Audio

"zewnętrzna karta dźwiękowa.

Started by skrzypenka 84 posts last post 4 years ago Page 4 of 5

Mikrofonowe, często, są, mono!
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

No, nies, tety!

#63 Edited

No i po zainstalowaniu sterów od creativa nvda ucina mi koncówki słó, chyba będę musiał używać tej karty na domyślnych sterach, chyba, że wie ktoś jak tego się pozbyć. Ugorszenia w panelu sterwoania są wyłaczone, a w tym panelu od creativa też powyłączałem jakieś fx czy co tam a dalej ucina.

Co ciekawe nie zawsze się tak dzieje. Jak np zrestartuje komputer to nie ucina, ale jeślitylko zacznę się bawić jakimiś ustawieniami nie włączając ulepszeń to barwa dźwięku się lekko zmienia i ucina, nawet jak przywrócę do poprzednich ustawień, i tylko restart kompa pomaga.

Witaj w klubie. Też takie coś miałem. Da się to obejść. Ja w wolnej chwili wykonam podcast swojej karty dźwiękowej i pokaże te ustawienia jak i co trzeba zrobić, by nie zjadało słów. Też się z tym borykałem po zakupie. Jak by ktoś chciał ze mną wziąć udział w tym podcaście to zapraszam do kontaktu.
--Cytat (DJGraco):
Co ciekawe nie zawsze się tak dzieje. Jak np zrestartuje komputer to nie ucina, ale jeślitylko zacznę się bawić jakimiś ustawieniami nie włączając ulepszeń to barwa dźwięku się lekko zmienia i ucina, nawet jak przywrócę do poprzednich ustawień, i tylko restart kompa pomaga.

--Koniec cytatu
www.blindiphone.pl

Ooo to jak podcast zostanie utworzony to daj tutaj znać. A kto wie, może się przyłączę hehe, wkońcu jara mnie realizacja dźwięku.

Nie ma problemu. A w razie zainteresowania udziałem w podcaście zapraszam do kontaktu na PW.
--Cytat (DJGraco):
Ooo to jak podcast zostanie utworzony to daj tutaj znać. A kto wie, może się przyłączę hehe, wkońcu jara mnie realizacja dźwięku.

--Koniec cytatu
www.blindiphone.pl

#68 Edited

@DJGraco:
To nie jest wejście do zabawek, tylko mikrofonów.
Mikrofon, to mikrofon, do nagrywania wokali. To karty półprofesjonalne, dzięki którym z założenia można realizować audio nagrywając wokale etc, a gdy coś nagrywasz to w mono.
Jeśli zależy Ci na stereo, kup sobie rejestrator i odpowiednie mikrofony.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Ja miałem tą Creative Soundblaster Xfi 5.1 pro, i po podłączeniu do niejmixera pod wejście liniowe uświadczyłem szumów. Multimedialnie ta karta jest super, pilocik działał i tak dalej, jednak tworzę muzykę i kupiłem całkiem niedawno MAudio Mtrack+. Super interface do homerecordingu z fantomem i innymi bajerami.
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

No może trafił ci się wadliwy egzemplaż, ja żadnych szumów nie mam po podłączeniu czegokolwiek do wyjścia line in.

Ale to jest wbudowana czy osobna @Pitef

a co się stanie, jak się podłączy mikrofon, nawet stereo pod wejście liniowe? Powinien chyba zadziałać, co najwyżej będzie ciszej.
po co mi sygnatura?

Szczerze? Nie mam mikrofonu stereo na jacka, ale jak dostanę albo kupię to sprubuję.

a jak podłączysz nawet zwykły, mono?
po co mi sygnatura?

To nie działa

#76 Edited

Nie. Line in, to line in.
Nie zadziała, bo to są inne parametry chyba że na jakimś hmm... Dziwnym sprzęcie.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Jeśli chodzi o moją, to jest zewnętrzna, mam laptopa więc raczej nie włożył bym tam dodatkowej. Teraz posiadam wspomniane M-Audio, Wspomnianą Creativę, oraz Behringer UMC1820. No + Integra w lapku. Efekt jest taki, że z sygnałami mogę robić co, jak i kiedy no i gdzie chcę.

Piotrze, teoretycznie podpiął byś zewnętrzną do lapka przez przejściówki konkretne.

No nie wiem, czy jest przejściówka która pozwoliła by wpiąć kartę np. pod PCIE.04, a z drugiej strony miała by USB. W stacjonarce można było się tak bawić. Z resztą, było to bardziej pewne i stabilne. Do puchy wkładasz taką kartę, wpinasz ją w złącze na płycie głównej, przykręcasz do obudowy jak producent przykazał, i siłą raczej tego nie wyrwiesz, ani żadne zdarzenie losowe nie sprawi, że karta przestanie działać albo się odłączy. Z usb pod tym względem czasami bywa gożej, choć nie narzekam.

Z tego, co wiem, takie elementy istnieją i mają się dobrze. Ja tam mam teraz sound blastera x3, który po mimo wyglądu starodawnego pudła, jest naprawdę dobrą kartą a te 500 zł.