Wreszcie prawdziwie patriotyczny, pro polski, antyzachodni podręcznik do historii
Wróć do Wątki archiwalne#1 cinkciarzpl
W Moskwie półkownik od kierunku polskiego otwiera dobry alkochol. Tyle z tego dobrego, że może się chłop rozpije od tych sukcesów i wkońcu szlak go trafi i pujdzie na front, a tam już czekają kraby i inne smakołyki. :P
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/2177549,1,jeszcze-wiecej-hitow-z-hit-o-seksie-zuckerbergu-i-zgniliznie-zachodu.read?src=mt
#2 daszekmdn
To... Jest... Straszne...
#3 misiek
Brawo! Już strach dziecko do szkoły posyłać.
#4 Zuzler
Zawsze można zaryzykować nauczanie w domu. Tylko, cholera, podstawę programową i tak trzeba tam przerabiać
#5 misiek
Siła już chyba tylko w ogarniętych rodzicach.
#6 nuno69
xD. Ciekawekto będzie tego prokościelnego bełkotu uczył, czy nauczyciele którzy wcześniej uczyli Wosu czy tam Hisu? To jest pojebane, i cieszę się że skończyłem szkołę hehe.
#7 magmar Konto zarchiwizowane
Ani zbytnia indoktrynacja w prawo, ani w lewo nie jest dobra.
Mówię np. o projektach uczenia w przedszkolu o LGBT etc.
zobaczycie będą inne rządy, zostaną wydane inne podręczniki.
#8 misiek
Czekajcie, bodaj że w Ustrzykach dolnych podręcznik już zakazany. Już jestem ciekaw co będzie dalej.
#9 cinkciarzpl
będziemy otwierać chipsy :D
Też się cieszę, że już mnie ten cyrk niedotyczy.
#10 nuno69
Dzieciaki w szkole powinny być uczone tego jak szukać informacji, a nie te informacje dostawać filtrowane.
#11 balteam
Zawsze informacje będą filtrowane w jakiejś części, dziecko musisz nauczyć jakiejś bazy startowej.
Ale generalnie zgoda, fajnie by było gdyby tego jak szukać sprawdzonych informacji, uczyli na informatyce chociażby.
#12 nuno69
Nie wiem czy to jest tylko kwestia informatyki czy wielu innych rzeczy. Na pewno powinni uczyć o różnego rodzaju manipulacjach psychologicznych ITD
#13 Zuzler
No to już na informatykę nie bardzo, ale elementy tego, co powyżej, przynajmniej w przestrzeni językowej i medialnej, ze spokojem można zrobić na języku polskim czy tym, co wos-em się zwało.
#14 nuno69
Teraz już nie xDD.
#15 Zuzler
No właśnie. :(
#16 Zuzler
Chyba że nauczyciel inteligentny i wykorzysta podręcznik jako materiał pokazujący, czego należy unikać.
#17 Monia01
Ale się nie robi. Język polski to w dużej mierze historia literatury języka polskiego przecież. Na nic innego nie ma czasu. -- (Zuzler):
No to już na informatykę nie bardzo, ale elementy tego, co powyżej, przynajmniej w przestrzeni językowej i medialnej, ze spokojem można zrobić na języku polskim czy tym, co wos-em się zwało.
--
🇺🇦 🇵🇱
#18 Zuzler
Robi się, ale malutko. Choć może mam skrzywiony pogląd po polskim rozszerzonym, przyznaję.
#19 Zuzler
Nawet, jeśli się nie robi, to byłoby to jak najbardziej wykonalne w sensie merytorycznym
#20 MarOlk
Wincej wincej. Pozwolić im gadać. W końcu ludzie sami ich wykopią na śmietnik historii.