EltenLink

survive the wild - gra zamknięta

Wróć do Archiwalne

#321 mustafa

A nie wystarczyło po prostu wydzielić odpowiedniego wątku.
2.6 Wszelkiego rodzaju poradniki, tutoriale, cheaty do gier, spoilery czy inne sposoby na ułatwienie sobie rozgrywki należy umieszczać na forum do tego przeznaczonym.
Jak rozumiem, ani ja, ani Mati nie złamaliśmy regulaminu.
Mateusz nie podał nazwy programu, tylko użył określenia, które oznacza komputerowe ustawianie makr, które się różni od nagrywania go z palca.
Ja zaoferowałem klawiaturę, która w domyśle może służyć do czitowania, ale przecież samo w sobie to nie jest zabronione, skoro regulamin mówi tylko tyle, żeby o czitowaniu rozmawiać na odpowiednim forum. W żadnym przypadku klawiatura i jej oprogramowanie nie podpada też pod żadne patchy, keylogery i inne pirackie oprogramowanie, bo nie łamię się w ten sposób licencji samej gry, a ewentualnie jej regulamin, jeżeli oczywiście z tych makr się korzysta.
Jeżeli się ze mną nie zgadzasz oczywiście masz do tego prawo i nie będę z tym dyskutował. Wyraziłem swoje wątpliwości i na tym kończę

-- (nuno69):
No to tak, bo mamy tutaj całkiem niezły bałagan
1. STW jest grą 3D, ale widok jest z góry czyli topdown. Nikt normalny nie robi tak gier bo jedno wyklucza poniekąd drógie.
2. Tak @Mojsior, questy nadal są takie, jak je opisałeś, czyli bez błogosławieństwa góry ani róż.
3. Zegarmistrz, Mojsior, Daszek: uspokoić się. Nie ma ostrzeżeń bo nic takiego sę nie stało, ale fakt jest faktem, że STW jak na jakiekolwiek standardy jest grą obiektywnie złą.
4. Matid25, Mustafa ostrzeżenia.
A: Matid25 za podanie nazwy jakiegoś programu do makr i za reklamowanie tego rozwiązania wogóle,
b. Mustafa za oferowanie na sprzedarz przedmiotu (w tym wypadku klawiatury) mającej na celu umożliwić graczom prostrze czitowanie.

--

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2022-10-31 09:57

#322 nuno69

Nie wystarczyło, cheaty do gier single player.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-10-31 13:19

#323 mustafa

Super, tylko, informacja ta została dodana po moim wpisie.
Widać teraz poco jest mowa o tym, że nie musisz informować o zmianie regulaminu.
No cóż, nie będę się kłócił. Nie ruszają mnie ostrzeżenia i bany więc, przyjmuję.

Itemy sprzedane, więc w sumie załatwiłem co chciałem.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2022-10-31 13:52

#324 nuno69

Oczywiście że po to jest. Nie jestem w stanie wszystkiego przewidzieć.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-10-31 14:15

#325 daszekmdn

Cytat:
3. Zegarmistrz, Mojsior, Daszek: uspokoić się. Nie ma ostrzeżeń bo nic takiego sę nie stało, ale fakt jest faktem, że STW jak na jakiekolwiek standardy jest grą obiektywnie złą.
To tylko Twoja opinia, i na jej podstawie nie masz prawa grozić ostrzeżeniami czy czymkolwiek :P. Dodatkowo, skoro ludzie w to grają to takie złe jakoś nie jest.
Się nagle admin pojawił, co przez kilka miesięcy tu nic praktycznie nie zrobił, a na forach burdel jak chodzi o wątki poumieszczane często nie tam gdzie trzeba. Tym się polecam zająć i eksterminacją stąd pewnych jednostek które szkodzą.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
Edytowano 2022-10-31 18:18

#326 zywek

Co to jest widok topdown i skąd Ty niby to sobie wziąłeś?

2022-11-02 11:42

#327 matius

To o co pytarz, to widok z góry. Jakbyś patrzył na szachownicę, ale z poziomu wyżej. Taki widok jest zastosowany w Shadow Line jeśli się nie mylę.
-- (zywek):
Co to jest widok topdown i skąd Ty niby to sobie wziąłeś?

--

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
Edytowano 2022-11-02 12:37

#328 zywek

No ale skąd on wziął to, że niby w stw jest tak samo? Skąd Ty wiesz, jak masz grę audio i widok 3d, czy patrzy z góry, czy z pierwszej osoby? Niby w jaki sposób to stwierdzasz?

2022-11-02 17:01

#329 pates

To akurad dość proste.
Topdown czyli mówiąc łopatologicznie, każda strzałka równa się każdemu z czterech kierunków, czyli idąc w lewo idziemy jakby nie bokiem, tylko na achód, etc.
Jeśli gra ma widok pierwszoosobowy, to wtedy tak jak w realnym życiu nie możemy sobie tak poprostu idąc na północ przejść na zachód, musimy się wpierw obrócić na ten zachód i iść wtedy na przód jakby, tak jak w realnym życiu.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2022-11-03 07:48

#330 zywek

To są zwykłe brednie.

2022-11-03 10:50

#331 matius

Sposób umiejscowienia kamery w grach z widokiem z perspektywy trzeciej osoby (TPP). Ustawienie top – down ukazuje akcję „z lotu ptaka”, co pozwala graczowi na obserwację otoczenia wokół postaci

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2022-11-03 10:57

#332 zywek

Aha, czyli jak masz z pierwszej osoby to znaczy, że widzisz tylko rzeczy przed sobą i nigdy nie możesz się rozejrzeć wokół? Debilizm.

2022-11-03 14:28

#333 balteam

Nie, czyli jak w życiu, jak sę obracasz, w lewo, to łeb też tam przekręcasz.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-11-03 14:52

#334 zywek

W stw też możesz się przekręcić w lewo o 1 stopień, ale nie trzeba tego robić.

2022-11-03 15:01

#335 Adasadula

Cześć. Mam ja problem: jak chcę uruchomić stw, mam coś takiego: Ta aplikacja nie będzie działać na Twoim komputerze okno. Prubuję z tym co oni tam zalecają, ale ch to robi. Reinstall gry pomaga, ale nie na długo. Pytanie czy da się coś z tym zrobić?System to win11

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2022-12-03 18:29

#336 mojsior

bo to windows 11, akurat mnie tak się robiło z manamonami jedynką, że z jakiegoś powodu miałem ta aplikacja nie zadziała na tym systemie windows.
Zaś manamon 2 się uruchamiał ale nie nie mogłem go na tym shicie zarejestrować swoim własnym legalnym kluczem.
W sensie gra się rejestrowała aż do kolejnego restartu gry i trzeba było ją rejestrować na nowo.
Nie wiem czy za tymi problemami w jedenastce nie stoi czasem windows defender, czy jak to tam się nazywa.
Nie chciało mi się tego sprawdzać.
Spróbuj defendera unicestwić dodając mu wszystkie dyski do wykluczeń, ewentualnie instalator stw też wyklucz a potem i też cały katalog z grą stw.
Ja te problemy też miałem na 11 z wyżej wymianianym manamonem.

2022-12-05 21:36

#337 Adasadula

nie nie, ja dysk C mam do wyjątków dodany więc tego

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2022-12-06 19:19

#338 longshoot

najnowsza kompilacja windowsa jest?

2022-12-10 09:09

#339 Adasadula

Dobra, problem się rozwiązał, działa, pewnie rzeczywiście coś defender świruje

2022-12-10 10:05

#340 Adasadula

Publiczna beta jest, wkońcu. Kto chce sobie razem pograć i potestować?

Edytowano 2023-05-13 08:21