Księga pochwał 27.01.2022 6.07.2022
Wróć do Wątki archiwalne#661 Postukujacy
A tak swoją drogą, czy stek bzdur jest wegański czy nie? :P
#662 Zuzler
Och, Emilu! Dziękuję CI za tę rozkminę! Takie własnie zbieram!
#663 Postukujacy
Prosz bardzo cztery złote.
#664 misiek
Niee, ja raczej podziękuję. Nie jadam kotów.
-- (mustafa):
Wiecie co? Tak sobie połączyłem temat jedzenia, lwa i mięsa i oto co znalazłem
Exotic Meat Market oferuje stek z lwa
Ktoś reflektuje?
--
#665 kazek5p
Hahaha dobre, rozwaliłeś system.
Więcej takich proszę.
-- (Postukujacy):
--
#666 Agata.d
Pewnie zależy od tego, czy osobnik produkujący ten stek bzdur jest weganinem. :-D
-- (Postukujacy):
--
#667 lwica
Generalnie jak skończę laski, to planuje wróćić do bycia wege, ale na razie nie jestem. Bardziej miałam na myśli że był mił pomimo soboty pracującej i pomimo obaw, że będzie średni. Kebab był czymś, co pomogło mu być miłym. ;)
#668 Agata.d
Polecam też Vegab, czyli kebab wegański. Jest taka knajpka w Wawie Kroważywa, w której można go dostać. No i słynny Wegab w Krakowie, po prostu mistrzostwo, nie wiem czy w innych miastach jest ta knajpka Wegab. Chyba w Poznaniu jest, ale pewności nie mam.
-- (lwica):
Generalnie jak skończę laski, to planuje wróćić do bycia wege, ale na razie nie jestem. Bardziej miałam na myśli że był mił pomimo soboty pracującej i pomimo obaw, że będzie średni. Kebab był czymś, co pomogło mu być miłym. ;)
--
#669 mustafa
Ale koty są drapieżnikami, więc lwica weganka?
-- (lwica):
--
#670 mustafa
Made my day!
-- (Postukujacy):
--
#671 daszekmdn
Kot mi mruczał :).
#672 misiek
Ooo, to święto lasu chyba.
#673 Agata.d
Kuchnia indukcyjna to świetna sprawa. Nic się nie zsuwa, nie poparzy się człowiek, jak dotknie brzegu patelni i uchwyty od garnków się nie nagrzewają. A co najważniejsze nie bucha żarem, jak gazowa i wszystko robi się szybciej.
#674 zywek
Nagrzewają się, ależ nagrzewają. Wszystko się tak samo pierońsko nagrzewa jak na gazówce, tylko w nieco inny sposób. Nie da się podgrzać od spodu niczego, tj. zawartości, bez nagrzania samego naczynia. No ale zalety to na pewno, że się szybciej robi i że łatwiej to potem dziadostwo doczyścić.
#675 Agata.d
No mnie się uchwyty nie nagrzewają. Pewnie też dużo od samej kuchni zależy.
#676 Postukujacy
O brzegu patelni napisałaś, a to zależy jak pikantnie w tej kuchni pichcisz, ale i brzeg patelni rozgrzać potrafi się. Choć w istocie rączek mniej to dotyczy, a co za tym idzie rączki mniej bolą :)
#677 Snajper22
Miałam super dzionek na praktykach.
Cormac McCarthy, "Droga"
#678 DJGraco
Zdobyłem rip pewnego rzadkiego winyla yeah yeah yeah. Będzie jeszcze drugi, tym razem mam go fizycznie i ja sam dam go do zgrania, bo nie mam sprzętów u siebie. Zrobi to studio na Tynieckiej. A ten drugi to mi pewien DJ zgrał tak łod. Na prawdę szacunek, że poświęcił swój czas dla jakiegoś randoma z internetu, który do niego pisze o zgranie XD.
#679 lwica
Dobrze jest mieć przyjaciół. <3
#680 Zuzler
Pozytywny i nawet ciepły dzień, uwieńczony miłą rozmową!