Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?
Wróć do Screenreadery i syntezatory mowy#261 Seva
Ok, jeśli kupię ten głos, mogę pokazać!
-- (DJGraco):
Jestem ciekaw jak się zachowują głosy od next up. Jak zainstalujesz prosiłbym o info jak się identyfikują np w wyborze głosów. Te od harpo to były np Ivona 2 Jacek Oem
a z reha
Ivona 2 Jacek polski głos męski 22khz.
--
#262 Seva
Także słyszałem, że jest syntalk, ale znalazłem tylko syntalk sapi4 na grossgang.com, który miał tylko 1 głos, nie pamiętam, jak się nazywał, ale są 2 warianta, nutralny, i nutralny telefon.
Słyszałem, że syntalk miał wiele głosów, ale nie wiem czy to jest prawda.
#263 DJGraco
Był jeszcze syntalk 2.0 z Bodkiem i Kasią
#264 monstricek
Ale ja bym powiedział, że to napewno nie najlepsi głosy do czytania czy pracy, bo np zangelsczają.
#265 DJGraco
Tak, dokładnie Monstricek.
Nie polecam tych głosów do czytania czy pracy. Są też mało responsywne
#266 misiek
A ten nowy Syntalk to co to jest?
#267 DJGraco
Syntalk 2.0 z głosami Kasia i Bodek. Nie znasz?
#268 adelcia
ja z nvda i espeaka.
z resta espeaka mam i na telefonie z androidem, i nigdy bym go na google ani inny niewymienilam
#269 misiek
Graco znam, ale myślałem, że jeszcze jest coś nowszego.
#270 exterminator
a ja czekam na nowy głos acapela Gosia do nvda. Jak wyjdzie to odrazu płacę te 4 stówy i kłupuję Tylko najpiierw chciałbym usłyszeć jak ona brzmi.
#271 daszekmdn
Nie ma. Polska od lat w kwestii syntezatorów raczej stoi w miejscu.
#272 Monia01
Próbka na stronie brzmi ciekawie, a jednocześnie ma coś irytującego w barwie. Z drugiej strony Ania też brzmi dziwnie w tak wolnym tempie
-- (exterminator):
a ja czekam na nowy głos acapela Gosia do nvda. Jak wyjdzie to odrazu płacę te 4 stówy i kłupuję Tylko najpiierw chciałbym usłyszeć jak ona brzmi.
--
🇺🇦 🇵🇱
#273 misiek
To w końcu bierzesz i kupujesz, czy uprzednio chcesz posłuchać?
#274 magmar Konto zarchiwizowane
O nie, nowy syntalk jest beznadziejny.
#275 wredny
gosia już jest dosyć udany głos
#276 magmar Konto zarchiwizowane
Podeślijcie proszę jak to cudo brzmi.
#277 nuno69
Gosi nigdy nie będzie na SAPI 5, nawet jeżeli to to będzie działało tak źle (z NVDA, bo z ZD w miarę, chociaż też nie jakoś cudownie), że się wam odechce..
#278 vk
Można gdzieś kupić, a jeśli nie to dostać działającą w standardzie SAPI Anię od Acapella? Tą co jest w Milestone.
#279 DJGraco
Tak, można na acapella nvda com, czy jakoś tak wpisz w google. Pełny pakiet kosztuje 100 euro
#280 monstricek
On pyta o głosie pod sapi, a nie pod Nvda. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.