Elten Mobile - betatesty dla systemu iOS
Wróć do Pozostałe platformy#41 pjetia
Powodzenia dawid
#42 piter9521
Jeśli możesz uchylić rąbka tajemnicy kto dostał się do grupy testerów to będzie super.
#43 violinist Konto zarchiwizowane
no ciekawe ciekawe.
#44 pajper
Macbook naprawiony, więc kilka wczesnych ustaleń.
Wygląda na to, że Apple oczekuje od programu wysłanego do Testflighta bycia względnie skończonym.
Co to znaczy?
W założeniu mamy zespół programistów, którzy rozwijają dany produkt.
Kiedy skończą, wysyłają do Testflighta nie w celu zebrania wczesnych opinii, a raczej dopieszczenia.
W rezultacie Elten został odrzucony na etapie weryfikacji za to, że nie jest skończony, to znaczy nie jest gotowym produktem, który teoretycznie już mógłby wskoczyć do Appstore.
Co w związku z tym?
Nie wiem, potwierdzę wam, jak doczytam.
W najgorszym wypadku będziemy musieli ograniczyć się do betatestów w formie, w której sami będziecie wgrywać Eltena na telefony.
A to będzie, niestety, wymagało Maca.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#45 matius
ale jazda. Jeśli Mac będzie potrzebny, to wykluczy sporo urzytkowników.
#46 tomecki
Ah, jakże ten Apple dba o użytkowników! Niech będzie błogosławiony teraz i na wieki!
#47 lukaszenka
Trzeba też sprawdzić inną możliwość. Nie wiem jak to teraz z tym jest ale kiedyś na pewno była taka obcja, że podawało się deweloperowi aplikacji numer udid i w tedy można było zainstalować taką aplikację z przesłanego linka.
#48 piter9521
Ale przeca przez itunes można wgrać ipa, czy nie?
#49 lukaszenka
Tylko pod warunkiem, że jest podpisana.
#50 lukaszenka
Czyli pochodzi z appstore.
#51 piter9521
Ale kiedyś transition technologies dystrybułowało przez jenkins, więc się da.
#52 pjetia
Ale jazda
#53 nuno69
Lol, macie to swoje ukochane jabłko. Ciekawe czy kiedyś z jabłoni spadnie i się potłucze.
#54 pajper
Opcja wgrania ipa przez iTunes została zablokowana czy też usunięta, zwał jak zwał, od wersji iTunes 12.7.
Obecnie można to zrobić jedynie przez Maca, official way, albo Linuxowe iFuse, nie do końca official way.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#55 zvonimirek222
kiedyś to jabłko zgnije
#56 mojsior
to ciekawe że beta musi być skończona żeby trafiła do testflighta, to albo pozostanie ci dopieszczenie tego eltena do takiego stanu, żeby wyglądała jak apka która finalnie trafiła do appstora, albo też można zrobić testy przez jakieś testfairly.
Wiem że loadstone gps jest tak dystrybuowany jako beta, tyle że każdy tester musi podać swoje udit, ale testowałem tak kiedys loadstone i działało.
#57 nuno69
Nie mniej jednak to jest coś tak żałosnego że ja nie mam słó na to. Ale nie, jabłko się kocha i tyle. A o wersji Androidzie dalej nic nie wiadomo.
#58 misiek
Nie- nie kocha się. Ja kocham Iphonea tak samo jak Androida, czyli wcale. Jeden i drugi system ma swoje plusy i minusy. Kochać to mogę swoją kobietę, rodziców, czy nawet psa czy kota, ale do licha- nie telefon, a jak ktoś jest fanatykiem jednego czy drugiego, to ma problem.
#59 nuno69
O tak, znowu mi brakuje w eltenie pewnej funkcji :).
#60 jamajka
Pełna zgoda, się nie wczuwajcie tak mocno w te wojny podjazdowe z tymi systemami, przynajmniej nie tu.