-- (Tygrysica): Z ogródka albo z własnych doniczek. Zgadzam się zupełnie. A zaparzona taka świeża, niesucha, mięta smakuje o nieeeeboooo lepiej. Poza tym można ją również wrzucić do zimnej wody i zrobić orzeźwiający napój.
--
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
Oj tak, ja sobie zawsze latem taki napój popijam, z moją mamą bardzo lubimy i dzbanuszek miętki z cytrynką obowiązkowo gości w lodówce. A co do herbat, to pijam takie z torebki, przyznaje się bez bicia, ale nie tylko, u mojej siostry pokosztowałam herbat liściastych i uważam, że są super. Różne mieszanki piłam i teraz trudno mi wymienić te, które najbardziej mi przypadły do gustu, ale lubię na pewno zieloną, tyle, że smakową. W ogóle lubię wszystkie aromatyzowane i smakowe herbatki. Uwielbiam też wszelakie mieszanki owocowe, a szczególnie przypadła mi do gustu Mango tango. Fajne są też niektóre propozycje herbat zimowych, w tym roku upodobałam sobie imbirową w torebkach, ale bardzo dobra i rozgrzewająca o wyrazistym smaku. Za Liptonem nigdy nie przepadałam.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
Dla mnie tzw. eleganckie schłodzenie nie jest oczywistością, aczkolwiek zrobię sobie takie cóś, szczególnie, że mięty mamy sporo na działce. -- (Tygrysica): No pewnie. Mięta, cytryna i imbir, i orzeźwienie zapewnione. Wszystko, oczywiście, elgancko schłodzone albo z lodem.
--
A w ogrodzie masz miętę pieprzową, kędzieżawą, czy zieloną? Moim zdaniem do takich chłodzących napojów najlepsza jest zielona.Ale może być i pieprzowa, natomiast kędzieżawa jest prawie niestrawna.
Zielona ma piękne owalne, lekko szpiczaste listki, pieprzowa ma włochate, miękkiie liście, a kędzieżawa ma włochate, jędrne, duże liście.
-- (Tygrysica): A w ogrodzie masz miętę pieprzową, kędzieżawą, czy zieloną? Moim zdaniem do takich chłodzących napojów najlepsza jest zielona.Ale może być i pieprzowa, natomiast kędzieżawa jest prawie niestrawna.
Zielona ma piękne owalne, lekko szpiczaste listki, pieprzowa ma włochate, miękkiie liście, a kędzieżawa ma włochate, jędrne, duże liście.
--
Zgłaszam się. To jest po prostu ochydne. Przykre jeno to, że kiedyś taki Lipton serio trzymał poziom. Ale to było kiedyś. -- (Zuzler): Czekam na głosy zapalonych herbaciarzy, ze Liptni Saga to koło herbaty tylko stoją dla zmyłki.
A te takie owocowe liptona malina i cytryna. Mmmm. wkłada się taką szklaneczkę/dzbanuszek na ok 15 min do zamrażarki, i mamy pyszną mrożoną herbatkę <3