EltenLink

Gdzie jest szablon błędów

Wróć do Pytania i odpowiedzi

#41 Zuzler

Nie nie, Moniko, chodzi mi o wątki z błędami nieszablonowymi.

2022-06-24 20:39

#42 papierek

No to po pierwsze, o ile pamiętam, julitka dopytywała, a pajper prosił o uzupełnienie szablonu. Po drugie, moje dopytywanie odnosiło się do wątków wg. szablonu, gdyby informacje z szablonu nie wystarczyły.

po co mi sygnatura?
2022-06-24 20:41

#43 Zuzler

A owszem w wypadku jednego wątku uczynili wzmiankowany wysiłek. Jednakże zgłoszeń było kilka i ostatecznie wszystkie poszły w pi...

2022-06-24 21:02

#44 papierek

Może, nie wiem, ale wiem, że była prośba o uzupełnienie szablonu, co nie zostało zrobione. Jeżeli ma być jako taki porządek przy zgłaszaniu błędu, to musi być jakiś szablon. Może faktycznie jakiś kreator, albo, co uważam za bardziej sensowne, zostawić to tylko dla betatesterów i już.

po co mi sygnatura?
2022-06-24 21:38

#45 magmar Konto zarchiwizowane

Teraz wiadomo jak to zrobić.

2022-06-24 21:49

#46 Zuzler

Nie do końca, bo te informacje zaraz zginą. Fajnie byłoby, gdyby zostały one wrzucone do wątku z szablonem w drugim poście.

2022-06-24 23:02

#47 balteam

Forum z błędami nie powinno zniknąć, chociażby o nie działających kodach w większości tutaj pisano.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-06-24 23:47

#48 Julitka

To da się zrobić.
-- (Zuzler):
Nie do końca, bo te informacje zaraz zginą. Fajnie byłoby, gdyby zostały one wrzucone do wątku z szablonem w drugim poście.

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-06-25 09:53

#49 daszekmdn

6. Zapis z logu, jeśli jakiś pozostaje.
W moim przypadku nie pozostawał, o czym napisałem a i tak wątek wylądował gdziekolwiek.
Po prostu są duże przesłanki, że to tak specjalnie jak patrzy się na zachowanie.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edytowano 2022-06-26 07:41

#50 Julitka

To już niestety wynika z interpretacji konkretnych użytkowników i z ich odbioru działań różnych ludzi. Niestety. :(
-- (daszekmdn):
6. Zapis z logu, jeśli jakiś pozostaje.
W moim przypadku nie pozostawał, o czym napisałem a i tak wątek wylądował gdziekolwiek.
Po prostu są duże przesłanki, że to tak specjalnie jak patrzy się na zachowanie.

--

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-06-27 15:00

#51 nuno69

Ale dżadża, żebym ja się z Zuzler musiał zgadzać. @Pajper, co ty pan zrobiłeś?
Moim zdaniem to sam szablon nie jest niczym złym, tylko, forum to nie Github a Elten to nie DotNet, żeby każdy znał komputer do instrukcji procesora. Jak dla mnie powinien być w Eltenie zaimplementowany formólarz (coś na wzór MacOSowskiego Feedback Assistanta), gdzie podajesz krótki opis błędu, reproduction steps, a tehniczne "pierdoły" pokroju systemu, buildu Eltena, Windowsa, VC ++ czy czego tam jeszcze wyciąga sobie program bez ingerencji użytkownika. Jak dla mnie głupotą jest zostawianie wagi błędu do oceny użytkownika. Pomijając faktm że ludzie są zwyczajnie głupi to oczywistym jest, że dla mnie jeden błąd będzie poważny, a inny drobny. Ale to ten inny błąd będzie poważny dla takiego Dacha na przykład.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-06-28 11:39

#52 papierek

Akurat z tym się zgadzam, w sensie elten bez problemu jest w stanie dodać do błędu info o wersji systemu, wraz z własną wersją i ewentualnymi logami. Albo logami poprzedzającymi, które musiał by zapisywać na serwerze, bo może błąd wywalać eltena i logi się czyszczą.

po co mi sygnatura?
2022-06-28 12:16

#53 Julitka

Fakt.
Aczkolwiek będą brynczeć, że to wykradanie danych. I nie można powiedzieć, że to ich problem - nie, to także nasz, Administracji, problem. Bo w realu to Eltn traci na ich problemie.
-- (nuno69):
Ale dżadża, żebym ja się z Zuzler musiał zgadzać. @Pajper, co ty pan zrobiłeś?
Moim zdaniem to sam szablon nie jest niczym złym, tylko, forum to nie Github a Elten to nie DotNet, żeby każdy znał komputer do instrukcji procesora. Jak dla mnie powinien być w Eltenie zaimplementowany formólarz (coś na wzór MacOSowskiego Feedback Assistanta), gdzie podajesz krótki opis błędu, reproduction steps, a tehniczne "pierdoły" pokroju systemu, buildu Eltena, Windowsa, VC ++ czy czego tam jeszcze wyciąga sobie program bez ingerencji użytkownika. Jak dla mnie głupotą jest zostawianie wagi błędu do oceny użytkownika. Pomijając faktm że ludzie są zwyczajnie głupi to oczywistym jest, że dla mnie jeden błąd będzie poważny, a inny drobny. Ale to ten inny błąd będzie poważny dla takiego Dacha na przykład.

--

Edytowano 2022-06-28 14:27

#54 nuno69

Fanatycy prywatności. Ja pierdzielę, nie chcesz udostępniać danych to wpisujesz ręcznie albo nie zgłaszasz błędów, bo te dane i tak trafią do Dawida.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-06-28 14:34

#55 magmar Konto zarchiwizowane

A jak wypełniasz szablon ręcznie to oprócz Dawida każdy użytkownik ma do tego dostęp.
Łatwiej przeczytać tekst niż wywnioskować coś na podstawie kodu czy informacji bardziej ukrytych więc...

2022-06-28 17:39

#56 Julitka

Hahaha, Ty tak mówisz, może i ja, a potem będzie krzyk. Co więcej, sam będziesz krzyczał.
-- (nuno69):
Fanatycy prywatności. Ja pierdzielę, nie chcesz udostępniać danych to wpisujesz ręcznie albo nie zgłaszasz błędów, bo te dane i tak trafią do Dawida.

--

2022-06-28 17:49

#57 papierek

Julitka, to była jedna z tych twoich beznadziejnych pozbawionych sensu wypowiedzi, no i traktujesz ludzi jak debili. Jeżeli sam ktoś zgłasza błąd, to jest sam zobligowany podać takie informacje i widzi je dawid i wszyscy inni, poza tym co tu jest informacją prywatną, bo nie kumam? Głupoty teraz gadasz.

po co mi sygnatura?
2022-06-28 20:53

#58 magmar Konto zarchiwizowane

Akurat rozumiem Julitę po części, bo na ELtenie często jest krzyk tylko jakby ciąg logiczny rozumowania RS nie jest do końca spójny. Napisałam wyżej dlaczego.
-- (papierek):
Julitka, to była jedna z tych twoich beznadziejnych pozbawionych sensu wypowiedzi, no i traktujesz ludzi jak debili. Jeżeli sam ktoś zgłasza błąd, to jest sam zobligowany podać takie informacje i widzi je dawid i wszyscy inni, poza tym co tu jest informacją prywatną, bo nie kumam? Głupoty teraz gadasz.

--

2022-06-28 21:42

#59 Julitka

Nie do końca bez sensu. Znam trochę z doświadczenia logikę rozumowania użytkowników Eltena jako całości. Nie jako pojedynczych osób, tylko jako całości. To nie jest teoria, to jest praktyka. Nie traktuję ludzi jak debili, a jeżeli wyciąga się taki wniosek na ich temat, to już nie moja wina i w takim wypadku prolem istnieje. Ja, jako członek administracji portalu o tak dziwnej strukturze i historii, często muszę myśleć w ten sposób.
-- (papierek):

--

Edytowano 2022-06-29 12:10

#60 papierek

Nie ważne, Julita. W jednym wypadku ludzie nie chcą wypełniać, albo nie umieją szablonów, w drugim wypadku nie chcą podawać danych, w trzecim, czyli bez szablonów i tak dalej, zgłaszają nieprecyzyjnie i nie da się zdjagnozować. Sama na coś lepszego wpadnij, a nie malkontencisz na użytkowników eltena. xd. Abstrachując od mojej prywatnej opinii na ich temat. Na tej zasadzie nic nie wprowadzać, nie ulepszać i nie poprawiać,bo komuś się nie spodoba i zacznie narzekać. Mogła by być informacja i pewnie by była, że zgłaszając błąd podajesz takie i takie dane. Anyway, ludzie, którzy w ustawieniach mają wysyłanie danych i tak pewnie je wysyłają, więc what the f***?

po co mi sygnatura?
2022-06-29 16:24