Transcription
Jak dla mnie to chyba jest sensu to nagrywanie z telefonu działa.
Jak dla mnie to chyba jest sensu to nagrywanie z telefonu działa.
To znaczy, ja powiem tak, generalnie API, którego używam na stronie, ponoć, chociaż jak widać tutaj teoria z praktyką się mija, ale ponoć wspiera Androida, nie wiem jak jest z AS-em, no niestety po efektach widzę, że to wsparcie jest raczej średnie, nie wiem, może ktoś ma Androida i dość wiedzy, żeby próbować diagnozować w czym problem.
Co do Androida, to może być to też wina przeglądarki, ja chroma używam, nie wiem jak to z tym na Firefoxie.
Nie wiem co się dzieje, ale ja po prostu na moim iPhone nie widzę przycisku nagraj wpis. Mam tak, teraz nie mogę odtwarzać postów na telefonie. Dobra, chcę odtworzyć post. I nic się nie dzieje. Powiem od razu tak, że iPhone nie wspiera formatu opus, co jest bardzo słabe. Bardzo słabe. I chyba dlatego mnie nie chce odtwarzać. Ale teraz najciekawsze. I nie mam żadnego przycisku nagraj, nic. Tutaj nic mi iPhone nie widzi. I to jest, no i nie wiem, po prostu.
Cierpliwości. Zgłoś to Dawidowi, to na pewno za jakiś czas będzie coś się wymyśli, aczkolwiek no nie wiadomo czy się jakąś alternatywę znajdzie, ale warto spróbować coś na ten temat Dawidowi napomknąć.
Dobry wieczór, dzisiaj mamy dzień 13 maja 2018 roku, a więc mija dokładnie rok odkąd pojawiło się forum głosowe Eltena oraz wpisy na bloga głosowe i wiadomości głosowe. Stąd też moje pytanie, jakie są wasze uwagi, spostrzeżenia, wątpliwości po roku użytkowania tych funkcji? Oczywiście kieruję to pytanie do tych, którzy rzeczonych funkcji używają. Co byście zmienili, co wam się podoba, co mniej? No i ogólnie, jakie są wasze spostrzeżenia po roku od wprowadzenia tej funkcji?
szczerze ci powiem Dawidzie że jeżeli chodzi o mnie to ja nie mam żadnych zastrzeżeń i tyle
Ja uważam, że te forum jest bardzo fajne, bo można się w różny sposób wypowiedzieć na niektóre tematy i można też dzięki temu poznać różne osoby. No i teraz ogólnie, odkąd został wprowadzony opus, to nawet fajnie to brzmi, bo jakość jest fajna i nawet jest bardziej, tak mówię, świetna jakość jest. Ja też nie mam żadnych zastrzeżeń co do fonu głosowego i że z tego powodu, żeby to fonu głosowe dalej się rozwijało powstawały nowe wątki. To tyle. Pozdrawiam.
Też mam taką nadzieję, że to forum będzie się dalej rozwijać, bo jest bardzo fajne forum głosowe, ale teraz właśnie chcę oznajmić, że dziś, 13 maja 2018 roku, mija równy rok, odkąd zostało wprowadzone forum głosowe na Alteje. To jest właśnie równiusienki rok, więc z racji tego, że forum głosowe, że tak powiem, ma takie jakby dzisiaj jakieś tam urodzinki, no to życzę przede wszystkim dalszego rozwoju, dużej aktywności i żeby to... To forum głosowe oczywiście tętniło życiem, także wszystkiego dobrego. Pozdrawiam.
co do zastrzeżeń to powiem tak forum głosowe ogólnie bardzo mi się podoba ale mam jedno zastrzeżenie które było poruszane na forum tekstowym nie wiem czy ono jest możliwe do wykonania ale bardzo by się przydała pauza podczas nagrywania że wciskasz jakieś przyciski nagrywanie jest wstrzymywane potem się od nowa naciska jakieś przyciski nagrywanie jest wznawiane na przykład literka P jak się nagrywa to literką P można wstrzymywać i odtwarzać o na przykład może tu jakbym nacisnął P to mogłoby się wstrzymywać bo to też by się przydało gdyby na przykład mnie ktoś zawołał ja nie chciałbym wyłączać nagrywania bo się dosyć rozgadałem chciałem do końca zagadać no to jak ktoś mnie woła to ja sobie pauzę nagrywanie i idę załatwić tą sprawę i sobie wynawiam na przykład
Tutaj akurat masz rację, bo takie pauzowanie by się przydało naprawdę, to mogłoby wiele pomóc, jeżeli chodzi o forum głosowe, więc w tym momencie i w tym przypadku to masz rację, takie pauzowanie mogłoby bardzo dużo pomóc, więc ja również jestem za tym, żeby taka możliwość była. No i chyba tyle jak na razie. Pozdrawiam.
Dzień dobry, zgadzam się z poprzednikami, ta opcja, w ogóle ten forum głosowy jest fajny i oczywiście pauzowanie by się przydało i bardzo, jeszcze przydałaby się możliwość wyboru karty dźwiękowej. Czasami jest tak, że chcemy nagrywać z innego źródła, a tak szczerze powiedziawszy nie da się, nie da się przez LTN-a wybrać ani karty do odtwarzania, ani karty do nagrywania. No i oczywiście ja mam nadzieję na to, że ta opcja się pojawi. Dla mnie forum głosowy to jeszcze i taka dobra możliwość. Powiedzieć o czymś ciekawym, także w sumie jaki blog i ja mam wrażenie, że jest tu para osób, których warto słuchać i naprawdę para tematów, do których warto zaglądać, ponieważ, para wątków. Ponieważ są na przykład tematy, którzy nie byłyby możliwe, jakby nie były. Nie było forum głosowego, na przykład temat o radiu, gdzie ludzie pokazują różne nagrania albo tematy innego takiego typu. Także ja dziękuję za stworzenie takiego forum i mam nadzieję, że będzie jakiś rozwój w sensie możliwości na przykład pauzowania wpisów i wyboru karty, a może pojawią się i jeszcze jakieś funkcje, o których nie mówiliśmy.
więc wybór karty dźwiękowej to byłaby fajna sprawa że tak powiem, naprawdę uważam, że to akurat tutaj trafiłeś w setno ja pamiętam kiedyś na kręgu była o tym dyskusja bo też ktoś tam się była jakaś dyskusja odnośnie tego, że dlaczego w kręgu nie ma możliwości właśnie wyboru karty dźwiękowej ale autorzy kręgu stwierdzili, że to jest niezbędne do życia czy jakoś tak w każdym razie tak, są pewne wątki których po prostu nie dałoby się czytać, lepiej je odsłuchać to radio chyba ja stworzyłem więc tutaj masz faktycznie rację są po prostu pewne wątki których po prostu nie da się odsłuchiwać przez syntezę mowy lepiej je po prostu słuchać na żywo bo tak jak wspomniałeś można na przykład w wątku o radiu pokazać to co się ma do pokazania ja już tutaj pokazałem jak na razie to co chciałem pokazać być może będzie taka sytuacja że jakąś tam wpadkę zarejestruję czy coś no to również w tym wątku ja pokażę oczywiście mowa jest o wątku który ma nazwę wszystko o radiu także z mojej strony na razie tyle pozdrawiam was wszystkich bardzo serdecznie do zobaczenia
A więc mamy godzinę 16, nieważne czy to jest 53 po czy 54 po, mniejsza o to, ale równy rok temu o 16, właściwie to mogę powiedzieć po 16 została wydana właśnie wersja ety na forum głosowym, więc jeszcze raz z racji dzisiejszej rocznicy życzę wszystkiego najlepszego forum głosowemu, żeby się to rozwijało. I chyba jak na razie tyle. Równiusienki rok, odkąd zostało właśnie wprowadzone forum głosowe, więc jeszcze raz życzę forum głosowym, żeby to forum się rozwijało, żeby nie było żadnych problemów i tyle. Tak jak mówiłem, ten rok bardzo szybko zleciał. Także życzę Wam miłego dnia.
No, no, bardzo dziękujemy, no ja również się przyłączę do tych życzeń a propos wyboru karty dźwiękowej, to, to znaczy, no powiem tak, fajna by to była opcja i ona była już poruszana na forum tekstowym przez wielu użytkowników, tylko, że mi się wydaje, że Dawid na pewno doda tą funkcję, ale najpierw trzeba się zająć tymi błędami, jak to pominął, odwiecznymi błędami LTNA. Najpierw trzeba, no ustaliliśmy wszyscy wspólnie tak, że najpierw trzeba poprawić to, co jest błędne, a dopiero potem wyjąć to, co jest błędne. Zabiorąc się za urzeczywistnienie nowych propozycji, ale naprawdę wybór karty dźwiękowej, nie jestem pewny, czy w Klango się nie da wybrać urządzenia wejściowego, ale musiałbym sprawdzić, czy w Klango można wybrać ustawienia wejściowe czy wyjściowe, ale mi się wydaje, że chyba też się nie da i fajnie byłoby, gdyby Elten miał coś takiego, przynajmniej przebiłby Klanko pod tym względem.
Nie ma takiej możliwości, żeby móc wybrać sobie urządzenie wyjściowe i nigdy nie miało takiej możliwości. To mogę Ci już na wstępie w tym momencie powiedzieć. Nie ma takiej możliwości. Tak, to prawda. Wszyscy razem uzgodniliśmy, że najpierw trzeba zająć się odwiecznymi błędami Eltena, żeby potem po prostu móc dalej go rozwijać. Także na razie z mojej strony tyle i pozdrawiam tradycyjnie zresztą. Dziękuję.
Cześć, zastanawiam się czy mogę nagrywać w postu ze starszej wersji. On wygląda na 1.2.1181. I odtworzenie nie działa i po prostu jest cisza. Więc ja się będę upgrade'ował za chwilę.
Nie wiem czy Dawid tam nie wspominał, coś tam chyba pisał, że starsze wersje Altyna nie będą miały możliwości odtwarzania forum głosowych oraz nagrywania ich. Aczkolwiek nie wiem, ale wydaje mi się, że może być tak, że w starszej wersji nie możemy odsłuchiwać forum głosowego. Nie wiem jak jest w przypadku wysyłania tego na serwer, ale wydaje mi się, że to wysyła na serwer, tylko jest ponoć dłuższe oczekiwanie. Także tyle.
Tak, co do tej pauzy, to jak najbardziej jestem za, no i na pewno trzeba by naprawić tą funkcję wysyłania tych postów, żeby to się tak nie bagowało, jak się właśnie odtworzy wpis i potem chce się go wysłać. Chociaż zaraz ja jeszcze coś sprawdzę, bo coś mi przyszło do głowy a propos tego.
robię jeszcze jeden test czy to zadziała tak jak bym chciał, żeby zadziałało teraz mi się coś tu zbugowało po wysłaniu posta mi się coś zbugowało i nie poszło mi do wątku prawidłowo ale z moich obserwacji wynika że żeby to odbugować jeżeli na przykład słuchamy nagrania i chcemy już nie słuchać całego to żeby nie naciskać spacji bo to robi pauzę i wtedy się buguje tylko żeby nasisnąć enter i wtedy się chyba zatrzymuje całe nagranie i wtedy on pozwala na wysłanie tego wpisu na moje oko teraz co przed chwilą odkryłem a jeżeli się skończy sam odtwarzać pismo to ten przycisk się pojawi a zobaczycie jeszcze czy podczas odtwarzania jest w wyślij dostępny ale chyba nie zaraz to sprawdzę