EltenLink

powiedzcie co sądzicie o waszych ośrodkach szkolno wychowawczych

Wróć do W szkole i w pracy.

#61 Kuba12565

ooooooo moja koleżanka odeszła z lasek do krakowa na tyniecką i jest bardzo zadowolona, i jeszcze w klasah tam są tablice multimedialne.

2024-07-14 09:18

#62 Zuzler

No to akurat w Owińskach też było, tylko, widzisz, dla ślepoczka to chyba średnio użyteczne urządzenie.

2024-07-14 18:04

#63 daszekmdn

Ale co było? Automat? Na Tynieckiej jest jeden obrailowany a drugiego można się było nauczyć.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2024-07-15 05:29

#64 Zuzler

Tablice multimedialne.

2024-07-15 14:23

#65 Kuba12565

tak

2024-07-16 00:19

#66 Kat

Dołączam do teamu Owińska. Mój pobyt tam to lata 90-te, a samą szkołę opuściłam w 2003 r. Mam wrażenie, że wtedy jeszcze edukacja była na jako takim poziomie. Nie wspominam tego czasu jako wybitnie złego, ale szczególnym sentymentem też go nie darzę, niemniej żadnej traumy z powodu pobytu w ośrodku nie mam. Wiem za to, że aktualnie jedno ze stanowisk kierowniczych pełni tam osoba która chodziła ze mną do klasy w liceum
Nie powiem, że niczego tam się nie nauczyłam, jeśli chodzi o tzw. codzienność, ale przyznam, że orientacja wypadała tam naprawdę mocno średnio. Nie wiem jak jest teraz, ale wtedy szału nie było.

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
2024-07-20 19:33

#67 Monte

Ja nie mam pojęcia @Kuba, o czym ty mówisz, bo za moich czasów nigdy nie śmierdziało w podstawówce, no z wyjątkiem czasu po 18 listopada 2007, kiedy szkoła się spaliła i czuć tam było zapach zpalenizny. Pamiętam jeszcze, że w nowej szkole w mojej klasie momentami czuć było wilgocią i ściany były mokre, ale chyba to naprawili. No chyba, że wchodziłeś do klasy po którymś chłopaku, nie mającym pojęcia, do czego służy prysznic czy wanna i akcesoria do prania własnej osoby.

Give me a sign.
2024-08-04 21:19

#68 Kuba12565

ale mi hodziło o jadalnie, i tak z lasek odeszło w tym roku 20 osub, niedługo, i nikogo tam niebędzie.

2024-08-22 09:02

#69 Julitka

Serio? Przez jadalnię i smród na korytarzu? A coś takiego jak, nie wiem, poziom nauczania, lekcje samodzielności i takie tam banały? :D

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2024-08-22 09:57

#70 mustafa

Poziom nauczania z zasady będzie w takich ośrodkach niski, bo są tam często osoby z dodatkowymi schorzeniami na poziomie umysłowym, więc zrównujemy w dół w ramach wyrównywania szans.

-- (Julitka):
Serio? Przez jadalnię i smród na korytarzu? A coś takiego jak, nie wiem, poziom nauczania, lekcje samodzielności i takie tam banały? :D

--

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2024-08-22 10:28

#71 Julitka

No tak, ale bardziej mi chodzi o to, że ludzie odchodzą przez rzeczy tak... banalne, jak fakt, że ktoś nie lubi szynki na śniadanie.

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2024-08-22 12:04

#72 Zuzler

Julito, nie zapominaj, że to była opinia kolesia lat bodajże 12.

2024-08-22 14:47

#73 Monte

Poza tym, napewno ludzie odeszli, bo skończyli szkołę, a nie dlatego, że śmierdziało na jadalni. XD

Give me a sign.
2024-08-22 16:41

#74 Natalia2000

i to chyba nie dokońca w pełni sprawnego intelektualnie mam takie wrażenie.
-- (Zuzler):

--

2024-08-22 20:06

#75 Julitka

Może nie szafujmy takimi stwierdzeniami jednak, dobrze?
-- (Natalia2000):
i to chyba nie dokońca w pełni sprawnego intelektualnie mam takie wrażenie.
-- (Zuzler):

--

--

2024-08-22 20:13

#76 Zuzler

Może i nie szafujmy takimi, jednak kolega wypowiada się w sposób nieprzemyślany.

Edytowano 2024-08-22 22:45