Forum

Witam na forum głosowym

Forum głosowe

1 / 18 Next

pajper

#1 ·

1 likes
Transcription

Witam wszystkich na forum głosowym. Po pierwsze chciałem przeprosić za mój głos, ale akurat jestem przeziębiony, a że teraz akurat zechciało mi się programować, trzeba by nagrać jakąś wiadomość powitalną. Przede wszystkim witam wszystkich na forum głosowym. Mam nadzieję, że ten wpis się doda, chociaż biorąc pod uwagę, że jesteśmy na etapie wersji beta, nic nie jest pewne. Przede wszystkim chciałem właśnie zauważyć, że w tej chwili fora głosowe to jest nowa funkcja, więc obawiam się, że mogą się zdarzyć sytuacje, nie mówię, że tak będzie, ale może być, że wpisy będą gdzieś ginąć, nie będą się dodawać, więc z góry za te rzeczy przepraszam. Oczywiście proszę o zgłaszanie tych błędów, najlepiej na forum tekstowym, jednak prawdopodobnie będę tam częściej zaglądać. Wszystkie uwagi, które macie odnośnie interfejsu, szybkości itd. zostaną. Zastawcie, mam nadzieję, że protokół, który napisałem jest wystarczająco szybki. Nie korzystałem jakoś nagminnie z forum głosowego Klango, zdaje się, że tylko dwa wpisy głosowe tam umieściłem i już słabo pamiętam, na ile płynnie to działało. Może być, że działało szybciej od LTN-a, no ale nie bardzo mam w tej chwili pomysł, jak przyspieszyć to tutaj. To znaczy mam kilka pomysłów, ale wymagających więcej zabawy. Przede wszystkim mam pomysł, jak sprawić, by wpisy się szybciej wysyłały, ale to... O którejś z przyszłych bez przeniesie. Więc mam nadzieję, że forum głosowe się sprawdzi, że nie jest to aż tak tragiczna funkcja, jak się obawiam i że jakikolwiek sens ma. No dobrze, to chyba na tyle w sprawie popitania. Dziękuję, pozdrawiam wszystkich.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

pajper

#2 ·

1 likes
Transcription

Jak to ja pod wpływem stresu trochę się zakręciłem. Oczywiście wszystkie uwagi, które macie odnośnie forum głosowego powiedziałem zostawcie. Chodziło mi o to, że napiszcie gdzieś, wyślijcie. Najlepiej w wątku o betach LTE na 2.0. To jest taki fajny zbiór wszystkich pomysłów, ciekawostek. Często tam zaglądam i jest dla mnie często źródłem inspiracji, jeśli chodzi o dodawanie kolejnych nowych funkcji. Nawet jeśli nie pojawiają się one od razu z bety na betę, bo też nie mam niestety tak dużo czasu, jak bym chciał. Ale staram się wszystko co ciekawsze wdrażać po kolei. Jest jeszcze kilka rzeczy, które się pojawią w następnych betach. No ale po kolei. Na razie mamy fora głosowe. Podejrzewam, że pojawi się kilka zastrzeń większych lub mniejszych. Mam nadzieję, że mniejszych. Czy to do interfejsu czy jakichś błędów. Więc spokojnie. Będzie się wszystko po kolei poprawiać. Mamy jeszcze do LTE na 2.0 kilka miesięcy, więc trzeba się zabrać do roboty.

#StandWithUkraine

daszekmdn

#3 ·

1 likes
Transcription

Witajcie, jest to mój pierwszy wpis na owym forum i powiem, że bardzo mi się owo forum podoba pod względem wszystkiego, konkretniej mówiąc, chociażby pod względem ładowania się tych postów. Ładują się one 1234 razy szybciej niż na Klango i to wszystko chodzi w ogóle najprężniej z wszystkich furt głosowych, jakie kiedykolwiek testowałem. Nawet audioforum samo w sobie ma pewne problemy z tym wszystkim, a Elten, jak widać, jest bardzo dobrze napisany pod względem owego forum audio. Pozdrawiam.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#4 ·

Transcription

No to teraz ja wszystkich witam, to też jest mój pierwszy wpis na forum głosowym Eltena. Muszę powiedzieć, że naprawdę jeśli chodzi o forum głosowe na Eltenie tutaj, no to naprawdę to jest, tak jak już tutaj mój poprzednik mówił, to jest najszybciej ładujące się forum i najszybciej działające forum głosowe, jakie kiedykolwiek widziałem. Więc naprawdę, no na razie, póki co żadnych zastrzeżeń nie widzę i no muszę naprawdę powiedzieć, że nawet faktycznie tutaj poprzednik miał rację, że nawet forum głosowe troszkę wolno, bo wolno, ale trochę wolniej od Eltena działa, więc no wielki szacun. I naprawdę... Mam nadzieję, że tutaj na tym forum głosowym na Eltenie będzie dużo fajnych dyskusji. Mam nadzieję, że po prostu będzie tutaj bardzo miła atmosfera na forum głosowym i naprawdę jeszcze raz powtórzę, że to forum przebija wszystko. W szczególności to przebija forum na Klangu. Bo forum głosowe, które kiedyś działało, już wiadomo, że nie działa. Bo nawet jak działało, to wolniej się te posty ładowały niż tutaj. Więc naprawdę jeszcze raz powtarzam, że to jest najszybciej ładujące się forum Eltena głosowe, jakie kiedykolwiek widziałem. I tym miłym akcentem Was wszystkich pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

daszekmdn

#5 ·

1 likes
Transcription

Test został zakończony sukcesem. W każdym razie powiem w ten decenj. Widziałem, użyłem też jedną opcję, mianowicie nagrywanie wiadomości głosowych, co jest po prostu bardzo piękne. To mi się bardzo podoba. Mógłbyś wprowadzić takie wiadomości głosowe też na tym czacie eltenowym. To już by w ogóle było fantastyczne, mam zdanie.

lukasz1993258

#6 ·

Transcription

Nie no, powolutku, powolutku, ta opcja też byłaby fajna, czyli czat głosowy, no wszystko powolutku, na razie cieszmy się tym, co mamy, wiadomości głosowych jeszcze nie testowałem, ale może kiedyś przetestuję, bo na razie jakoś i tak z nikim tak praktycznie nie piszę wiadomości na edzenie prywatnych w związku z powyższym, cieszmy się tym, co mamy, bo naprawdę ta aktualizacja dzisiejsza, no przyniosła bardzo dobre opcje i oby tak dalej.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

lwica

#7 ·

Transcription

Fajnym pomysłem są fora głosowe. Cieszę się, że takie coś powstało i że konkretnie Dawidowi chciało się to stworzyć.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

lukasz1993258

#8 ·

Transcription

A ja sobie tutaj pozwolę zadać pytanie, mianowicie jak długo można nagrywać wpisy na forum, na blogu i w wiadomościach głosowych?

daszekmdn

#9 ·

1 likes
Transcription

Podejrzewam, że tutaj jakiegoś limitu jeszcze nie ma, chyba że jest taki jak na Avatary.

lukasz1993258

#10 ·

Transcription

no to tym lepiej, przynajmniej masz na długie wpisy nakrywać.

daszekmdn

#11 ·

1 likes
Transcription

Witam, coś dziwnego się zbagochało, bo jak sobie klikam na przejść do najnowszego postu, to mi przechodzi do drugiego postu, chociaż resztę postów odsłuchałem, a nie wyświetlają mi się one jakby jako odsłuchane, tylko mi przechodzi do drugiego postu w tym wątku.

lukasz1993258

#12 ·

Transcription

A i taka jeszcze jedna uwaga, jeśli jest to możliwe, jak się chodzi po forum głosowym, żeby po prostu jak się klika w ten wątek głosowy, żeby nie było na przykład nazwą, tylko unikali tekst, żeby ten tekst zlikwidować, jeśli to jest możliwe, ale to tak jak mówię, jeśli jest, to jak tylko zgłaszam, pozdrawiam.

pajper

#13 ·

1 likes
Transcription

No to po kolei. Cieszę się, że funkcja się podoba. Będę na pewno poprawiał tutaj zgłoszone błędy. Jeśli chodzi o błąd z przeskoczeniem do drugiego wpisu, a nie do ostatniego, przyznam, nie zaobserwowałem. Potwierdźcie, czy ktoś jeszcze to zobaczy, bo u mnie wszystko działa, ale wiadomo, to jest SOA, więc to, że u mnie działa, to wcale nie znaczy, że u innych musi działać. Jeśli chodzi o ten komunikat tekst. Szczerze mówiąc, w trakcie testowania tej wersji, zanim ją udostępniłem, nawet nie zwróciłem na to uwagi, ale tak, poprawi się, to nie jest problem. To po prostu był komunikat, który jest na standardowych forach, a jako, że fora głosowe, to jest tak naprawdę, opieram się dokładnie na tym samym silniku, co standardowe fora, tak naprawdę, zamiast robić zupełnie nowy silnik, stworzyłem w tym pierwotnym silniku funkcję, że tak powiem, również obsługi fora. Więc po prostu musiałem nie dodać tego jednego warunku, że jeśli jest to wpis głosowy, nie ma mówić tekst. To jest parę nijek kodu i to poprawię w następnej becie, to nie jest problem. Mam takie od razu pytanie, jak wygląda sprawa z czasem wysyłania, czy nie jest troszkę za długi?

#StandWithUkraine

pajper

#14 ·

1 likes
Transcription

A co do jeszcze limitu, na razie 10 minut, ale to nie jest jakieś celowe, po prostu jest to 10 minut, dlatego że takiej wielkości bufor stworzyłem na 600 sekund, bo przyznam szybko wpisałem, ale jeśli jest potrzeba, dajcie znać, czy to jest taki czas optymalny. Mnie przede wszystkim chodziło o to, żeby nie zrobić nie wiadomo jak drugiego wpisu, jeśli ktoś odejdzie od komputera i zapomni, że się nagrywa, ale zwiększyć to do 15 minut, 20, 30 to jest żaden problem, serwery to spokojnie by trzymają, więc tylko dajcie znać, a ja jedną linię kodu zwiększam to nawet do tych 20-30 minut, jeśli jest taka potrzeba i będzie śmigać.

#StandWithUkraine

lukasz1993258

#15 ·

Transcription

to ja może teraz powiem w ten sposób dla mnie to te 10 minut w sumie wystarczy no wiadomo, że innym może mniej wystarczyć czy może w ogóle być tak, że im nie starczy że może jednak trzeba będzie zwiększyć to, żeby było 15 minut mi to tam starczy ale wiadomo, że inni mogą mieć inne zdanie na ten temat co tu jeszcze miałem do powiedzenia ja zaobserwowałem, że póki co ja na chwilę obecną nie mam problemu z przeszkodzeniem z przeskakiwaniem na ostatni post to znaczy przejść do ostatniego wpisu czy przejść do nowego wpisu u mnie działa bez zarzutu póki co na razie no i chyba raczej tyle co tutaj miałem do powiedzenia oczywiście jeśli jakiś jeszcze będy wychwycę to mogę poinformować bo to w sumie nie ma najmniejszego problemu w każdym razie no na chwilę obecną pozdrawiam

lukasz1993258

#16 ·

Transcription

A i przepraszam, bo jeszcze teraz sobie przypomniałem, że co do wysyłania postów, jak dla mnie jest w porządku, bo to wiadomo, że im dłużej post i będzie się dłużej wysyłać, ale jak dla mnie, no to dobrze się wysyła. Ja nie mam żadnych zastrzeżeń. Pozdrawiam.

pajper

#17 ·

1 likes
Transcription

Wybaczcie ten mały test, ale nie bardzo mam gdzie sprawdzić, czy działa. Chcę zobaczyć, czy wszystko działa poprawnie po zwiększeniu limitu długości do 30 minut. Myślę, że można sobie na to pozwolić, bo i tak takich wpisów będzie niewiele. I chcę zobaczyć, czy poprawnie się wszystko wyśle, czy coś nie zwariuje. Bo znając sprawa Murphy'ego i tę sprawę, nie zdziwiłbym się.

#StandWithUkraine

Celtic1002

#18 ·

1 likes
Transcription

Witam wszystkich. Aha, nagrywa się, okej. Więc witajcie na zabawie, pozwólcie, że się przedstawię. Rektowałam. Coś zepsułam. Znaczy nie, za dużo kiepskich się swego czasu naoglądałam i stąd to. No, więc, bardzo mi się opcja podoba i bardzo się cieszę, że to tak działa, jak działa. Bo działa to naprawdę bardzo fajnie. Pozwolę sobie z tego tytułu włączyć muzyczkę. I tak, bardzo mi się podoba, nie pamiętam jak później to działało w Klango. Ale wydaje mi się, że tutaj działa to szybciej. Tak, szybciej to działa. No i tak, no i co, i bardzo mi się podoba, i wiadomości głosowe, i fory głosowe. Nie rozumiem trochę idei, albo i rozumiem, blogów głosowych? Taki wpis z muzyczką w tle na przykład, bardzo fajna opcja. Tym bardziej, że jeżeli chcecie emocje przekazać, to przy pisanej treści ciężko jest przekazać emocje. Także bardzo mi się podoba ta opcja. Jeżeli będzie, jeżeli już jest, bo nawet nie patrzyłam na to, to bardzo mi się podoba. No nic, to tyle ode mnie. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i do następnego wpisu. Do zobaczenia!

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

lukasz1993258

#19 ·

Transcription

To znaczy powiem tak, na krango to trochę inaczej działało, aczkolwiek bardzo podobnie, tylko że stał różnicą, że w czasach kiedy się krango rozwijało, no to forum głosowe działało tak, na samym początku to treść forum głosowego popierało na dysk, potem od grudnia 2010 roku, wtedy się taka dosyć zaawansowana, znaczy zaawansowana, co ja wiadomo, taka wersja dosyć taka konkretna pojawiła, gdzie były te syntezatory mowy Iwona i temu inne podobne, te wszystkie wątki głosowe były streamingowane w związku z powyższym, ale to jednak i tak działało to tak jakby chciało działać. A tak do końca nie mogło, to znaczy naciskało się na tym wątku głosowym Enter i czasami jest tak, że od razu zaskakiwało, a czasami było tak, że nie zaskakiwało od razu, tylko trzeba było odczekać nawet parę sekund. No i tak było, no dało się tak przeglądać te wątki, no było, no w miarę to szło tam wysyłanie, słuchanie. Tylko że potem problem pojawił się. Ale dzwoni forgive. Co име potassium trajectories. Czyli trzeba było zadzwonić, trzeba było pod tym względem, że jak już to kręgło upadło, nawet rok temu przykładowo to czasami były takie sytuacje, że trzeba było parę razy Enter nacisnąć na danym wątku czy ten, na danym forum głosowym, żeby odsłuchać jakiś tytuł w wątku głosowego, czy odsłuchać treści w wątku głosowego, czy nawet zdarzały się sytuacje, w których trzeba było kilka razy do tego, żeby jeszcze raz Wâuł given. dobrych naciskać enter na pozycji wyślij, bo czasami było tak, że dawało się enter i po prostu okazało się, że wysyłało i nagle zerwało połączenie i tak dalej, i tak dalej. W końcu wysłało, no nie, ale to było trochę ciężkie momentami. A tutaj na antenie, tak jak już mówiłem, jest bardzo dobrze. Wszystko się dobrze, pięknie wysyła, odsłuchiwać się da bez problemu, więc no. Jeśli chodzi o kręgo, to od 27 listopada 2016 roku, bo pamiętam tą datę, także od 27 listopada 2016 roku kręgoblogi i forum głosowe i awatary nie chodzą do dnia dzisiejszego, nie działają. Dlaczego mówię od 27? Bo dzień wcześniej, a właściwie 2 dni wcześniej, przez 2 dni kręgo było niedoskonałe. Dostępne dla nas w ogóle nie chodziły serwery, więc tak po prostu wyszło. No i raczej to raczej tyle, co mnie tutaj tak do powiedzenia w tej kwestii. Pozdrawiam.

lukasz1993258

#20 ·

Transcription

Ja miałem tylko tyle. Dobrze byłoby, jakbyś Dawidzie stworzył coś takiego raczej, żeby było tak, żeby była możliwość, żeby po prostu przy tworzeniu wątków głosowych, było takie zapytanie, czy dodać nowo powstanych wątek do śledzonych. I to byłaby dobra opcja po prostu. No i tyle.

1 / 18 Next