The last of us - part I | również z dostępnością
Wróć do Dostępne gry video#1 AXM04
Witajcie,
(jeżeli ktoś jeszcze nie zna tego uniwersum to polecam się z nim zapoznać fanom postapo itp).
W tym przypadku w przeciwieństwie do dying light lub innych podobnych w założeniach grach wideo, sami będziemy mogli odkrywać cały świat przedstawiony, na tzw. własną rękę.
Po świetnej dostępności w drugiej części TLOU, przyszła pora i na pierwszą część.
Twurcy już po premierze TLOU part II nie wykluczali kolejnego remake-u pierwszej odsłony, jednak w takowej miały by być opcje dostępnościowe takie jak w part II.
Można by powiedzieć, "na naszych oczach" itd. ale wiadomo.
Z parafrazójmy to więc i powiedzmy "na naszych uszach" ukazują sie dowody.
Po pogłoskach i głosach w sieci, wreszcie możemy usłyszeć jak ta dostępność wyglądać będzie.
Ukazał sie taki oto trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=LINKh60I8CY
Również ukazał się artykół:
https://blog.playstation.com/2022/08/26/the-last-of-us-part-i-full-list-of-accessibility-features/
Można by pomyśleć, "to zrobią to co było w dwójce i koniec", jednak Naughty Dog nie był by sobą jakby czegoś nie zmienił.
Po za jeszcze bardziej ulepszoną dostępnością w grze ma sie pojawić między innymi, audio deskrypcja w cutscene-kach.
Teraz pytanie: "kiedy i gdzie?"
otóż:
kiedy? - 02.09.2022
gdzie? - PS5 (ale planowana jest też wersja na PC)
#2 Zuza
Szkoda że nie na PS4, bo nie mamy piątki
klienta.
#3 Zuza
Ale ogulnie ciekawe. Ide się tym z siostrą podzielić. Dzięki Adam
klienta.
#4 AXM04
Jeszcze pozostaje opcja z PC za jakiś czas
-- (Zuza):
Szkoda że nie na PS4, bo nie mamy piątki
--
#5 zywek
AUdiodeskrybcja cutscenek jst nawet.
#6 zywek
Może jakiś pseudo let's play nagram na mojego shitowskiego bloga ne długo, ale nigdy tego nie robiłem.
#7 krzywy
23 marca, 2023 roku wyjdzie na świat wersja dla pc-towców, więc trochę jeszcze poczekacie rofl
#8 zegarmistrz
WIecie co, ja myślałem, że to wyjdzie szybciej na pc, ale no cóż.
#9 mojsior
czego ty byś chciał, wiesz ile z tym jest roboty, to nie jest łatwo przeportować grę, tu trzeba solidnych testów zwłaszcza wydajnościowych, no bo ps 5 to dość mocna maszyna, a pecety w porównaniu nawet z macami pro wydajnością nie grzeszą, bo windows ułomny jest zwłaszcza win 11.
A niestety wydajność wielu gier na tą platformę woła o pomstę do nieba.
Widać, że twórcy tlou to profesjonaliści, więc im dłużej nad tym posiedzą tym lepiej.
Niech nie robią takich gaf jak nasi redzi z Cyber punkiem, gdzie bug gonił buga.
Ja napewno zrobię wszystko, żeby w to zagrać.
#10 pates
Ja też czekam na part 2 na pc, oczywiście kupuję oba.
#11 krzywy
No ja już kupiłem preorder i czekam z niecierpliwością, 3 marca wychodzi gierka
#12 kamil33
witajcie, no i jest znalazłem pare dni temu wymagania sprzętowe do gry na pc ..no i co sie okazuje ? musze sobie odpuścić bo mam za słaby sprzęt do tego a nie mam zamiaru kupować nowego laptopa z powodu jednej gry. Tak, że podziękuje
#13 nuno69
Grałem na PC i polecam, poza tym że walka jest ciulata
#14 matius
Jak włączyć tryb dostępności?
#15 zegarmistrz
Niestety muj laptop, też nie jest ws tanie udźwignąć.
#16 matius
Mi się udało uruchomić. Gra wprawdzie dość długo się ładuje, ale jest OK. Dostępność łatwo odpalić. Jest audiodeskrypcja filmików. Jest w języku polskim.
#17 exterminator
mój komp za słaby.
#18 djdenismusic
A czy na geforce 1650 ti ruszy?
#19 pates
Sprawdzę ci, mam tą kartę.
#20 djdenismusic
Dzięki. Bo mam acera nitro 5 z rycenem piątką, i może bym sobie tą gierkę akurat przeszedł.