Jak się wojna rozpęta to napewno będzie taniej. :D
-- (balteam): Taniej nie będzie to zależy kiedy, nie wiemy co będzie za kilka miesięcy, ale ja kupować nie zamierzam jak jest najdrożej od 20 lat, jeśli bym musiał euro wydawać, to bardziej bym to przemyślał, a tak to czekam, rok czy 2, nieduża różnica.
--
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Mamy spore rezerwy w dolcach, o i jak poważna wojna będzie jeszcze nie jest pewne, jak ktoś chciał wymieniać na euro to wcześniej, teraz to już sobie poczekam, jak pisałem, mam kilka lat na obniżkę ceny, nigdzie się nie spieszę.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Przecież nie wymienisz tego teraz na złotówki, chyba, że tak, to wtedy możesz powiedzieć, że zyskałaś. Jak pisałem, mnie interesuje co będzie za rok czy 2, a nawet 3 z walutą, nie mam pilnych wydatków w euro.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Może i będzie może nie, pytanie kiedy ty chcesz wymienić na złotówki, może nigdy, bo wydasz to w euro, to już zależy od ciebie. Generalnie jak euro będzie po te 4,2 czy 4,3 to wtedy sobie na spokojnie wymień złotówki i wtedy jak nagle euro skoczy do 4,8, to już będziesz zabezpieczona. Ja tak planujęzrobić, no ale też dlatego, że w euro wydaję, więc tak czy tak kiedyś mnie to czeka.
myślisz, że Euro spadnie do 4 zł.? Optymista z Ciebie.
-- (balteam): Może i będzie może nie, pytanie kiedy ty chcesz wymienić na złotówki, może nigdy, bo wydasz to w euro, to już zależy od ciebie. Generalnie jak euro będzie po te 4,2 czy 4,3 to wtedy sobie na spokojnie wymień złotówki i wtedy jak nagle euro skoczy do 4,8, to już będziesz zabezpieczona. Ja tak planujęzrobić, no ale też dlatego, że w euro wydaję, więc tak czy tak kiedyś mnie to czeka.
--
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
Nie zdziwilabym się gdyby skoczyło do 6 zł. przy obecnej koniunkturze. No to co proponujesz, jeśli kogoś nie stać na jakąś nieruchomość, a nie chciałby żeby pieniadze straciły wartość.
Nie znam się aż tak żeby doradzać komuś czy takie 500000 warto zamienić na euro. Zależy wszystko kiedy te mieszkanie chcesz kupić. Teraz i tak mieszkania są drogie, więc warto poczekać. Najwięcej ludzi kupuje i sprzedaje często już po fakcie, czyli jak np. w 2008 r. był kryzys i ludzie panikowali, bo akcje spadły, to wszyscy zaczęli wtedy je wyprzedawać, a a potem sięokazało, że sprzedali w najgorszym momencie. Możesz zawsze te pieniądze w cośzainwestować, żeby chociaż trochę zarabiać a chociaż nie tracić na ich wartości. No, ale zawsze jest ryzyko, że stracisz. Moimi pieniędzmi mogęzarządzać, ale za holerę nie chcę doradzać innym, zwlaszcza w dużych sumach dla tej drugiej strony.
Jeśli Putin nie zaatakuje innych krajów, to pewnie złotówka będzie jakiś czas wachać się około tych 5 zł, ale jak zaatakuje, no to cuż, wtedy złotówka osłabnie. Każdy musi sam ocenić na ile warto zamienić było po 4,70 złotówki na euro, moim zdaniem niewarto, ale zależy ile masz kasy, na co ją chcesz wydać i w twoim przypadku kiedy te mieszkanie chcesz kupić.
Nie powiedziałam, że chcę kupić, gdybym miała sporą gotówkę zainwestowałabym właśnie w mieszkania. Teraz mi chodz o to żeby oszczędności nie straciły na wartości, a nie mam ich tyle, żeby inwestować w nieruchomości.
This site uses cookies to enhance your experience.