Wątki archiwalne

Księga zażaleń 06.07.2022-01.03.2023

Started by Zuzler 1579 posts last post 3 years ago Closed Page 19 of 79

Właśnie nie wiem, gdzie można kupić grafitowego, no, łod bidy szklanego, starego AMbutecha
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT

Jakiś rok lub 2 temu dało się wymiauczeć w Altixach, w których za bardzo nie schodziły. Niby w Poznaniu coś takiego sie dało wytrzasnąć, no ale... To było kiedyś. :(

a co to? Obecny grafit czy włukno złe?
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

No, włókno z pewnością złe - ciężkie, wielkie, ponadto jak znajdziesz takie włókno czy grafit, co się składa na więcej niż 4 części i nie ma tych idiotycznych, dłłuich na kilka cm tulejek na łączeniach, to i ja kupię.

a zapraszam do Altix. Odezwij się priw, to podpowiem co i jak.

Włókno fajne bo ciężklie grafit fajny bo lekki, tylko teraz jest właśnie inny design tych ambutechów; ja poamiętam taki z krótszą rączką
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT

Niestety mam chyba jakiegoś pecha. Ten PL330 w moim egzgeneruje jakieś zakłucenia na fm. Niby minimalne, ale jednak mi to osobiście przeszkadza. Poza tym pokrętło strojenia klinuje się co jakiś czas. W ogóle odbiornik pod względem projektowym na minus z PL310ET. Te pokrętła są tak jakby wtopione w obudowe i wystaje ich mały fragment na wierzchu a ich części wychodzą tak jakby we wcięciach w obudowie. Ni wiem jak to opisać.
W każdym razie szkoda, że 310 nie jest dalej produkowany, bo było to na prawdę super radio przynajmniej do FM.
Jak się wkurzę to chyba kupię PL880. Ma mniejsze wymiary od S-8800 i na pewno mógłbym go zabierać na bardziej mobilne wyjazdy.
A jest to sprawdzony i ceniony model. Choć nie wykluczone, że trafił mi się trefny egz 330. Będę to z ercomerem wyjaśniać.

@Pitef, wybacz, ale nie będę już kupować Ambutechów, jeśli nie będę ich mogła przed zakupem obejrzeć osobiście.

W Poznaniu macie oddział Altix, idź, pokarzą, a jeśli nie mają, to logistyka dośle.

No ale jak to? Z włukna szklanego na życzenie dało się zamówić jeszcze ze dwa latka temu. Teraz są jakieś problemy? Takiej konfiguracji używam osobiście. Jest coś z dostępnością nie tak?
ENFP

Nie z włuknem, bardziej z designem, że starsze ambutechyb były siakieś takie solidniejsze.

Ja wiem? Nie narzekam jakoś bardzo... Nie mam na co się żalić ;)
ENFP

Ja się nawróciłem z Ambutechów na czeską opcję. Poprzednia miała fatalną tendencję do blokowania się albo składania w najbardziej nieodpowiednim momencie.

Ja też, ja też! Uwielbiam.
-- (camila):
No ale jak to? Z włukna szklanego na życzenie dało się zamówić jeszcze ze dwa latka temu. Teraz są jakieś problemy? Takiej konfiguracji używam osobiście. Jest coś z dostępnością nie tak?

--

#375 1 like

Czeskie dla mnie za zbyt lekkie. Sygnalizacyjnie tylko.
-- (MarOlk):
Ja się nawróciłem z Ambutechów na czeską opcję. Poprzednia miała fatalną tendencję do blokowania się albo składania w najbardziej nieodpowiednim momencie.

--

Gdyby dało się sprowadzić laskę taką tą bardzo lekką od NFB, składaną na wiele częściów, to kupiłabym w każdym momencie i chyba za każdą kwotę. Brakuje mi takiej, co to w razie potrzeby by się nawet w tą dużą kieszeń od bluzy zmieściła.
ENFP

A dla mnie akurat ok. Ambutechy były przyciężkawe trochę, a nie jestem jakimś Hardkorowym Koksem :P
-- (RAFKIW):
Czeskie dla mnie za zbyt lekkie. Sygnalizacyjnie tylko.
-- (MarOlk):

--

--

#378 1 like

A ja z advantage chodzę.

-- (RAFKIW):
Ja też, ja też! Uwielbiam.
-- (camila):

--

--
Große Operndiva?

A ja miałam właśnie taką hipotezę, że dobór laski był zależny od budowy właściciela - laski i końcówki nawet. Nie widzę siebie chodzącej z jakimś cienkim, lekkim czymś, bo ani drobna, ani lekka to ja nie jestem. :DD
ENFP

Ja miałam kiedyś czeską laskę Swarowskiego i szybko mi się rozleciała.
Give me a sign.