Forum

Elten Mobile - pierwsze godziny projektu

Forum głosowe

1 / 2 Następna

pajper

#1 ·

1 likes
Transcription

Dobry wieczór, czas udać się na spoczynek po różnych zajęciach podprogramistycznych przed południem i teraz wieczorkiem, po pewne zajęcia popołudniowe. A nim to zrobię, warto przedstawić dzisiejsze rezultaty. No tak, pamiątkowo. Jak wcześniej zapowiadałem, silnik LTE napisałem w Rawbim również z założeniem dzielenia części kodu z aplikacją mobilną. Więc czas zobaczyć, co udało się w tej materii osiągnąć. No, dużo do pokazania nie mam, ale już coś jest, a więc będzie na pamiątkę. Tego trochę może zwolnię. Powinno być OK. No, mamy zasadniczo jedno okienko. No, i to na razie jest tyle. Wciśnięcie tego przycisku nie spowoduje absolutnie nic, ale jest. No, więc chciałem pokazać tyle, udało mi się na razie zrobić. To jest zarówno na iOS-ie, jak i na Androidzie, bo piszę crossword. Platformowo, czyli na obydwie jednocześnie. Ale na Androidzie Wam tego nie pokażę, bo żadnym nie dysponuję. Teraz będzie trochę pracy po stronie serwera. To znaczy przygotowanie infrastruktury pod LTE Mobile, zanim napiszę to samo logowanie. Ale coś już jest. I dla tych, którzy by się martwili, to nie oznacza końca prac nad silnikiem LTE na komputer. Pracuję nad nimi jednocześnie, ale jednak uznałem, że czas ruszyć i kwestie mobilne. No.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

adelcia

#2 ·

Transcription

Witam Dawida i resztę. Ja wiem, że tam w tym eltenie na razie nic nie ma i w ogóle i w ogóle, ale czy można to gdzieś... Chciałam się zapytać, czy można to gdzieś pobrać, ale doszłam do wniosku, że chyba to jest bez sensu. No chyba, żeby to już od takich podstaw było w sklepie Play, to wtedy ma to sens, bo wszystko by się ładnie aktualizowało. Natomiast... Natomiast fajnie, że to się zaczęło. Fajnie, fajnie. I myślę, że jak się to trochę rozwinie i trafiłby to do sklepu Play chociażby jako program do beta testów, to ja się zgłaszam. Jak najbardziej.

daszekmdn

#3 ·

1 likes
Transcription

Jeżeli byś potrzebował też terenu Androida, ja jestem chętny oczywiście.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

adelcia

#4 ·

Transcription

Важно, важно, на андроидах, я тоже.

lwica

#5 ·

Transcription

Jeżeli chodzi o androida, to ja też się mogę podjąć, bo też urządzenie z androidem posiadam, więc chętnie bym potestowała. Przepraszam was za mój głos, ale mam wrażenie, że coś jakoś tak nie bardzo mogę brzmić.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

patrykkubaszczyk

#6 ·

Transcription

Ja bym też z chęcią tą wersję mobilną przetestował, na Androidzie oczywiście, bo innego nie mam.

lukasz1993258

#7 ·

Transcription

A ja wczoraj słuchając cyfr podcastu, słuchałem tego fragmentu, gdzie Dawid prezentował tego Eltena na iPhone'a i muszę powiedzieć, że naprawdę to wygląda moim zdaniem ciekawie. No nic, jeszcze trochę trzeba będzie poczekać. No i zobaczymy jak to się dalej rozwinie. Dziękuję.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

djkrissu

#8 ·

1 likes
Transcription

Jak chodzi o Androida, to ja też bym chętniej się dopisał do listy testerów.

pajper

#9 ·

1 likes
Transcription

Test z aplikacji mobilnej.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

tomecki

#10 ·

Transcription

Tylko ciekaw jestem czemu w aplikacji mobilnej nagrywa się owszem opus, ale 64 kbps mono, a nie stereo. Chyba, że nagryważ mp3. Trudno powiedzieć dlatego, że i tak format jest wybierany przez rozszerzenie pliku. Szkoda, że nie ma możliwości zmuszenia serwera do pobrania pliku w oryginalnym formacie, bez względu na to jaki by to ten format był.

daszekmdn

#11 ·

1 likes
Transcription

Dlaczego nagrywa w mono? No wydaje mi się, że nagrywanie w stereo na iPhone nie miałoby żadnego sensu.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

tomecki

#12 ·

Transcription

Pamiętaj, że są te różne mikrofony binauralne na iPhone'a, chociażby Sennheiser Ambeo i te mikrofony normalnie są dostępne dla wszystkich aplikacji nagrywających, więc LTE'a również. Po drugie są również inne rozwiązania, jakieś IK Multimedia albo inne takie, czyli karty stereo. I teraz ja rozumiem, że powiedzmy większość z tu obecnych takich rozwiązań nie ma, natomiast myślę, że jeżeli Elden się rozwinie, że tak mówiąc zagranicznie, to mogą tutaj przewędrować osoby, które w tej chwili na przykład mają grupę na Whatsappie, Mono oczywiście, a propos, jest kilka takich grup a propos muzyki. A sporo muzyków nie widocznych. No to niestety, ale dużo więcej syntezatorów, zwłaszcza dostępnych syntezatorów do gry jest na iPhone'a i teraz jeżeli ktoś by chciał zaprezentować taki syntezator przez jakąś kartę stereo iPhone'ową, jedyną możliwością będzie właśnie co? Mono w Eldenie, bo tak. Sam opus jako taki bardzo... Bardzo dobrze, bardzo dobrze działa, gdy w trybie stereo dostaje sygnał Mono, on to i tak wykrywa, że to jest Mono i on się jakby przełącza w pewnym sensie na Mono, ale w razie czego jest gotowy do przejęcia sygnału stereo i ja już akurat rozmawiałem z Dawidem i mówi, że to nie on jakby to zrobił, tylko to zrobił Apple. Że jeżeli jakby Dawid mu... Nic nie zadeklarował, że to musi być Mono, to Apple sobie zrobił, że Mono i cześć. Trzeba by sprawdzić, nie wiem czy tu ktoś w razie czego z testujących na Apple'u ma jakiekolwiek urządzenie, które może dołączyć do Apple'a po lightning'u i jest i ma to wejście stereo i może coś stereofonicznego podłączyć. I wtedy trzeba by sprawdzić, czy jeżeli będzie się... Czy jeżeli zrobi się takie... Coś, czy... Czy... Edem będzie nadal nagrywał Mono, czy jednak stereo. Bo tak jak mówiłem, może u nas jest mało osób, które mają iPhone'a i są jakoś tam muzyczne, ale w Stanach, w Wielkiej Brytfannie, no to takich osób jest trochę więcej i myślę, że im możliwość nagrywania i prezentacji różnych rzeczy w stereo, mogłaby bardzo dużo dać. I mogłaby to być niezła karta przetargowa nad... Nad wszelkiego rodzaju... No chociażby Whatsappami. Messengerami i tak dalej. No. Pozdrawiam.

denis333

#13 ·

Transcription

Witam Was bardzo, bardzo serdecznie. Ja tutaj ostatnio bardzo rzadko się udzielam na forum głosowym. Ale dzisiaj jest ku temu bardzo dobra okazja. Sami zgadnijcie dlaczego, co ja w ogóle robię i z czego ja się do Was w tym momencie nagrywam. Pewnie się już większość domyśli, ale pozostawię to dla Was w zagadce. W ten sposób może to ujmę. Nienawidzę się nagrywać głosowo. Nie lubię słuchać postów głosowych, ale na potrzebę pewnych rzeczy postanowiłem się nagrać. Także zgadujcie, myślcie, odpowiadajcie. Do zobaczenia!

DJGraco

#14 ·

Transcription

No, Dennisie, nagrywasz się z iPhona.

rylotek111

#15 ·

Transcription

DZIĘKI ZA OBSERWACIE DZIĘKI ZA OBSERWACIE DZIĘKI ZA OBSERWACIE DZIĘKI ZA OBSERWACIE

Czyńmy wokół siebie Dobro, aby i nam w tym życiu lepiej było. :)

lukaszenka

#16 ·

Transcription

Pytanie jest takie, czy przypadkiem na iPhone XS, iPhone nie da się zmusić, tylko właśnie chyba w grupie testerów nie mamy nikogo z iPhone XS, ani z XS Max, bo on umie już nagrywać stereo, ale chyba tylko w tym tak zwanym trybie cam, czyli wideo. I właśnie pytanie, bo chyba na Team Talku, niestety, bo jeden kolega ma i się nie udało zrobić, żeby było stereo, a filmy podobno w stereo są. No i właśnie szkoda, że nie ma nikogo w grupie, no chyba, że nic nie wiem z iPhone XS, bo to wtedy można byłoby sprawdzić. No to tyle ode mnie.

mikolajholysz

#17 ·

Transcription

No to wszyscy mają Eltena Mobile wspierającego posty głosowe, mam i ja. Pierwszy raz próbowałem nagrać, Elten poprosił o dostęp do mikrofonu, po czym gdy mu go udzieliłem się pięknie wysypał, ale miejmy nadzieję, że tym razem zadziała.

w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

mikolajholysz

#18 ·

Transcription

No i tu pierwszy, a właściwie nawet drugi bug, po wysłaniu posta przycisk record to przycisk record again, ale co by nie mówić jakość ładna.

w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

monstricek

#19 ·

1 likes
Transcription

Jakość jest fantastyczna, a jeśli chodzi o to, że Elton się wysypał, kiedy poprosił o użycie mikrofonu, to u mnie też tak się stało. Także potwierdzam ten błąd.

monstricek

#20 ·

1 likes
Transcription

Na temat jakości jeszcze przewiduję już, że na forum pojawią się wątki typu pokazujemy swoje miasto, czyli tam nie wiem, pokazujemy środki swojego transportu, pokazujemy coś, kiedy pojawi się możliwość większości ludzi używać LT na urządzeniach mobilnych z Androidem też, bo w Androidzie jeszcze i stereo chyba można będzie realizować. A to już w ogóle będzie dobrze.

1 / 2 Następna