W sumie, no, odkupił mnie. Tak, może tak bardziej odkupił mi go. No, taki ptasie zegarek mam. Hmm... Co jeszcze? Bardzo lubię zdobywać góry, chodzić po górach. Swego czasu bardzo często wychodziłam z fundacją Jaśka Melly Poza Horyzonty. Z projektu Razem na Szczyty. Hmm... Chodziłam też, tutaj z pogranicza bez barier. Hmm... Jakieś wyjście było kiedyś z fundacji tutaj w Bielsku Białej, pogranicze bez barier właśnie. Jest taka fundacja i też są wyjścia w góry, aczkolwiek bardziej podobały mi się chyba razem na szczyty. Prócz tego uczestniczyłam w takim obozie do Limanowej, właściwie do starej wsi pod Limanową, gdzie też mieliśmy jakieś już swoje stałe trasy, ale człowiek mimo wszystko bardzo chętnie jeździł, bardzo chętnie uczestniczył i czekał jakby kolejnego obozu. No niestety to się troszeczkę zmieniło, ponieważ pani, która go organizowała... organizuje go w inne miejsce, ponieważ gospodarze, do których jeździliśmy już po prostu nie chcą przyjmować ludzi i no jakoś już im się zmieniły trochę priorytety i chcą mieć jakby dom wyłącznie dla siebie, nie dla gości już. Także odkąd jakby zaczęli jeździć do nowego miejsca, to w sumie ja przestałam, bo tak jak mówię, miałam też inne swoje życiowe obowiązki. Zawirowania, także moja przygoda z obozami już się skończyła, natomiast mam bardzo wiele nagrań stamtąd. Na blogu też kilka możecie znaleźć, możecie znaleźć też kilka moich wierszy, ponieważ piszę, bardzo lubię pisać wiersze o różnej tematyce, także też zapraszam do poczytania. Myślę, że to na tyle. Dziękuję. Jeżeli chcecie, tak jak mówię, dowiedzieć się, troszeczkę poznać mnie bliżej, to zapraszam na mojego bloga Balsam dla Duszy i Ciała. Dziękuję serdecznie i do usłyszenia.

lukasz1993258

#282 ·

Transcription

No to życzymy miłego korzystania z forum głosowego.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

daszekmdn

#283 ·

1 likes
Transcription

Witam Państwa bardzo zwyczajnie, a tak na przekór wszystkiemu, co się da. Tak się jakoś złożyło, że ten wątek sobie istnieje od chyba 4 lat. Od samego początku istnienia forum głosowego praktycznie. Ja się tutaj udzielałem, aczkolwiek nic o sobie nie powiedziałem. Tu już tak parę wątków miałem, prawda, tutaj, gdzieś. A więc trzeba to nadrobić, słuchajcie. Sorry, jakieś szmery w tle, whatever, ale po prostu, że tak powiem, no coś tutaj robię, gdyż troszkę mi się spieszy. Wiesz co, tak puściłem do tła. A więc jestem, który jestem, mieszkam sobie w Polsce. Podpisuję się obecnie już innymi nickami niż ten tutaj widoczny. Bardziej jako Dasz, jako Kot. Lub... Który pisze się Nicktpurrer. Jest to mój nick i nie potrafię go wymówić, słuchajcie, to jest straszne. Interesuję się... No, kiedyś bym powiedział informatyką, teraz powiem, że już mi to minęło. Bardziej, prawda, radiem skupiającym się głównie na analogowych kęsotliwościach. Dab mnie, no, raczej nie zachwycił, gdyż nawet u mnie nie odbiera. I teraz tak. Z radia przede wszystkim jakieś nieznane sygnały, jakieś ciekawe sygnały, prawda. Transmisje danych, stacje numeryczne, tropo, w sensie DX-y. No i trochę krótkofalarstwa, aczkolwiek w tym temacie to, że żadnych kroków jeszcze nie poczynił. Ponadto kasetami, co zresztą w tym momencie słychać, bo się pakuję i już szukam. No i tak. No i tak. A co będę nagrywać, jak wyjadę jutro? Świat. Prawda. I cóż więcej. No, jeżeli ktoś chciałby do mnie napisać, to nie gryzę, chyba, że piszę w sposób Dzień dobry, mam problem, pomóż mi. W sensie nie chodzi, że nie można do mnie pisać, jak ja mam problem z kimś. Chodzi mi właśnie bardziej o sposób tego pisania. Jeżeli ktoś do mnie napisze Dzień dobry, mam prob... Dzień dobry, się mówi nie dzień dobry. Jezu, mnie to denerwuje, a sam tak powiedziałem przed chwilą. Masakra, słuchajcie. No, w każdym razie. Ktoś do mnie napisze Dzień dobry, mam problem. No, to co ja mam mu odpisać? Z kim masz problem? Z komputerem. Jaki masz problem? Problematyczny. No. Ale jak ktoś do mnie napisze Cześć, mam problem z tą aplikacją. Dzieje mi się to i to, to pomogę, owszem. Bo ja lubię pomagać ludziom, tylko ludziom konkretnym, prawda? Że tak powiem. Sam staram się być konkretny. To zresztą widać często gdzieś tam na forum, etc., etc. Dlatego tak nie lubię forum głosowego, bo tutaj nieraz się ludzie rozwlekają na pół wieku. Chociaż mogliby to powiedzieć krótko. No, ja tu się też rozwlekam teraz wyjątkowo na pół wieku, ale ja tego nie mogę powiedzieć krótko, bo... No, opisanie siebie to jednak jest... Coś takiego, że trochę ci to zajdzie, tak? No. Yyy... Co tu jeszcze? Próbuję programować. No, próbowa... Próbuję to jest dobre określenie, słuchajcie. Gdyż, no... Nie jest to programowanie wysokich lotów. Nic tak bardzo zaawansowanego, interesującego ludzi w jakimś tam gigastopniu nie napisałem. No, bo jestem za słaby w te kloski. Ale lubię się bawić. Yyy... Wszelkimi właśnie... Przede wszystkim apkami, gdzie można coś wyklikiwać. Gdzieś jakimiś modowalnymi grami i tak dalej, i tak dalej. Czego nie widać, no, bo te projekty są zazwyczaj tak kiepskiej jakości, że ich nie publikuję. Yyy... No, ale tak jest. Prawda. Mam swojego kota. Mam właśnie kocicę, która mnie gryzie non-stop, bez przerwy. Yyy... No i to nie jest dobre. Hihihi... Zawsze jej mówię, żeby nie gryzła, a ona dalej robi swoje. No to nie wytłumaczysz. Yyy... Prawda. I co jeszcze? No... Interesuję się też trochę kotami właśnie. No i jestem podróżnikiem. Słuchajcie, który nigdzie nie był, nic nie widział, ale podróżnikiem się mianuję, bo... Bo uwielbiam podróżować gdzieś, prawda? Coś i w ogóle. Lubię jeździć i jestem podróżnikiem takim, że zawsze biorę ze sobą radio, żeby posłuchać co gdzie piszczy w radiu. Znaczy... I dosłownie ich przenosimy, bo przynajmniej faktycznie coś piszczy. Słuchajcie, no i tak to wygląda, nie? Sobie. To już chyba wszystko, co mogę sobie powiedzieć. Jak ktoś ma jakieś pytania, to pytać. Nie bać się. Nie gryzę. Odpowiem. No i tyle. Tak więc trzymajta się. I... Dobranoc.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#284 ·

Transcription

Witam Was bardzo serdecznie, ja pozwolę się odnieść do wpisu Daszka, to znaczy Daszku ja Cię bardzo dobrze pamiętam z czasów na przykład Klango, to znaczy rok 2014, kiedy się wtedy poznawaliśmy, pamiętam. I pamiętam jak dużo oboje żeśmy pisali na forach głosowych na Klango i wiadomości prywatne też pamiętam, nawet jak gdzieś mam wiadomości prywatne z Tobą, głosowe, także ja nawet pamiętam i mogę śmiało tu potwierdzić, że wtedy kiedy poznawałem Daszka, no to nie interesowało się aż tak stacjami radiowymi. Wtedy to pamiętam, faktycznie interesowało się częściej chyba informatyką, bo... Nawet wątki odnośnie systemu jakiegoś operacyjnego tworzył na Klango, chyba Linuxa jak pamiętam i tak dalej i tak dalej. Wtedy jeszcze pamiętam na początkach naszej znajomości jak stworzyłeś na przykład wątek odnośnie telefonu Nokia z kwadrą QWERTY, także tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

violinist

#285 ·

Transcription

No to i ja, żeby odświeżyć wątek, to też się tu nagram dla tych, co nie wiedzą albo już wiedzą, ja od dwóch lat w zasadzie już mieszkam w Kołobrzegu, tak się życie potoczyło, poznałem tutaj miłość swojego życia elegancko i sobie egzystuję w tym Kołobrzegu. Parę osób już się ze mną widziało tutaj i widziało jak mieszkam fajnie. No i to by chyba można rzec na tyle.

violinist

#286 ·

Transcription

Tak, jeszcze tylko w ramach aktualizacji pewnych danych, to teraz jestem na TimToku, głównie na serwerze moim, bo też własnym pod adresem przytulnemiejsce.pl. Przytulnemiejsce, pisane razem, .pl. Można zalogować się pustym kontem lub też Facebookiem. Na początku, przy wejściu, przy pierwszym dołączeniu, zachęcamy i prosimy o zapoznanie się z regulaminem dostępnym na plikach. Pozdrawiam.

lukasz1993258

#287 ·

Transcription

Zapewne za parę ładnych lat, za ile tego nie wiadomo, jak się odsłucha tego wątku, to będzie co wspominać.

DJGraco

#288 ·

Transcription

Ja uważam, że w sumie już jest co wspominać, bo tutaj pewne osoby, pewna jedna osoba, która już z nami niestety nie ma, na przykład się tutaj też wypowiadała, moim zdaniem już jest co wspominać.

lukasz1993258

#289 ·

Transcription

No już jest co wspominać, to masz rację, bo przez te lata się trochę rzeczy pozmieniało, ale mi chodziło głównie o to, że jak na przykład sobie odsłuchamy tego wątku za 10, 15, 20 lat, a już będziemy troszkę starsi, no nawet bardziej troszkę, no to wiesz.

johnson

#290 ·

Transcription

No, mam nadzieję, że tyle ten lat, że ten tyle lat przetrwa, żeby można było takie wspomnienie zachować. No, to by było, no, mogłoby być też ciekawie zobaczyć sobie sprzed 20 lat post jakiś, czy wątek. Ojej, a tyle czasu temu, a tu gdzieś ponad tysiąc, czy ileś pisów głosowych, nawet więcej. No i słyszy się jakichś młodszych z liceum, czy nawet, jak to tego, a teraz 20 lat starsi i taka różnica. No cóż, mam nadzieję, że Elten właśnie na pewno dotrwa do takiego czasu, no i nie trzeba będzie jakichś zapasowych rzeczy awaryjnych tworzyć. A zresztą w tym temacie nie o to chodzi.

lukasz1993258

#291 ·

Transcription

Zważywszy na to, w jakiej teraz żyjemy rzeczywistości, co mam nadzieję, że to się skończy jak najszybciej, no to jak na przykład jeżeli ten portal przetrwa i będziemy dalej to wszystko tutaj pięknie robić, to za 10, 15, ewentualnie 20 lat będziemy sobie mówić, kurcz, to wtedy była pandemia, ale stare dzieje.

DJGraco

#292 ·

Transcription

No ludzkość to niejedną pandemię przetrwała, tak naprawdę, więc tego koronawirusa też na pewno przetrwamy, chociaż nie mówię, że wszyscy, no niestety ofiary śmiertelne tego też są, ale to na trochę inny wątek temat już tak trochę zszedł nam.

lukasz1993258

#293 ·

Transcription

No ja nie wątpię, że nie przeżyjemy tego, tylko po prostu mi chodzi o to, że za parę ładnych lat będzie co wspominać, jak się też na przykład wątki odnośnie tego będzie odtwarzało, czy ogólnie, jak się będzie wspominało te wszystkie wątki i w ogóle zaszcza ten wątek właśnie, w którym się obecnie nagrywam i wtedy będzie fajnie, bo przecież jedni jak się wypowiadali, to jak ja na przykład się po raz pierwszy wypowiadałem, bo to nie miałem na przykład mikrofonów stereofonicznych i trochę było inaczej, inne mieszkanie, inne wszystko, więc no będzie co wspominać i to jest prawda.

Monte

#294 ·

Transcription

Cześć, jestem Iza, na Eltenie pseudonim Monte. Ja się tutaj jeszcze nie przedstawiałam, więc tak krótko, zwięźle i na temat. Pochodzę ze wsi, z województwa mazowieckiego, okolice Garbolina. Bardzo długi czas byłam w Laskach, półtora roku w Lublinie. Lubię słuchać muzyki, oglądać filmy, czytać książki, słuchać podcastów. I właściwie to o tyle.

Give me a sign.

lukasz1993258

#295 ·

Transcription

No teraz to ten wpis jest konkretniejszy, w każdym razie jeszcze powtórzę raz miło Cię witać wśród eltenowiczów, ja tutaj jak już mówiłem w tym wątku jestem od samego początku istnienia tego projektu i nawet pamiętam początki tego projektu, jak one wyglądały, jak się ten projekt rozwijał i w ogóle, także to wszystko pamiętam. Dziękuję.

DJGraco

#296 ·

Transcription

A forum głosowe to zdaje się od 2016 roku istnieje, ale nie dam sobie ręki uciąć, bo ja tutaj jestem od 2017 roku, więc no.

lukasz1993258

#297 ·

Transcription

Mój drogi, forum głosowe istnieje dokładnie, podejrzewam, od maja 2017 roku. Trzeba byłoby wejść w wątek, witam na forum głosowym i ten wątek wszystko od razu powie. Ale jestem pewny, że forum głosowe na antenie istnieje od 2017 roku.

strowbery

#298 ·

Transcription

Witaj Iza, miło, że jesteś.

<3 :* <3

Monte

#299 ·

Transcription

Jak się przedstawiałam, nie dodałam, że piszę, uwielbiam to robić, piszę już od lat, ale napisałam o tym w wątku tekstowym. Uwielbiam pisać opowiadania, wiersze, nawet piosenki jakieś napisałam, próbuję napisać książki i uwielbiam to robić, uwielbiam tworzyć bohaterów, akcje. I to tyle.

Give me a sign.

Seva

#300 ·

1 likes
Transcription

Dzień dobry. Mam na imię Siewolat, ale można nazywać mnie Siewa. Już pisałem publikacje o sobie dzisiaj na forum tekstowym, ale zadecydowałem nagrać wiadomość głosową tutaj. Jestem z Rosji, mieszkam w Moskwie, mam 20 lat. Studiuję informatykę na uniwersytecie i także uczyłem się testowania QA i testowania dostępności samodzielnie. Uwielbiam śpiewać i uczyć się. Uczyłem się języków w czasie wolnym. Mogę mówić po angielsku i uczyłem się hiszpańskiego. Próbuję uczyć się polskiego i bardzo chciałbym to poprawić, bo polski jest trochę trudny język dla mnie. Myślę, że hiszpański jest trudny język dla mnie. Hiszpański jest bardziej łatwy do nauki niż polski. Także uwielbiam słuchać muzyki. Będzie mi miło poznać nowych ludzi. Dziękuję.

Poprzednia 15 / 16 Next