The last of us - part I | również z dostępnością
Wróć do Dostępne gry video#21 djdenismusic
No i sam sobie sprawdziłem. Wszystko spoko, ale wąskim gardełkiem u mnie może być pamięć ram. Swego czasu głupi wziąłem 8 gb zamiast 16 i teraz sobie chyba nie pogram. :P
#22 mojsior
ogólnie ludzie się skarżą, że jest ciulata optymalizacja, u mnie grafika jest za słaba, ale w czwartek ma się pojawić ta gra na geforce now, a że ja internet mam bardzo dobry, więc powinno mi to pójść jak złoto.
Co do 8 gb ramu to możesz spróbować powyłączać różne bajery związane z grafiką, obniżyć jakość grafiki, zmniejszyc rozdzielczosć na jak najmniejszą wartość i wtedy zużycie ramu powinno się zmniejszyć.
Oczywiście zaleca się zaktualizowanie sterowników do karty graficznej.
#23 djdenismusic
Zobaczymy. Na razie jeszcze nie kupiłem gry.
#24 pates
To jak sprawdziłeś
#25 djdenismusic
Sprawdziłem w wymaganiach na steam.
#26 zegarmistrz
Słuchajcie, jak mogę sprawić by the lastof us odpaliło mi na moim intelu,
bo wyskakuje mi niekompatybilna karta graficzna
---------------------------
Niekompatybilna karta graficzna
Wymagana jest karta graficzna wspierająca D3D_FEATURE_LEVEL_12_0 lub wyższy.
OK
#27 AXM04
Skoro jest napisane, że nie masz karty wspierającej taki system, to ni chu chu ...
-- (zegarmistrz):
Słuchajcie, jak mogę sprawić by the lastof us odpaliło mi na moim intelu,
bo wyskakuje mi niekompatybilna karta graficzna
Niekompatybilna karta graficzna
Wymagana jest karta graficzna wspierająca D3D_FEATURE_LEVEL_12_0 lub wyższy.
OK
--
#28 nuno69
To nie jest coś co można emulowac. Integry tego nie wspierają.
#29 matius
Ja albo czegoś nie załapałem, albo nie zrozumiałem. Jak namierzać wrogów bronią palną i do nich strzelać? To samo się tyczy rzucania przedmiotów, aby odwracać ich uwagę.
#30 nuno69
Trzymasz lewy trigger i jak masz dźwięk dto strzelasz. Wyższy dźwięk tio głowa, niski nogi
#31 matius
Doszedłem do momentu w jedynce, gdzie wisimy na linie i musimy strzelać do zarażonych. Ich jest tam tylu, że nie nadążam się obracać i strzelać. Ktoś może tam dotarł i ma jakąś poradę. Dzieje się to w miasteczku Billa.
#32 nuno69
Możesz rownież używać pięśi.
#33 matius
Udało mi się to przejść na zwolnionym tempie przy celowaniu. Działa to tak, że jak postać celuje to zpowalnia nieco otoczenie.
#34 matius
Kto doszedł do Liceum? Mam pytanie, jak się udała walka z bossem? Nie będę spojlerował, więc nie napisze jaki. Mi się za którymś razem udało przejść. Łatwo nie było.
#35 AXM04
Za pierwszym razem?
Szacun.
-- (matius):
Kto doszedł do Liceum? Mam pytanie, jak się udała walka z bossem? Nie będę spojlerował, więc nie napisze jaki. Mi się za którymś razem udało przejść. Łatwo nie było.
--
#36 matius
Nie za pierwszym razem, ale za kolejnym. Nie wiem nawet za którym. Poprostu kilkka ich było.
#37 AXM04
Najgorsi są tam biegacze, bo tak to by było łatwo.
-- (matius):
Nie za pierwszym razem, ale za kolejnym. Nie wiem nawet za którym. Poprostu kilkka ich było.
--
#38 mojsior
ja lubie klikaczy ze względu na efekty i ten piękny odłos rozpryskujących się wnętrzności kiedy to atakujemy rurą czy jakimś innym narzędziem metalowym.
Sound design przeszedł moje oczekiwania, to chyba najlepszy sound design jaki znam dotej pory.
#39 matius
Jak działa auto namierzanie? Pytam, bo np. q i nasłuchuje, potem e, aby usłyszeć wroga. Ok, ustawiło postać. Daje klawisz do celowania i po mimo tego, nie zawsze mam dźwięk, że namierzyło. Od czego to zalerzy?
#40 AXM04
Zapewne mają na to wpływ przeszkody różnego rodzaju, w pewnych lokacjach jest dużo zakamarków i tak się dziać może.
-- (matius):
Jak działa auto namierzanie? Pytam, bo np. q i nasłuchuje, potem e, aby usłyszeć wroga. Ok, ustawiło postać. Daje klawisz do celowania i po mimo tego, nie zawsze mam dźwięk, że namierzyło. Od czego to zalerzy?
--