Pozostałe platformy

Założenia aplikacji mobilnej

Założony przez pajper 133 wpisy ostatni wpis 7 lat temu Strona 4 z 7

Poza tym trzeba by się wtedy dogadywać z nadawcami, od telewizji jest Wp Pilot itd.

#62 1 polubienie

Ee... No nie, na telewizję nie wpadłam. Eeee... Mnie też ludzie jednak, mimo wszystko, zaskakują!
Minigierki - rozumiem, bo na Klango były. Rozbudowany komunikator - ok, bo to coś, co przyciągnie userów i dobra społecznościowa funkcja. Rozbudowane Youtube - ok, bo na PC czasem trudno tę stronę obsłużyć. Już nie mówię o społecznościówkach typu blogi czy fora. Ale telewizja???
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

ale na androida budzik by się przydał bo tamte jakieś średnie, ja tam znalazłem tylko 1 dobry
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Hm, mi wystarczy normalny zegar, po prostu budzi, także nie mam potrzeby posiadania budzika.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#65 1 like

Ehhh, ja teraz zacznę narzekanie.
Zaczęliśmy następną rzecz, rozgzebując, rozbabrowując i rozwalając doszczętnie rzecz peirwszą, cośmy mieli skończyć, ale to oczywiście moja opinia. Nieważne, może jestem zgoszkniałym zgredem i nic mi się nie podoba.

#66 1 like

Mówisz o silniku?
Jeśli tak, to spokojnie, ja po prostu piszę aplikację mobilną równolegle, bo wiele kodu jest wspólne.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Z badań Tomeckiego wynika, że to ważniejsze, więc może nawet tak lepiej.
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

Budzików na androida jest dość dużo najprzeróżniejszych więc każdy znajdzie coś dla siebie. Jeden więcej nie zrobi wielkiej różnicy. Już prędzej widziałbym wspólne znalezienie kilku aplikacji i podanie linków w mobilnym Eltenie do sklepu Play. W ten sposób można zaproponować fajne rozwiązania jednocześnie nie tworząc niepotrzebnych dubli.

#69 1 like

@Bratczyk przecież od tego są strony internetowe do podstawowych kanałów.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#70 1 like

Pojawiło się pytanie o otwartość Eltena mobilnego.
Odpowiadam więc z góry, tak, planuję również Eltena na systemy mobilne wydać w obecnej licencji, to jest Open Public License, a więc jako oprogramowanie open-source.
Opublikuję jego kod jednak dopiero z chwilą wydania pierwszej wersji - także ze względów bezpieczeństwa.
#StandWithUkraine

#71 1 like

Pomysł do rozważenia publicznego...
Gdy piszemy z kimś na ELtenie z komputera, przychodzące wiadomości zasypują ekran blokady telefonu.
Może warto rozważyć funkcję, by powiadomienia push wysyłane były jedynie, gdy użytkownik nie jest zalogowany?
Niestety, takie rozwiązanie ma jedną wadę, gdy ktoś wyjdzie z domu, a Eltena ma domyślnie włączonego i wrzuconego do Traya.
#StandWithUkraine

A ja proponuje inne rozwiązanie w ustawieniach aplikacji mobilnej przełącznik wycisz powiadomienia.

Właśnie, to całkiem dobry pomysł co pisze Lukaszenka. Tym bardziej jak iOs 12 ma grupować powiadomienia. Gorzej starsze systemy.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

#74 1 like

O, dokładnie. Popieram poprzedników dwóch. :D
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

Nie rozumiem za bardzo o co chodzi- przecież w czym jak w czym, ale w apce mobilnej powinny być wiadomości na wzór Messengera, a jeśli piszemy z kimś na bierząco, to nie powinny pojawiać się powiadomienia, tylko jeśli mamy otwartego Eltena w tle i robimy coś innego, albo mamy telefon w stanie spoczynku, czyli zablokowany ekran. Tak jest w każdej jednej aplikacji.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Czy nawet, gdy Elten będzie całkowicie zamknięty to powiadomienia i tak powinny się pojawiać.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#78 1 like

Nie, ja nie mówię o takiej sytuacji.
Mówię o sytuacji pt. telefon leży na biurku, a my piszemy z poziomu aplikacji desktopowej.
#StandWithUkraine

Aha- w takim razie zgadzam się z przedmówcami.

ja się zastanawiam nad jedną rzeczą.
Zauważyłem że kiedy mam w telefonie messengera a piszę z kimś przy użyciu mirandy to messenger nie wysyła powiadomień push na telefon.
Oczywiście mam na myśli kontakty z facebooka ciekawe jak to zostało rozwiązane może w eltenie też by się tak udało zrobić