A więc udało się, wysłało.
Skoro się udało, jeszcze raz spróbuję wam pokazać,
spróbuję wam pokazać, o co mi chodzi z tym komputerem.
Co się dzieje teraz z tenem, gdy go uruchomię.
I już wam pokazuję.
Przejdę, przejdę tylko do komputera, a wy dokładnie posłuchajcie.
Więc już jestem przy komputerze.
Właśnie teraz włączę tylko suboffer, ponieważ to jakoś trzeba pokazać.
No właśnie, myślałem, że to wysłało to, co chciałem pokazać, niestety urwało post, więc ja nic już z tego nie rozumiem, dlaczego wyrwało to, dlaczego to urwało i w ogóle zauważyłem, że znowu jest problem z wysyłaniem długich wpisów.
Teraz obecnie zresartowałem komputer, więc nagrywam to teraz obecnie z już stacjonarnego. Pozdrawiam.
Witam serdecznie, tu Roberto z Pragi, test, test i jeszcze raz test, maliczewski testiczek, ciekawe czy to przejdzie, nagrałem się przed chwilą do tematu, poznajmy się, więc, więc, chciałbym tutaj powiedzieć tylko tyle, że może to już zostało powiedziane, a tak w ogóle to gadam właśnie, żeby przedłużyć wiadomość,
więc, no, jeśli nie zostało to powiedziane, to ja powiem to jeszcze raz, na razie, przynajmniej za pierwszym razem zadziałało mi, bo miałem generalnie tak, że mi się wysyłała wiadomość, ale tak naprawdę tutaj to się nie wysłała, było zamarznięte okno, i teraz dostałem poradę tutaj od koleżanki,
i teraz, żebym nie pomylił, no, w każdym razie nikt ma kelty.
No i, no i dostałem poradę, że jak coś to trzeba nacisnąć F9 i potem Escape, i wtedy ewidentnie to okno się zaktualizuje jakoś, umaktualni, no i wtedy zostanie przerstartowany ten proces widocznie i wszystko działa,
także dla tych wszystkich, którzy nie mogą wysyłać to jeszcze raz, jeśli nie zostało to tu powiedziane, to pierwszy raz, a jeśli zostało, no to tu.
To mówię, że właśnie w ten sposób można wysyłać w jakiś w miarę sensowny sposób wiadomości głosowe.
Pozdrawiam.
Dzień dobry, mój wpis na blogu z tematem dźwiękowym się na przykład zrobił pusty, to i tak dobrze, że się je urywa, a nie robi pustych po pewnym czasie, ja nie wiem, może ja coś kliknąłem, może się zedytowało, ale zastanawiam się, czy jest możliwość jakoś przywrócenia tego wpisu, bo jak daję edytuj, to jest tam puste pole, a komentarze tam są, ludzie to już przeczytali i tak dalej, znaczy wysłuchali i tak dalej i ja bym chciał, żeby po prostu te komentarze i to wszystko się zachowało, nie?
No, pozdrawiam.
W zasadzie poprawione. Nie edytujcie wpisów głosowych. Nie wiem do końca dlaczego, przyjrzę się temu w wolnej chwili, ale wygląda na to, że w chwili kiedy się wykona edytuj na wpisie głosowym to wszystko znika, szaleje itd.
Ja mam takie pytanie nietypowe właśnie odnośnie komentowania wpisów na blogu.
Mianowicie chciałbym się zapytać, czy byłaby taka możliwość po prostu, żeby te powiadomienia o tym, że ktoś skomentował Twój wpis,
Twój wpis przychodziły jako powiadomienie, a nie jako wiadomość prywatna, bo czasami to może wprowadzać w błąd.
Mnie na przykład kilkukrotnie wprowadziło w błąd. Pomyślałem, że ktoś do mnie napisał, ale się potem okazało oczywiście, że to był po prostu mój wpis skomentowany i po prostu trochę mnie to zdziwiło.
Dziękuję.
Pozdrawiam.
Teraz powiem tak jeszcze, co zauważyłem odnośnie Eltena, to zauważyłem, że czasami jest tak, że niestety trzeba parę razy nacisnąć Enter na jakiejkolwiek poleceniu, żeby on nie wykonał.
Na przykład teraz nagrywając ten post, musiałem chyba z 3 albo z 4 razy Enter nacisnąć, żeby po prostu mi włączyło nagrywanie.
I tak czasami jest i to nie chodzi, jeśli mam na myśli nagrywanie, bo też na przykład na forum czy gdzieś, czasami po prostu muszę parę dobrych razy Enter nacisnąć.
Druga sprawa, którą jeszcze zauważyłem.
To jest taka, że czasami jak przeglądam jakieś materiały na YouTubie, to zauważyłem właśnie, że przy niektórych filmach, na przykład jak on nie jest w stanie ich odtworzyć,
to niby jest to łączenie z serwerem i tak to trwa to parę minut i po prostu wychodzi do głównego menu Eltena, co to czasami jest.
To jest trochę uciążliwe, bo trzeba na nowo wyszukiwać, dawać Enter i wtedy wyszuka.
I po prostu czasami jeszcze się zdarza taka sytuacja, że jak piszę, że trwa łączenie z serwerem, to czasami się jakby nie wiem, czy on się zbiesza, czy co, nie wiem.
Jest coś takiego, że po prostu nic potem nie można zrobić.
Dopiero z poziomu menedżera zadań jak się zakończy Eltena, a nie wiem dlaczego, ale on w procesach jakby dwukrotnie czy nawet trzykrotnie on zaprzywitnieje,
bo jest elten.exe, eltentrial.exe i potem jak to się zakończy, to niby jest wszystko w porządku, wyłączy się.
Tak.
Tak.
Tak.
Tak.
Tak.
Po prostu jak się włączy jeszcze raz LTE na to on jakby dwukrotnie się uruchamia, ale jak go wyłączy się i załączy się jeszcze raz to już się normalnie uruchamia.
Zresztą jak będę miał kiedyś to okazję to postaram się jakoś tutaj to pokazać.
Pozdrawiam.
Nie wiedzieć czemu w dniu wczorajszym w folderze Temp, tam gdzie zapisywały się pliki z YouTube'a, obecnie z nieznanych mi przyczyn zapisały się moje dwa posty.
Plików z YouTube'a o dziwo nie ma jak na razie, nawet jak wczoraj przeglądałem YouTube'a przez jakiś czas na antenie, ale te dwa pliki, które ja nagrywałem i wysyłałem na forum, cudem były w tym folderze.
Pozdrawiam.
I czasami się jednak zdarzają jeszcze problemy, żeby wysłać wpis. Ja teraz musiałem dać F9 i Escape, żeby mi wpis wysłało, bo stanęło w miejscu przy 0% i po prostu, że tak powiem, dopiero teraz to wysłało.
A jeszcze jeden taki błąd, który tutaj dodam, to jest taki, że często jest tak, że jak przeglądam wątki, często jest tak, że jak wchodzę w co nowego i przeglądam te wątki i się w jakimś wątku wypowiem, to jak już jest po wszystkim, to zamiast powiedzieć, że nie ma nic nowego, naciśnij klawisz Alt, aby otworzyć menu, to po prostu po zamieszczeniu tego wątku jest komunikat, w śledzonym wątku pojawił się nowy wpis, cisza, dopiero dam F9.
I wtedy wszystko działa.
Chciałbym tutaj zgłosić pewną rzecz, mianowicie przed chwilą chciałem utworzyć wątek głosowy i to bardzo długi wątek głosowy, ale niestety, mimo to, że powiedziało mi, że wątek został utworzony, tego wątku nie ma.
Ja jeszcze powiem, że wysyłałem Dawidowi kilka raz wiadomość głosową odnośnie tłumaczenia aplikacji, robienia interfejsu rosyjskiego dla aplikacji i w ogóle wsparcia cyrylicy aplikacją, ale niestety odpowiedzi nie otrzymałem, nie wiem czy udało się coś, czy wiadomość jednak została wysłana czy nie
i nie wiem nawet czy teraz będzie wszystko dobrze, bo każdy raz jak wysyłam wiadomość to po prostu kwest, wyślij się, nie wyślij się, no i po prostu przed tym jak robić już publikację, publikację tej aplikacji gdzieś, tego update'a, trzeba jednak jakoś naprawić ten forum,
może trzeba jakieś inne kodeki używać, może trzeba...
coś w mechanizmie naprawić, może trzeba jakichś innych bibliotek użyć, ale fakt faktem, że forum działa bardzo niestabilnie.
No i plus, ja jeszcze mówiłem o tym, że są problemy z czasem i datą, że aplikacja twierdzi, że ja mam na przykład 14 godzin, chociaż mam już 15.
To też trzeba naprawić. I plus, trzeba zrobić tak, żeby jednak aplikacja pracowała z klawiaturą swoją, jaka jest w aplikacji, z klawiaturą nasztywną, a z klawiaturą Windowsową.
Bo ja na przykład chcę coś wyszukać w YouTubie, używając cyrylicy, ale nie da się, dlatego że po prostu aplikacja wspiera tylko angielski i polski.
I mało tego, na moim systemie, na rosyjskim, na Windows 10, 64 bita, niestety, wszystkie polskie komunikaty, które mają w sobie diakrytyki typu CI, EU i tak dalej,
no po prostu te diakrytyki zamieniane w zwyczajne łacińskie symbole.
Dzięki, że nie w cyryliczne, bo to inaczej w ogóle.
Nie dałoby się wytrzymywać.
To też trzeba naprawić.
No bo, dobrze, kawał dobrej roboty zrobiony i może nie wszystko jeszcze działa stabilnie, ale apka fajna.
No tylko są kilka bugów, które po prostu, no zniechęcają i już nie chcesz tej aplikacji włączać, używać, jakoś z tym pracować i tak dalej.
Witam Was bardzo serdecznie. Mam nadzieję, że ten wpis mi się uda jakoś nagrać, aczkolwiek mogą być pewne komplikacje.
Chcę Wam coś tutaj zademonstrować. To będzie rzecz bardzo nietypowa, ponieważ chciałem na moim starym koncie, że tak powiem, mówiąc wprost, uniesić tutaj wpis odnośnie pewnej rzeczy.