Polowanie na pisanki 2022
Wróć do Archiwum Eltena#1 pajper
Drodzy Eltenowicze,
Tradycyjnie już ten mały, kicający wredota grozi Prowadnicy procesami, pozwami, blamażem i pozostawieniem kilku zajęczych upominków na drukarce 3D, o ile nie spełnimy jego żądań.
Tak więc, zaszantażowani, ulegamy!
Nie wiem, czemu akurat zając (ssak) upiera się na jajka, ale skoro tak musi być, to co ja poradzę? Od jutra, 18 kwietnia, do niedzieli restartujemy zabawę pisankową.
Jak to będzie wyglądać?
W losowo wybranych wątkach na forach pojawiać się będą pisanki. Wątki takie zostaną oznaczone dźwiękiem. Każdy, kto wypowie się w takim wątku, uzyska szansę na zbicie pisanki. Osoba, której się to uda, zdobywa pisankę z danego wątku.
Do tego pojawi się seria pisankowych wyzwań do spełnienia do końca zabawy. Do każdego wyzwania trafi pula pisanek, która zostanie po równo rozdzielona między uczestników.
Na koniec zabawy pisanki te zostaną wymienione na nagrody w postaci kodów premium.
Powodzenia!
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#2 pajper
Aaa, miałem jeszcze dodać dwie informacje:
1. Jeśli ktoś umieści kilka wpisów pod rząd, ma szansę na zbicie pisanki tylko pierwszym z nich,
2. Osoby, które będą spamować, zostaną wykluczone z gry i pozbawione wszystkich pisanek. I zając zapowiedział, że będzie tu bardziej drastyczny, niż w poprzednim roku.
#3 Zuzler
Czekaj, ale pod rząd to znaczy jeden za drugim czy również jeśli będzie się z kimś konwersować? To wszak również można uznać za "kilka pod rząd".
#4 pajper
Nie, chodzi o jeden za drugim.
#5 magmar Konto zarchiwizowane
O której godzinie ruszamu?
#6 pajper
O 12:00. :)
#7 Tygrysica
Ale w dzień, czy w nocy?
#8 Zuzler
Mnie bardziej intryguje, do której.
#9 Zuzler
Bo rozumiem, że to nie będzie od jutra od południa równo do niedzieli, tylko co dzień od tej 12 do którejś tam, jak rok temu?
#10 pajper
Zobaczymy, jak z popularnością. Jak poprzednio, będę podawał na bieżąco od kiedy zaczynamy.
Jutro w każdym razie od 12 do 22.
#11 pajper
Kilka szczegółów.
Jutro pojawi się 15 pisanek, między godziną 12 a 22. Wszystkie będą aktywne do 24.
10 jest w grupach rekomendowanych, 5 w nierekomendowanych, zgłoszonych poprzednio. Wciąż możecie dopisać swoją grupę nierekomendowaną do listy, podeślijcie tylko wiadomość.
15 to nie jest dużo, ale tak na dobry początek wystarczy. Jak zabawa znów zaskoczy, we wtorek będzie więcej. :)
#12 papierek
fajnie, że nie można pisać kilka wpisów, żeby mieć pisankę, bo tak jeszcze komuś się coś przypomni, a tu coś dopisze blabla
#13 pates
Będzie ranking, jak w tamtym roczku?
#14 Zuzler
Czy na dziś to koniec, czy jeszcze coś się pojawi?
#15 pates
Czemu nie ma dźwięków, jak w tamtym roku? Troszkę szkoda.
#16 Zuzler
A aktualizowałeś?
#17 Paulinux
Są dźwięki przecie :)
#18 pajper
Jest i po pierwszej turze.
Dostałem kilka zgłoszeń, przejrzę je, jeszcze nie miałem na to chwili.
Ruszamy jutro od dziesiątej, z pulą 20 pisanek na forach rekomendowanych i 10 nierekomendowanych. Gra potrwa do 22.
Lista na chwilę obecną;
| Agata.d | 1 |
| Paulinux | 1 |
| lwica | 1 |
| zywek | 1 |
| Zuzler | 1 |
| magmar | 1 |
| Tygrysica | 2 |
| pates | 2 |
| Monia01 | 2 |
| pawlink | 3 |
#19 pates
Aktualizowałem, ale nie mam dźwięków, i to jest dziwne.
#20 daszekmdn
A nie wyłączałeś tematu dźwiękowego?