Radio AM

Make Buzzer Great again - wasze perypetie i obserwacje z 4625 kHz

Założony przez EugeniuszPompiusz 39 wpisów ostatni wpis 3 lata temu Strona 1 z 2

Z potwierdzonych źródeł wiem, że to tak na stałe, choć co tam w Rosji może być potwierdzone :-)

https://www.youtube.com/watch?v=sLlXIXupF3k
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT

#2 1 polubienie Edytowano

HMM, szkoda. Ten charakterystyczny dźwięk wybijał się prawie zawsze na 4625, teraz będzie trudniej go uchwycić, mimo tego spróbuję.
W tle został jeszcze taki szumiący sygnał jak jakieś wiatraki what ewer obecny już od kilku lat, ciekawe co to jest.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Ciekawe. Buzzer na 4625 nadal brzęczy. Brzmi to minimalnie inaczej, albo tylko tak mi się wydaje.

#4 1 polubienie

Ale co, oni go mają wyłączyć czy jak? Nie klikałem na razie tego linku.

Zmienić marker z buzzera na takie pikajjjło jak the pip innej wysokości
na razie to się zmienia chwilę tak chwilę tak
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT

A wczoraj w nocy to w ogóle Buzzer nie działał :D sprawdzane na 4 odbiornikach sdr.

#7 Edytowano

O patrz, też nie złapałem nic na 4625 i myślałem już, że złe warunki odbioru.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

dzisiaj jest, dzisiaj pipczy nowym markerem, nawet brum jakby mniejszy.

No i wczoraj piraci byli, grali piękne ruskie country i wiejskie czastuszki odstrojeni o jakieś 0.083 czy 85 od buzzera.

Obecnie UVB w ogóle nie nadaje.
Od czasu do czasu słychać tylko laser ale nie wiem czy to od uvb czy piratów. Ale sygnał tego lasera jest dość silny. A oto nagranie z wczoraj.

Jak nie nadaje, po południu był jak mi pisałeś abym sprawdził.

Nie było markeru znaczy się
Obecnie czyli na godzinę pisania tantego wpisu. A pisałem do ciebie byś sprawdził, bo wtedy był nadawany ten laser

Piraty sądząc po rozmowie. Wojskowe by tak się nie rozwlekało mam wrażenie że to takie gadanie o dupie maryni ale nie znam zbyt dobrze ruskiego więc tak se dywaguję.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

piraty piraty :-)

Dość ciekawe nagranie dzisiaj z godziny ok 10:55
Chyba nowy dźwięk Buzzera nie jest generowany komputerowo. Wydaje mi się, że to też hardware. Posłuchajcie sami.

#16 1 polubienie Edytowano

W tedy co kazałeś mi sprawdzić był marker.
Nic niezwykłego. Nie słuchałeś buzzera z dawnych lat.
Najwyraźniej częściowo wrócili do starej formuły, gdzie zawsze na kilka minut przed pełną godziną był ton ciągły przez w tedy chyba 60 sekund, obecnie jak widać przez kilka. Ewentualnie jakieś testy.
Patrz załącznik.

#17 1 polubienie

Angielska Wikipedia, tłumaczenie własne:

Minutę przed każdą pełną godziną, powtarzający się ton zastępowany był przez dźwięk ciągły trwający przez kolejną minutę aż do powrotu poprzedniego, przerywanego brzęczenia. Tą praktykę przestano stosować w czerwcu 2010R.
One minute before the hour, the repeating tone was previously replaced by a continuous, uninterrupted alternating tone, which continued for one minute until the short repeating buzz resumed, although this stopped occurring in June 2010.

#18 Edytowano

Wiadomość głosowa Buzzera z dzisiaj z godzin porannych między 9 a 10 chyba. Nie wiem o której, gdyż przewijałem live na youtubie i tam nie ma godzin podanych, pewnie są, ale na ekranie w obrazie livea.
Ale... Ktoś im przeszkadzał
Ja jakbym był piratem to kurturarnie bym się wyłączył gdyby zaczęli nadawać wiadomość głosową.

I jeszcze jedno nagranie. Zepsuł im się chyba brzęczyk.
Tak było przez parę godzin jak przewijałem livea naprawiło się to po 15

Od kiedy ten kryptonim?
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.