Archiwalne

Future life, czyli kolejny ciekawy FPS

Założony przez daszekmdn 112 wpisów ostatni wpis 2 lata temu Zamknięty Strona 4 z 6

Dawałem mu wiele porad, wierzyłem, że może wkońcu to będzie FPS który przezwycięży renome innych mu podobnych.
Cóż, myliłem się.
Senter San

mi sie wydawało rze gra ma potencjał ale jak zwykle jak to bywa jak jest coś fajnego to sory za wulgaryzm ale zawsze musi sie spierdolić

A mi się wydawało, że nie ma, no i nie pomyliłem się, za dużo podobnych gier było, puki nie będzie sensownego systemu nawigacji, z tych 20 graczy na stałe grających, do tego różnorodne misje, to gra żadna nibędzie niczym więcej niż zabawką na kilka dni lub miesięcy.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Wiem, właśnie dlatego starałem się typowi to nakreślić.
Senter San

tylko szkoda rze nic doniego niedociera wielu ludzi pruboowało mu doradzać a teras sie koleś dziwi rze nikt niegra a naprawde miało to coś takie jest moje zdanie

Jeżeli gra nadal działa, a jesteście aktywnymi graczami usuńcie i zróbcie pełny skan. Do tego sprawdźcie czy nie macie plików o następującej strukturze. Nazwa aplikacji $ (Znak dolar) kropka exe. Jeśli tak, zalecam pełną reinstalację systemu z usunięciem wszystkich plików exe ze wszystkich dysków.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Potwierdzam.
-- (daszekmdn):
Jeżeli gra nadal działa, a jesteście aktywnymi graczami usuńcie i zróbcie pełny skan. Do tego sprawdźcie czy nie macie plików o następującej strukturze. Nazwa aplikacji $ (Znak dolar) kropka exe. Jeśli tak, zalecam pełną reinstalację systemu z usunięciem wszystkich plików exe ze wszystkich dysków.

--

ja też potwierdzam, jestem aktualnie po pełnej deinstalacji systemu i instalacji na czysto, a nadal nie jestem pewien czy mam komputer czysty do końca.
Jeżeli macie dużo danych to usuńcie tą grę, wierzcie nie chcecie ich stracić.
"Dies irae, dies illa,..."

Ja kiedyś chciałem se pograć, prawie pobrałem ale czytając wątek się rozmyśliłem. Mi tam RS wystarcza bo jest zaje.
-- (AXM04):
ja też potwierdzam, jestem aktualnie po pełnej deinstalacji systemu i instalacji na czysto, a nadal nie jestem pewien czy mam komputer czysty do końca.
Jeżeli macie dużo danych to usuńcie tą grę, wierzcie nie chcecie ich stracić.

--

PS: ktoś to z nowości usunie, bo bez sęsu to tu jest, a ja bym bardziej dał to do archiwum z ostrzerzeniem na górze.

Popieram
Senter San

Dobrze rozczytałem się że to ma być $.exe?
Gdzie one są teoretycznie? Chyba ich nie mam, ale w grę grałem.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

nie wiadomo do końca jak, ale wirus robi chyba tzw. aktywatory i jak dopiero w ten aktywator .exe klikniesz, to infekóje ci wszystkie pliki .exe na komputerze. Dopisójąc kod i oznaczając je "nazwa apki"$.exe. Chociaż nie wiadomo czy tylko pliki exe, bo mi nawet pokazało pliki .lnk, a znam jeszcze jeden przypadekl, że infekował pliki .ini.

Ciekawe, wykrywa coś defender?

wykrywa i nie wykrywa, czasem przy skanowaniu coś wyjdzie ale nie wyciąga dużo.

#76 1 like Edited

Generalnie nie wszystkie exeki z dolarami są aktywatorami. Nie infekuje plików ini, tylko dopisuje do nich dolar aby appki z tym dopiskiem mogły z nich korzystać czy cholera wie.
Generalnie aplikacje robią się jako pliki systemowe. Sprawdź to np Everythingiem. Zainstaluj i wpisz $.exe a wyświetli Ci wszystko. Jeśli nie grałeś w marcu i kwietniu raczej jesteś czysty.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

A pytanko, obecnie gra wgl działa, czy już jest z tym ok?

dowiedziałem sie rze koleś gre komuś sprzedał i nie wiadomo co stym dallej

Hm, jak ktoś coś to z chęcią się dowiem.

niema sprawy jak sie dowiem to napisze tutaj