Radio AM

Make Buzzer Great again - wasze perypetie i obserwacje z 4625 kHz

Założony przez EugeniuszPompiusz 39 wpisów ostatni wpis 3 lata temu Strona 2 z 2

Nie wiem ale chyba od 2021 r.
A dzisiaj przez ok 30 minut był transmitowany w kułko sygnał syreny. Obstawiam, że to piraci, bo on nie był tak silny jak buzzer. A potem ktoś te syreny zagłuszał.
W załączniku 2 nagrania. Jedno syren, drugie zagłuszarki
W nagraniu słychać, że jak syreny zaczynają wyć to włącza się zagłuszarka. Ale bajzel na tym buzzerze. Ciekawe co na to sami tworzący stację czy nadadzą jakiś oficjalny komunikat o zaprzestanie takich rzeczy.

#22 1 polubienie

I jeszcze jedno nagranie, tu ktoś trolluje puszczając stary sygnał brzęczyka, nagranie jest początku godziny 00 26 stycznia. Zauważmy, że nie słychać pikania buzzera.

#23 Edytowano

Obstawiam, że ktoś kogoś w końcu dupnie. Nie będą się bawić w komunikaty tylko przyjdą smutni panowie rozłączyć sprzęt pirata.
A stary sygnał nie musiał być puszczany przez piratów, oni mają takie fazy ostatnio że zmieniają raz jedno raz drugie.
Edit: Faktycznie raczej piraci, bo siła sygnału nie jest współmierna do siły brzęczenia samego nadajnika Buzzera.
Ta syrena już prędzej mogła być od nich po sile sygnału.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#24 Edytowano

I kolejne syreny tym razem trochę inne
Nagranie z godziny drugiej albo trzeciej w nocy a sygnał był dość silny..
Ale czy to nie creepy? Odpalasz w nocy o trzeciej odbiornik na 4625 a tu takie coś no...

Odpalając w nocy odbiornik na 4625, ogólnie odpalając w nocy odbiornik na krótkich raczej spodziewasz się, że może tam być wszystko.

Btw jeszcze trolowali puszczając stare nagrania stacji numerycznych takich jak g03 i g02 głównie te.

A to to oni robią od lat.

Słuchamy teraz z Gracjanem i wygląda to tak, jakby wrócił brzęczyk, ale piraci oczywiście sobie dalej wpuszczają dźwięki w tle.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

#29 Edytowano

No tak dźwięk brzęczyka jest silny i wygląda to na legitny sygnał od samego UVB. Ciekawe czy na stałe już wróci czy znowu będzie to pikanie później.

Edit załączam nagranie z tego momentu. Przewinąłem lvea do odpowiedniej chwili i nagrałem.

Tak, prawdziwy Buzzer.

To pikanie w tle to nie jest odstrojony fax?
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

A właśnie nie wiem co to jest to takie rytmiczne coś.

Wszystko na to wskazuje.

Z tego co pamietam w tej okolicy dziala ruska flota więc kto wie może jakieś swoje meteo tam mają czy coś.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

brzęczyk wrócił, wrócił jakby w ogóle z silniejszą mocą cirka ebałt 8, 10 kW, zakładając, że aktualna lokalizacja czyli w okolicach Pitera jest prawdziwa.
co więcej, naprawili dolną wstęgę, więc szczątki sygnału zaś słychać też w LSB i w Sync wiadomo.
Poza tym wrócił stary brum jakby buzzerów było w ogóle ileś, teraz mamy stare to jest sprzed roku, dwóch, tło hałasu.
sygnał bardzo silny, o 13, 13:30 słychać w Polsce w Czechach w FInlandii już w ogóle bez problemu
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT

#36 1 polubienie

Przeczekanie najlepszą taktyką, Oto bowiem Buzzer nie dość, że wrócił do starego dźwięku, to jeszcze znów nie ma autogaina, co z lubością wykorzystują Piraci, w tym z PL lub pozorujący PL.:
Odtwarzana na granicy przesteru Piosenka Cypisa, wysyłane poprzez SSTV obrazki kotów, memów, penisów, starych mebli z domu. rosyjskiej amunicji i odwróconych krzyży to tylko niektóe atrakcje.:
O okrzykach "putin hulło", nie wspomnę.
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT

#37 2 polubienia

Ooo, fajnie, że pokazują kotki! :D

No i jak sprawdziłem sławny stream na youtube, gdzie mam podgląd kilka godzin wstecz to zauważyłem, że w pewnym momencie bardzo mocno się wybija przydźwięk 50hz.
To chyba nie są zakłucenia radiowe tylko faktyczny dźwięk na częstotliwści. Pytanie tylko czy to tak brumi nadajnik czy ta cała aparatura do brzęczenia.

Aparatura.