EltenLink

Polowanie na pisanki 2022

Wróć do Archiwum Eltena

#221 pajper

Wpisy dotyczące forum o pandemii przeniosłem do nowego wątku pt. "Kwestia usuniętego forum o pandemii".

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2022-05-13 17:18

#222 misiek

O proszę, nie mamy argumentów to posówamy się do spraw, które zostały już dawno rozwiązane i zapomniane. Do jakiego poziomu się jeszcze zniżysz? Wiesz, damie to nie przystoi, no chyba że dama tylko kreuje się na damę, a w rzeczywistości jej słoma z butów wychodzi.
-- (magmar):
Często ludzie pytali o werdykt dnia itd.
Patrzcie go, stróż moralności się znalazł.
Sugeruję przejrzeć sobie indeks banów, to nie był wypadek przy pracy, jednorazowa akcja i usunąć tę przysłowiową belkę z oka, a później pomyśleć o drzazdze..

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2022-05-13 17:49

#223 misiek

Codziennie, przez jakieś dwa tygodnie.
-- (magmar):
Prosiłam o konkretne daty częste?
Ile razy?

-- (misiek):
To była tylko zabawa, nic po za tym, a nachalne dopominanie się o nagrodę pod czas tylko zabawy jest delikatnie mówiąc niesmaczne. Deklaracja była, że dostaniemy te pisanki i wierzę, że byśmy dostali prędzej, czy później bez dopominania i niegrzecznego zachowania, ale Magmar jak nie umiesz się bawić to już twój problem, przykre. A jak masz jakieś ale do moderacji danej grupy to może z nimi rozmawiaj zamiast wieszać psy na całego Eltena.

--

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2022-05-13 17:50

#224 pajper

@misiek
Ale to już podchodzi pod obrażanie użytkowników. Proszę, zachowujmy się spokojnie, obydwie strony.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2022-05-13 17:54

#225 daszekmdn

Zbastuj Michał bo trochę już też przesadzasz i do siebie bierzesz. Nic zgłego w zapytaniu raz czy dwa organizatorów dlaczego cośsięopóźnia nie ma. Raz, dwa itd, bo nie widziałem tu żeby codziennie pytała o pisanki.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2022-05-13 18:28

#226 Krzycha

Słuchajcie, ale ja tu czegoś nie rozumiem. Jakoś na zeszłoroczną zwyciężczynię nikt nie wrzeszczał, że jest pazerna, a walka od tego rocznej edycji w zasadzie niczym się nie różniła. Uważam, że to jest bardzo krzywdzące.

„Psy cyrkowe skaczą, gdy treser strzeli z bata, ale naprawdę dobrze wyszkolony pies wykonuje skok bez bata (George Orwell Folwark Zwierzęcy)
2022-05-13 18:29

#227 daszekmdn

Bo to nie jest pazerność, ale tylko chęć jakiejś konsekwentności, oficjalności moim zdaniem. Wiem, że Pajper tak czy tak przyszedł by z wynikami, ale zwrócenie uwagi na nietrzymanie się wstępnych nawet luźnych deklaracji nie jest niczym złym, szczególnie, gdy nie ma zbytnio żadnej oficjalnej informacji kiedy wszystko powinno się ukazać a nie pojawiło się też żadne sprostowanie przez te dni w stylu
"Sorry, nie mamy możliwości bo inne projekty i życie prywatne nam na to nie pozwalają, więc prosimy o cierpliwość."
Tylko jak to ostatnio często bywa niezbyt profesjonalnie odpaliła się Julitka, co nie wiele zmieniło w pozytywną stronę pod kątem informacji i tego wątku. Dolewanie oliwy do ognia kończy się pożarem, i tak było i teraz.

2022-05-13 18:34

#228 Julitka

Drodzy Eltenowicze,
Jako moderator grupy Rozwój Eltena, członek Rady Starszych portalu EltenLink oraz Fundacji Prowadnica informuję, co następuje:
1. Na moją własną prośbę już kilkanaście dni temu, a więc jeszcze przed napisaniem w tym wątku postów, które sprowokowały gorącą dyskusję, odebrano mi jedną z dwóch przysługujących mi pisanek po tym, jak doszłam do wniosku, iż niezawiniona kąśliwość wynikająca z frustracji mogła zostać odebrana niewłaściwie;
2. Zważywszy na ww. tytuły, a także na status użytkownika ww. portalu, każdy członek zarządu oraz Rady Starszych, podobnie jak użytkownik, ma prawo wypowiadać się w swoim własnym imieniu. Dodatkowo ww. tytuły w zupełności uprawniają mnie do wypowiadania się w imieniu Fundacji oraz Rady Starszych portalu EltenLink.
Jednocześnie Rada Starszych nadmienia, iż fakt założenia wątku przez konkretnego jej członka bynajmniej nie oznacza, iż jako jedyny ma on prawo się w nim wypowiadać.
Jako Rada Starszych działamy wspólnie i wspólnie podejmujemy wszelkie decyzje, więc to, kto się wypowie, jest kwestią przypadku lub decyzji wewnętrznej.
Odpowiadając na niezadane pytania informuję, iż w tym wypadku ja wypowiedziałam się ze względu na chęć poinformowania użytkowników o decyzji nt. moich pisanek a także w związku z nieporozumieniem wynikłym m.in przez moje posty.
Tym samym zamykam, mam nadzieję, dyskusję na ww. temat i życzę miłej zabawy weekendowej.
Z poważaniem,
Julita Bartosiak,
Członek Rady Starszych Portalu

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-05-13 18:52

#229 daszekmdn

Jako użytkownik portalu Elten link, również posiadam prawo wyrażenia swojej opinii na temat działań innych użytkowników co niniejszym czynię.
Pragnę zwrócić uwagę na fakt, iż postu na temat działań administracyjnych TJ. Przedstawienia ich użytkownikom forum członek administracji nie może napisać jako osoba prywatna, w tonie nieoficjalnym co wydarzyło się w poście znajdującym się wówczas pod numerem224 z DN 12.05.2022 godz. 15:50. Takiego zachowania nie powinien mieć administrator głównej grupy będący członkiem zarządu.
Administrator zobowiązany jest do zachowania profesjonalności oraz utrzymmywania porządku na forach czyli nie podburzania do działań negatywnie wpływających na jego zawartość. W przeciwnym razie nie powinien pełnić ww funkcji.

2022-05-13 19:04

#230 papierek

Mnie specjalnie nie dziwi, że Julitka sekretaruje jak to mówicie, pajperowi, bo jest członkiem zarządu, rady starszych. Jeżeli wolicie, żeby pajper wypowiadał się we własnym imieniu, ciągle, to potem nie mówcie, że nie ma nowych funkcji, bo nie da się programować i być aktywnym na forum. :D PRoste? Proste.

po co mi sygnatura?
2022-05-13 19:16

#231 Julitka

Drogi użytkowniku,
Odnosząc się do Twojego postu (post nr. 289 z dn. 13.05.2022 19:04) informuję, iż w związku z działaniem wspomnianego w nim moderatora zostały już wyciągnięte odpowiednie konsekwencje, co wyraża post nr. 249 w niniejszym wątku z dn. 12.05.2022 23:11.
Z poważaniem,
Julita Bartosiak,

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-05-13 19:17

#232 Krzycha

Tylko różnica polega na tym, że pozostali członkowie zarządu i Rady Starszych bez względu jaką opinię wyrażają i w czyim imieniu to czynią, zawsze odnoszą się do użytkowników projektu z szacunkiem.
-- (Julitka):
Drodzy Eltenowicze,
Jako moderator grupy Rozwój Eltena, członek Rady Starszych portalu EltenLink oraz Fundacji Prowadnica informuję, co następuje:
1. Na moją własną prośbę już kilkanaście dni temu, a więc jeszcze przed napisaniem w tym wątku postów, które sprowokowały gorącą dyskusję, odebrano mi jedną z dwóch przysługujących mi pisanek po tym, jak doszłam do wniosku, iż niezawiniona kąśliwość wynikająca z frustracji mogła zostać odebrana niewłaściwie;
2. Zważywszy na ww. tytuły, a także na status użytkownika ww. portalu, każdy członek zarządu oraz Rady Starszych, podobnie jak użytkownik, ma prawo wypowiadać się w swoim własnym imieniu. Dodatkowo ww. tytuły w zupełności uprawniają mnie do wypowiadania się w imieniu Fundacji oraz Rady Starszych portalu EltenLink.
Jednocześnie Rada Starszych nadmienia, iż fakt założenia wątku przez konkretnego jej członka bynajmniej nie oznacza, iż jako jedyny ma on prawo się w nim wypowiadać.
Jako Rada Starszych działamy wspólnie i wspólnie podejmujemy wszelkie decyzje, więc to, kto się wypowie, jest kwestią przypadku lub decyzji wewnętrznej.
Odpowiadając na niezadane pytania informuję, iż w tym wypadku ja wypowiedziałam się ze względu na chęć poinformowania użytkowników o decyzji nt. moich pisanek a także w związku z nieporozumieniem wynikłym m.in przez moje posty.
Tym samym zamykam, mam nadzieję, dyskusję na ww. temat i życzę miłej zabawy weekendowej.
Z poważaniem,
Julita Bartosiak,

--

„Psy cyrkowe skaczą, gdy treser strzeli z bata, ale naprawdę dobrze wyszkolony pies wykonuje skok bez bata (George Orwell Folwark Zwierzęcy)
Edytowano 2022-05-13 19:22

#233 Julitka

Droga użytkowniczko,
Odnosząc się do Twojego posta nr. 292 z dn. 13.05.2022 19:22 informuję, iż żaden Członek Rady Starszych, biorąc sobie za punkt honoru tak przecież oczywisty szacunek wobec każdego człowieka, w żadnym momencie do nikogo nie odnosi się bez odpowiedniego szacunku.
Z poważaniem,
Julita Bartosiak,

Edytowano 2022-05-13 19:29

#234 magmar Konto zarchiwizowane

Proszę podać numery wpisów, a nie jakieś, jakaś. Ja nie mówię komu co z czego wychodzi jeno podkreślam, że użytkownik Misiek był za ton wielokrotnie ostrzeżony więc.
Proszę Radę STarszych o kolejne ostrzeżenie, albo ban użytkownika Misiek za wpis, który przytaczam poniżej.

-- (misiek):
Codziennie, przez jakieś dwa tygodnie.
-- (magmar):
Prosiłam o konkretne daty częste?
Ile razy?

-- (misiek):
To była tylko zabawa, nic po za tym, a nachalne dopominanie się o nagrodę pod czas tylko zabawy jest delikatnie mówiąc niesmaczne. Deklaracja była, że dostaniemy te pisanki i wierzę, że byśmy dostali prędzej, czy później bez dopominania i niegrzecznego zachowania, ale Magmar jak nie umiesz się bawić to już twój problem, przykre. A jak masz jakieś ale do moderacji danej grupy to może z nimi rozmawiaj zamiast wieszać psy na całego Eltena.

--

--

--

2022-05-13 19:40

#235 nuno69

@Ulitka I w sumie wszyscy z Was po kolei
Albo będziesz gibki/gibka, albo się złamiesz. Przyjąłem sobie za punkt honoru siedzenie cicho i nie obrażanie nikogo, nawet w sposób grzeczny i przemyślany, ale niestety Wasze struktury są tak skostniałe, że tylko czekać aż się złamią.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-05-13 20:13

#236 daszekmdn

Pragnę zauważyć, że wyciągnięte konsekwencje są zbyt małe z uwagi na recydywę w podejmowanych działaniach. Z powodu powtarzającego się nieprofesjonalnego zachowania mającego na celu sprowokowanie użytkowników do naruszania netykiety wywoływaniem zdenerwowania, sposobem pisania a także częstym ironizowaniem, uważam, że użytkownik powinien stracić możliwość pełnienia funkcji administratora / konsultanta między deweloperem oraz głównym administratorem portalu Elten link a pozostałą częścią społeczności.

Edytowano 2022-05-13 20:13

#237 magmar Konto zarchiwizowane

Właśnie mi o to chodzi,
i żeby mi nikt nie zarzucił roszczeniowo ści, zrezygnowałam z tych pisanek.
Potrafię oddać kody premium.
-- (daszekmdn):
Bo to nie jest pazerność, ale tylko chęć jakiejś konsekwentności, oficjalności moim zdaniem. Wiem, że Pajper tak czy tak przyszedł by z wynikami, ale zwrócenie uwagi na nietrzymanie się wstępnych nawet luźnych deklaracji nie jest niczym złym, szczególnie, gdy nie ma zbytnio żadnej oficjalnej informacji kiedy wszystko powinno się ukazać a nie pojawiło się też żadne sprostowanie przez te dni w stylu
"Sorry, nie mamy możliwości bo inne projekty i życie prywatne nam na to nie pozwalają, więc prosimy o cierpliwość."
Tylko jak to ostatnio często bywa niezbyt profesjonalnie odpaliła się Julitka, co nie wiele zmieniło w pozytywną stronę pod kątem informacji i tego wątku. Dolewanie oliwy do ognia kończy się pożarem, i tak było i teraz.

--

2022-05-13 22:18

#238 magmar Konto zarchiwizowane

Fragment piosneczki dla autora wpisu poniżej.

https://www.youtube.com/watch?v=D0UAt864EJU

-- (misiek):
O proszę, nie mamy argumentów to posówamy się do spraw, które zostały już dawno rozwiązane i zapomniane. Do jakiego poziomu się jeszcze zniżysz? Wiesz, damie to nie przystoi, no chyba że dama tylko kreuje się na damę, a w rzeczywistości jej słoma z butów wychodzi.
-- (magmar):
Często ludzie pytali o werdykt dnia itd.
Patrzcie go, stróż moralności się znalazł.
Sugeruję przejrzeć sobie indeks banów, to nie był wypadek przy pracy, jednorazowa akcja i usunąć tę przysłowiową belkę z oka, a później pomyśleć o drzazdze..

--

--

2022-05-13 23:13

#239 Julitka

Szanowny użytkowniku,
W odniesieniu do Twojego posta nr 295 z dn. 13.05.2022 20:13 proszę o uściślenie, do czego odnosi się pierwsze zdanie ww. posta. Proszę także o rozwinięcie pojęcia "skostniałości" struktur, o którym w nim wspomniałeś.
Jednocześnie informuję, że administracja wszelkich grup językowych odbywa się na zasadach demokratycznych i każdy użytkownik może kandydować na stanowisko jej administratora oraz moderatorów, a także wypowiadać się w sprawie zmian zachodzących na forach jako użytkownik.
Z poważaniem,
Julita Bartosiak,

-- (nuno69):
@Ulitka I w sumie wszyscy z Was po kolei
Albo będziesz gibki/gibka, albo się złamiesz. Przyjąłem sobie za punkt honoru siedzenie cicho i nie obrażanie nikogo, nawet w sposób grzeczny i przemyślany, ale niestety Wasze struktury są tak skostniałe, że tylko czekać aż się złamią.

--

2022-05-14 09:24

#240 magmar Konto zarchiwizowane

Szanowna Pani Julito,
Odnosząc się do poprzedniego, ostatniego Pani wpisu, chciałabym zapytać czy nie dałoby się stworzyć konta radastarszych, albo administracja.
WTedy byłoby wiadomo, czy Pani wypowiada się jako człinek zarządu, czy jako użytkownik o nicku Julitka.
To by bardzo oddzieliło to co prywatne od tego co służbowe.
Z wyrazami szacunku
Magmar

2022-05-14 09:29