EltenLink

Księga pochwał 27.01.2022 6.07.2022

Wróć do Wątki archiwalne

#661 Postukujacy

A tak swoją drogą, czy stek bzdur jest wegański czy nie? :P

INFP
2022-04-24 22:32

#662 Zuzler

Och, Emilu! Dziękuję CI za tę rozkminę! Takie własnie zbieram!

Edytowano 2022-04-24 22:39

#663 Postukujacy

Prosz bardzo cztery złote.

INFP
2022-04-24 23:33

#664 misiek

Niee, ja raczej podziękuję. Nie jadam kotów.
-- (mustafa):
Wiecie co? Tak sobie połączyłem temat jedzenia, lwa i mięsa i oto co znalazłem
Exotic Meat Market oferuje stek z lwa
Ktoś reflektuje?

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-04-25 01:53

#665 kazek5p

Hahaha dobre, rozwaliłeś system.
Więcej takich proszę.
-- (Postukujacy):

--

2022-04-25 02:36

#666 Agata.d

Pewnie zależy od tego, czy osobnik produkujący ten stek bzdur jest weganinem. :-D
-- (Postukujacy):

--

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2022-04-25 10:12

#667 lwica

Generalnie jak skończę laski, to planuje wróćić do bycia wege, ale na razie nie jestem. Bardziej miałam na myśli że był mił pomimo soboty pracującej i pomimo obaw, że będzie średni. Kebab był czymś, co pomogło mu być miłym. ;)

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2022-04-25 10:14

#668 Agata.d

Polecam też Vegab, czyli kebab wegański. Jest taka knajpka w Wawie Kroważywa, w której można go dostać. No i słynny Wegab w Krakowie, po prostu mistrzostwo, nie wiem czy w innych miastach jest ta knajpka Wegab. Chyba w Poznaniu jest, ale pewności nie mam.
-- (lwica):
Generalnie jak skończę laski, to planuje wróćić do bycia wege, ale na razie nie jestem. Bardziej miałam na myśli że był mił pomimo soboty pracującej i pomimo obaw, że będzie średni. Kebab był czymś, co pomogło mu być miłym. ;)

--

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2022-04-25 10:25

#669 mustafa

Ale koty są drapieżnikami, więc lwica weganka?
-- (lwica):

--

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2022-04-25 13:51

#670 mustafa

Made my day!

-- (Postukujacy):

--

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2022-04-25 13:52

#671 daszekmdn

Kot mi mruczał :).

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2022-04-25 17:56

#672 misiek

Ooo, to święto lasu chyba.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-04-26 01:38

#673 Agata.d

Kuchnia indukcyjna to świetna sprawa. Nic się nie zsuwa, nie poparzy się człowiek, jak dotknie brzegu patelni i uchwyty od garnków się nie nagrzewają. A co najważniejsze nie bucha żarem, jak gazowa i wszystko robi się szybciej.

2022-04-26 11:35

#674 zywek

Nagrzewają się, ależ nagrzewają. Wszystko się tak samo pierońsko nagrzewa jak na gazówce, tylko w nieco inny sposób. Nie da się podgrzać od spodu niczego, tj. zawartości, bez nagrzania samego naczynia. No ale zalety to na pewno, że się szybciej robi i że łatwiej to potem dziadostwo doczyścić.

Edytowano 2022-04-26 13:02

#675 Agata.d

No mnie się uchwyty nie nagrzewają. Pewnie też dużo od samej kuchni zależy.

2022-04-26 14:04

#676 Postukujacy

O brzegu patelni napisałaś, a to zależy jak pikantnie w tej kuchni pichcisz, ale i brzeg patelni rozgrzać potrafi się. Choć w istocie rączek mniej to dotyczy, a co za tym idzie rączki mniej bolą :)

INFP
2022-04-26 18:18

#677 Snajper22

Miałam super dzionek na praktykach.

"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano."
Cormac McCarthy, "Droga"
2022-04-26 19:25

#678 DJGraco

Zdobyłem rip pewnego rzadkiego winyla yeah yeah yeah. Będzie jeszcze drugi, tym razem mam go fizycznie i ja sam dam go do zgrania, bo nie mam sprzętów u siebie. Zrobi to studio na Tynieckiej. A ten drugi to mi pewien DJ zgrał tak łod. Na prawdę szacunek, że poświęcił swój czas dla jakiegoś randoma z internetu, który do niego pisze o zgranie XD.

2022-04-26 20:19

#679 lwica

Dobrze jest mieć przyjaciół. <3

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2022-04-26 22:10

#680 Zuzler

Pozytywny i nawet ciepły dzień, uwieńczony miłą rozmową!

2022-04-26 22:38