Inne

Koty, mróczki, nazwijcie jak chcecie.

Założony przez daszekmdn 690 wpisów ostatni wpis 3 lata temu Strona 27 z 35

No to gratuluję. Moja wprawdzie lubi się przytulać, ale jest dość leniwa i ciężko ją rozruszać.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

#522 1 polubienie

Freddie bardzo lubi wędkę, ale to musi być konkretny rodzaj, tj. z szeleszczącym materiałem i kolorowymi piórkami. Wtedy budzi się w nim istny puchaty killer. :)

Niee, no jak naszej sznurkiem przed mordą pomachasz to też włącza turbo.

#524 1 polubienie

Mój kot z regóły leniwy najwiękrzą aktywność wykazuje na drapaku. Pod drapakiem jest taka pluszowa kulka i ona ma w sobie coś co grzechocze. Ostatnio jakoś tak przez przypadek zagrzechotałem tą piłeczką. Sekunda nie mineła a mój ogoniciel zaczął ją atakować.

#525 4 polubienia

@Pates, czyli wszystko ok. Najlepsza zabawa dla kota to zabawa w polowanie, bo dzięki temu może zaspokoić swoje pierwotne instynkty. To jest po prostu niesamowite, jak z takiego mruczącego pluszaka robi się istne zło. :-D

@MidziLike. Mój czasem zapędza się podczas polowania i atakuje domowników HH.

A to u nas na razie tego nie ma, ale od początku pilnujemy, żeby nie bawić się z nim ręką No i... Jest u nas na razie 2 dni, więc wszystko jeszcze możliwe. :)

Niee, Lili nie atakuje ludzi, co najwyżej kąsa, jak jest głodna. Ale to nie boli.

Nasz Hugo to w ogóle nie jes książkowym przedstawicielem ragdolli, ale każdy kot jak człowiek jest inny.

#530 1 polubienie

A mi by wystarczył zwykły dachowiec.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#531 2 polubienia

Osobiście marzę o toygerze. Nazwa mówi sama za siebie - są to tygrysy zabawki. Są pręgowane i to calutkie, nawet uszka i ogon mają w pręgi, uwielbiają się przytulać, idą do każdego na kolana, głaskać je to są w siódmym niebie. Nie stać mnie jednak na rasowca, wiec nawiązałam kontakt z fundacją koty z grochowa i będę się starała o adopcję.
Miarą miłości jest miłość bez miary

One są wogule w Polsce? Jakoś żatko słyszałem o nich w Polsce właśnie.

ooo w końcu się uda, ciesze się.
-- (Tygrysica):
Osobiście marzę o toygerze. Nazwa mówi sama za siebie - są to tygrysy zabawki. Są pręgowane i to calutkie, nawet uszka i ogon mają w pręgi, uwielbiają się przytulać, idą do każdego na kolana, głaskać je to są w siódmym niebie. Nie stać mnie jednak na rasowca, wiec nawiązałam kontakt z fundacją koty z grochowa i będę się starała o adopcję.

--

Potrzebuję pomocy. Przypadkowo poddusiłem kota przy zabawie. Było tak że bawiliśmy się wętką i kotek się w nią zaplątał. Na początku myślałem, że bardzo mocno ją trzyma więc mu wyrywqałem, ale jak zaczął tak dziwnie miałczeć to ogarnąłem, że coś jest nie tak. Szybko zatem przeciąłem wętkę. Kotek już normalnie biega, skacze i reaguje na mnie,. ale czy nic złego się mu nie stanie?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

#536 Edytowano

No my tu chyba nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na takie pytanie. Jeśli się o niego boisz, to najlepiej po rpostu zabierz go do weta.

Jeśli oddycha normalnie, nie ksztusi się, nie kaszle, to wszystko jest w porządku.
Miarą miłości jest miłość bez miary

Jutro pójdę, bo to nic niewiadomo. Biega, skacze i bawi się ze mną normalnie.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Lepiej pójść na wszelki wypadek.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

#540 1 polubienie

Tak i na siłę w zwierzaku szukać chorób. Skoro się bawi i jje normalnie to wszystko jest ok.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.