Wątki archiwalne

Księga zażaleń 06.07.2022-01.03.2023

Założony przez Zuzler 1579 wpisów ostatni wpis 3 lata temu Zamknięty Strona 77 z 79

Arkadia
Happy hacking

#1522 2 polubienia

Nie lubię geometrii. Muszę znaleźć wzór opisujący ćwiartkę stożka, którego obwód będzie przecinał w dokładnie inkremencie 1/4 długości skrajne punkty dwóch ostrosłupów trójkątnych poprowadzonych jako przedłużenie bocznych krawędzi prostopadłościanu.
I ja mam takie coś, że dokładnie wiem, z czego ten wzór wyprowadzić. To jest łatwiutkie zadanie na rachunek różniczkowy, coś co się robi w liceum na matmie rozszerzonej, wręcz szablonowe zadanie maturalne.
Ale po prostu mi się odechciewa na samą myśl. A jednocześnie wiem, że zajmie to dziesięć minut.

#UrokiDruku3D
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

A z ciekawości co na to GPT?

#1524 1 polubienie Edytowano

Nie radzi sobie kompletnie nawet z prostszymi rzeczami, testowałem go pod tym kątem.
Jak zapytasz go o ogólne wzory czy to, jak wzór wyprowadzić, doradzi, zwykle poprawnie.
Ale jak każesz mu wysnuć samemu tak trudne kwestie, wyrzuci Ci absolutne głupoty, co gorsza wyglądające wiarygodnie, z ładnymi uzasadnieniami, a dające zupełnie błędne wyniki.
#StandWithUkraine

#1525 1 polubienie

W ogóle to bardzo pokazuje ograniczenia GPT i ogólnie pojętej AI. Ona nie jest kreatywna, to jasne, nie potrafi analizować, działa tylko na podstawie danych.
Więc świetnie sobie poradzi z każdym szablonowym problemem, ale kiedy problem jest nieszablonowy, zamiast go rozwiązać, poszuka analogii. A te analogie rzadko kiedy pasują do problemu.
#StandWithUkraine

#1526 Zarchiwizowany

Straciłam tyle godzin na rozkminianiu, czemu mi nie działają skróty nawigacji w Firefoxie i Chromie na jednym z kompów i nic nie wymyśliłam. Hmmmmmm... :D Ale Edge działa.

Dawidzie, czy można by więc powiedziec, że AI są autystyczne? :)

#1528 1 polubienie

Nie do końca. Autystycy bardzo skupiają się na kilku dziedzinach, ale są w nich bardzo kreatywni.
AI zna się na wszystkim, ale umie tylko powtarzać schematy.
#StandWithUkraine

Coś mnie rozkłada...

Dzisiaj złapałem jelitówkę. Nie polecam.

#1531 Archived

Mnie też, kawałek po kawałku. :(
-- (MarOlk):
Coś mnie rozkłada...

--

#1532 1 like Edited

No to odkładajcie te kawałki w jedno miejsce żebyście nie musieli potem szukać ;)
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

#1533 2 likes

Mamy w bibliotece możliwość jeżdżenia do klientów z celem ich rehabilitowania. Dość niedawno zaczeliśmy pomagać jednemu chłopcu. Wszystko było by nice, ale jest ale. Nie lubie bezrossądnie upartych ludzi. Jedno, gdy człowiek stara się iść własną drogą, ale drugie, gdy ktoś niby chcę pomocy, ale uparcie nie rozumie oczywistych rzeczy, np że ogurki, konserwowane w słoikach, stojące w lodówce, mogą jednak zepsuć się, jeśli nie jeść ich trzy lata. Mam nadzieję, że biegunka spodka tego człowieka jak najszypczej.

#1534 1 like

Moi sąsiedzi gdzieś z góry używają przedziwnych urządzeń. Nie wiem co to, ale buczy tak przejmująco, że aż mam ochotę tam pójść i im zadryndać, co tam się ciągle dzieje.
INFP

Jelitówka panuje w szkole, w której robię badania i ciekawe, czy się ni zaraziłam.
Große Operndiva?

#1536 1 like

A tak ogólnie, to bleeeee! Nie chce mi się, zimno mi i kto wie, czy i mnie coś nie dziabnie ostatecznie.

Że w takim stanie masz jeszcze siłę siedzieć przy kompie. Podziwiam.
-- (djdenismusic):
Dzisiaj złapałem jelitówkę. Nie polecam.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#1538 Archived

Gardło napier... Dosłownie, ledwo mogę oddychać, norma u mnie.

#1539 1 like

No to dzisiaj w pracy robię darmowe nadgodzinki. Misie lubią takie doznania. <3

#1540 1 like

Wkurwia mnie mój licencjat, bo kurwa promotorka wjebała mnie w kręcenie filmików, a te jakoś nakręcają się w wolnym tępie, a to przcież nie nadaje się do pokazania, ja nie umiem tego zmienić i mam takie nerwy, że pierdolę w cwhili obecnej tego licka i jej powiem w niedzielę, coo tym sądze i albo mi pomoże, albo będą tylko materiały dźwiękow, albo się nie obronię, bo już mam dosyć tego, dosyć po prostu.
Große Operndiva?