Samodzielnościowe forum mieszane

samodzielne poruszanie się [komunikacja miejska i orientacja przestrzenna]

Założony przez lukasz1993258 206 wpisów ostatni wpis 1 miesiąc temu Strona 5 z 11

Transkrypcja

Ja też do końca nie wiem, ale troszeczkę ci podpowiem. Służy to do tego, że jak na przykład jest jakiś wielki centrum handlowe, jakaś galeria i tam cały czas jakaś kolejka przed wejściem stoi albo po prostu sporo ludu, to jakby te drzwi służą do tego, aby tą kolejkę troszeczkę uporządkować. Że te idą za tymi, żeby nie było tak, że jeden bierze, drugi bierze, trzeci bierze i jakby, no nie wiem, jakoś ich aby uporządkować, tak ci powiem, robi się to dlatego. I plus z tego, co ktoś mi mówił, to niby jest po prostu tańsze, dlatego to robią.

Transkrypcja

Gorzej by było, gdyby z jakichś tam przyczyn nawalił system, który steruje tymi drzwiami. To by dopiero były jaja. Już kiedyś nawet o tym myślałem, co by wtedy było.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

U nas kiedyś była moda na takie drzwi, a teraz już stwierdzili, że to jednak jest, mimo to, że to jest może tańsze i może użyteczne, lepiej tego nie instalować. I robią zwyczajne, po prostu rozdwigające się drzwi, takie tradycyjne, które wszędzie w różnych galeriach są. Chociaż tam, gdzie ja pracowałem kiedyś, w galerii handlowej, gdzie była ta wystawa niewidzialna, u nas tam były takie drzwi. Ale na szczęście było wejście, gdzie były rozsuwane i ja właśnie raczej wchodziłem do galerii przez te rozsuwane, bo wygodniej po prostu było.

Transkrypcja

No ciekawe dlaczego u ciebie z tego zrezygnowali, bardzo ciekawe.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Przeciągi, to eliminuje, znaczy na pewno jest ich mniej niż gdyby te drzwi były też na przykład takie zwykłe, rozsuwane. No więc to między innymi dlatego, no i więcej osób może przejść. Po prostu jest to wygodniejsze i chyba bezpieczniejsze niż gdyby ludzie mieli przechodzić przez takie zwykłe drzwi otwierane.

🇺🇦 🇵🇱

Transkrypcja

Witam serdecznie, jeżeli chodzi, nie wiem, czy do galerii Jurowieckiej, czy to na przykład do tego budynku, gdzie jest żabka na rogu Sikiewicza Jurowieckiej, jeżeli chodzi o Białystok, no to powiem szczerze, że owszem, jakiś tam dźwięk jest, ale niby dało dźwięku, kiedy się otwierało i kiedy można wchodzić, a ja tej dziury nie widzę. Ale tutaj do Moniki, właśnie według mnie się bardziej wydaje, że takie zwykłe rozsuwane drzwi są bezpieczniejsze, tak, bo przynajmniej to wejdzie, drzwi są tak długo otwarte, dopóki wszyscy nie wejdą, a tutaj tylko wejdzie, nie wiem, dwie osoby i dalej, czy tak, więc nie wiem, czy to w ogóle jest jakiś sens tych drzwi obrotowych. No ale co? Zobaczymy, jakie będą drzwi w budującej się galerii na Dojlidach, na białostockim osiedlu Dojlidy, więc tyle, zobaczymy, jak tam będzie, mam nadzieję, że chociaż trochę się już trochę opamiętają, do Kauflandu, czy to w Hajnówce, czy to tutaj w Białymstoku, no chyba może i też, na pewno w Siedlcach Nieszczęsnych. Czy to spokojnie dam radę wejść, czy no, do tego topazu, na rynkowej, tak, u tych atlantymitów nieszczęsnych, to też dam radę samodzielnie wejść, bo to same się rozsuwają, czekają, dopóki wszyscy nie wejdą, a tak, to obrotowo to tylko wejdzie, nie wiem, dwie, trzy osoby, a jeszcze znowu musi stać i czekać na kolejną drzwi, więc czy to jest sens, nie powiedziałbym. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

Króciutko, mój tata jest taksowkarzem i mówił, że robienie zakupów to też jest część ich pracy, że jak ktoś zrobi, to ok, za dodatkową opłatą tylko. Że zakupy plus jeszcze koszty za usługę, ale to jest tak jakby w ich obowiązku, że jak ktoś poprosi przez radę, no to wtedy taksowkarz ma, że musi dodatkowo zapłacić ten klient koszt zakupów plus koszt usługi, jeśli dobrze ja to jaż pamiętam. Wiem, dlaczego tak mówię. Mój tata jest taksowkarzem, tylko że to jest w Białymstoku, nie wiem, może w Warszawie, czy coś takiego to nie ma, ale w Białymstoku tak jest. Przepraszam, jeszcze raz za ofertę.

Pozdrawiam

Transkrypcja

Jak się tam chcesz wypowiedzieć, to jest wątek utworzony odnośnie taksówka, taksówek nazywa się korporacja i nie ma za co przeprosić.

Transkrypcja

Ja również jak bratczyk uważam, że takie drzwi rozsuwane są bardziej bezpieczniejsze niż takie drzwi obrotowe.

Transkrypcja

W przejściu podziemnym w Białymstoku otworzył się punkt BKM. BKM jest to skrót od Białostockiej Komunikacji Miejskiej, BKM. I niestety zauważyłem taką rzecz. Na tablicy elektronicznej jest trochę inny rozpad autobusów, a na rozkładzie papierowym trochę inny. Nie wszystkie kursy, ale niestety są takie. I tak i tak często przechodzę przez te przejście podziemne. No to zaszedłem raz do punktu Białostockiej Komunikacji Miejskiej w Białostockim przejściu podziemnym. No i cóż. Przecież czekam i czekam, aż będzie koniec kolejki, aż wszyscy. No, wszyscy wyszli. Ja podchodzę, pytam się. Najpierw pytam się o jedno pytanie, później drugie, trzecie. I ja zacząłem zadawać pytania. Ta pani, proszę iść, nawet nie dała mi dokończyć pytań. Skierowała mnie do drugiego punktu informacji Białostockiej Komunikacji Miejskiej. Dokładnie na ulicy Lipową. Jeszcze tam nie byłem. Jeszcze tam nie dzwoniłem. Na pewno tam się spytam. Że to chodzi o komunikację miejsc. Myślę o tym doświadczeniu. Powiem w tym właśnie wątku. Niestety, widać ta pani chciała mnie zbyć. Mam nadzieję, że w tym drugim punkcie niestety tak. Mam nadzieję, że tak nie będzie. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

No jakby to Ci powiedzieć, no czasami są różni obsługujący, że tak powiem i jeden Ci pomoże i jeszcze Cię pokieruje, a czasami się nawet zdarzy, że Cię gdzieś tam zaprowadzi szybko, a drugi niestety może być taka sytuacja taka, jaką właśnie miałeś, że będzie Cię chcieć zbyć i niestety tak może być. Dziękuję.

Transkrypcja

Witam, okazało się, że na ten moment, jeżeli chodzi o dźwięk lubienie siemiatywskich antepów, była realizowana popularna kiełbasa wyborcza. Zobaczymy, czy może coś później będzie, bo nawet sami kierowcy tego nie widzieli. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

Witam, chciałbym tutaj powiedzieć, jaki myk dla osób niewidomych, przynajmniej nie z tego miasta, zrobiła Białostoc, to komunikacja miejska. Na szczęście ja to się połapię, bo nawet jakby nie zapowiedziało, to mam teraz tą aplikację Lazarillo, aby nawet jak coś, to nawet poznaje po ruchach autobusu. Jest tak, jest przystanek Aleja Solidarności Tuwima. I jak MPEG linii nr 10 odjeżdża z tego przystanku, już zapowiada następny przystanek Zwycięstwa Hetmanów. Tak jest zawsze. Nic nie byłoby w tym dziwnego. Ale kiedyś było fajnie, dopiero za rondem, co tam jest? Rondem Romana Rejdana, skrzyżowaniu ulic Wierzbowa, Aleja Solidarności, Aleja Jana Pawła II, Zwycięstwa Hetmańska. To jest takie duże rondo, jedno. Dopiero poza tym zakręcić, dopiero mówić. Ulica Zwycięstwa, przystanek Hetmańska. To na pewno. Ostatnio się to niestety jednak trochę podurszyło, bo mówi, nie zdąży dojechać do rondo, już mówi. Ulica Zwycięstwa, przystanek Hetmańska. Za parę minut mówi następny przystanek, Zwycięstwa, Wyższa Szkoła Ekonomiczna. Dojeżdża do przystanku. Mówi to linia numer 10, linia 10, dworca PKP. I na adresu jeszcze znowu. Następny przystanek, Zwycięstwa, Wyższa Szkoła Ekonomiczna. Więc dla osób, które będą chciały przyjechać do Białegostoku, od razu mówię. Proszę się nie dawać zwieść temu. Bo tu nawet by Państwo wyczuli, że nie ma. To dopiero za rondem. Jeżeli ktoś widzi, że w tym miejscu jest rondo, to on powinien to poczuć. I jeszcze jest. Na takie sprawy są takie MP-ki, które... Trzeba powiedzieć, czy ma to czyńcowy, czy nie. Takimi MP-kami na pewno są linia numer 10, linia numer 14. Linia numer 10 w kierunku dworca. 10 w kierunku dworca PKP. Linia numer 14 w kierunku przystanku Sienkiewicza-Białówny. To na pewno. Jeszcze można tak. MP-kami linii numer. 101, 105, 108, 104, również 106. Powtórzę. 101. 104. 105. 106. 108. 103. To takie jak najbardziej. To jak najbardziej takie. Że można tam ładnie wysiadać. Chociaż dla osoby niewiadomej można jak pójdzie się na kolej, to raz mi też. Tam spokojnie nie robię żadnych wyrzutów, spokojnie. Jak najbardziej. Dla osób niewiadomych trochę inaczej jest u nas. U nas nie ma rzeczy. Są niewiadomi na przystanku. Czyli nie ma. Zawsze u nas włącza. I zawsze linia, dajmy na to, 1 grabówka. Albo linia 1 świtowskiej. No i tak od 1 do 29. Później 100. 101. 102. 103. 104. 105. 106. 107. 108. No w każdym przystanku mówię linie. Jakich im? To wiadomo, że różnie bywa. Czasami tak cicho słuchać, że nie usłyszę się. A czasami jest tak cicho. Ale tak ten cicho jest ustalony, że spokojnie się usłyszy. Więc tutaj jak najbardziej dla kierowców tutaj duży plus. Tak jak mówię. Trzeba z tą uważać dziesiątką. Kto by chciał przyjechać do Białegostoku. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

Dobry wieczór, jeszcze, nie pamiętam czy to było już w styczniu, czy to jeszcze w tamtym roku, nie pamiętam, odwiedziłem Suwałki, między innymi koło Suwalskiego Związku Niewidomych. I chcę powiedzieć, że w Suwałkach również są empeki, i co fajne, również są empeki udźwiękowione. Może nie zawsze słychać, nie zawsze może wyraźnie, ale wyraźnie słychać, że zapowiada. Jedynym minusem jest to, że właśnie jako dzierżę, że właśnie jako dzierżę, to tak głośny szum. Jest zamykanie tych drzwi, i przez to można nie usłyszeć, to jest ten minus, ale udźwiękowienie jest zupełnie fajne, starali się to właśnie zrobić, starali się zrobić wyraźnie, jedna rzecz. Druga rzecz. Nie wiem, nie wiem, może tu co odpowie, czy jak osoba niewidoma zwraca uwagę dla kierowcy, iż autobus ten jest udźwiękowiony za cicho, lub za cicho, a na razie bywa, że inni zdolnie zapowiadają. Szczególnie w ludziach szczytowych nie było. Zróbmy to, że w przypadku epidemii, to czy kierowca on może zrobić, czy politycy, to tylko może zrobić elektryk. Ja tego nie wiem. Jak to działa, może ktoś wie. Jestem ciekaw. Pozdrawiam wszystkich.

Pozdrawiam

Transkrypcja

Witam Was bardzo serdecznie. Bardzo dawno w tym wątku nic się nie działo, więc jestem zdumiony, bratczyk, że ten wątek odkopałeś. No i bardzo dobrze w sumie generalnie, bo sam o tym wątku już zapomniałem prawie, a naprawdę dużo czasu minęło odkąd tutaj się wypowiadałem, więc na sam początek powiem te oto słowa, że co do warsztatu. W Warszawie to praktycznie nic się nie zmieniło, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, tylko jestem w Tarnowie i tutaj sytuacja jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tak jak jest, a teraz obecnie nie jestem w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu, że wielokrotnie jechałem komunikacją w Warszawie, bo tam dalej jest tego typu,

Transkrypcja

nie ma, przeprowadziłem się do dysponiala i tu w autobusach jest tak, że jest taki pilot, który informuje nas, że nie zdążymy teraz testować, jak to jest z nimi, to wygląda tak, że sobie naciskamy na ten pilot i mówi, że np. linia 2 przyjedzie za 3 minuty, podobnie, że ma być tak, że tego jeszcze nie ma, bo jak ten wirus się skończy, to pójdę na rekompensat z tym pilotem, albo staram się o ten pilot, że będzie mógł, załóżmy, linia 2, kierunek osiedlego badnika, załóżmy, czy coś, bo teraz te końcowki tam mówi i to nie mówi. Jak się to wszystko skończy, to też tutaj jakieś prezentacje będą tego, no może nie na forum, bo widzę, że importowanie plików nie zależy, tylko na to, co działa, więc jakby co to będzie odsyłać na blogu.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transkrypcja

O tych pilotach takich na przystankach na przykład w Bielsku to też słyszałem, ale też o takich pilotach słyszałem, że są w Łodzi, tylko osobiście nie miałem możliwości tego przetestowania i to faktycznie bierze się taki pilot, naciska się i on mówi chyba za ile dany numer będzie jechał tramwaju czy chyba autobusu, ale tak jak ja mówię, ja tego nigdy nie testowałem, nie wiem jak to działa i nawet nie wiem jak to wygląda, więc no niestety pod tą kwestią się już nie zastanawiam.

Transkrypcja

Z tego co mi wiadomo, to w Tarnowie też powinny być takie piloty dostępne, gdzieś coś kiedyś widziałem, że w Tarnowie też jest coś takiego.

Transkrypcja

Tak jak mówiłem, na bank to jest w Łodzi i na bank to jest, tak jak ty mówiłeś, w Bielsku Białej. A w Warszawie tego nie ma i tutaj akurat doznałem szoku, kiedy się... Kiedyś dowiedziałem, że w Warszawie czegoś takiego nie ma, bo osobiście się dowiadywałem. Także no, kiedy dowiedziałem się, że w Warszawie czegoś takiego nie ma, doznałem lekkiego szoku. Ale jakbym miał taką możliwość, to chciałbym zobaczyć, jak to mniej więcej wygląda.

Transkrypcja

Musiałaby i zapytać się do Związku Niewidomych w Tarnowie czy jeszcze te piloty są dostępne.