PSE Forum mieszane

Historia waszych nicków. Z kąd się one wzięły?

Założony przez DJGraco 45 wpisów ostatni wpis 5 lat temu Strona 1 z 3

Transkrypcja

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie w kolejnym tutaj głosowym wątku na naszym Eltenie i w dzisiejszym wątku głosowym chciałbym poruszyć temat moich, Waszych, no naszych ników i ich historię, jeśli jakąś macie i skąd się one wzięły. No podobny wątek już jest na forum tekstowym, no ale nie każdy zagląda na tekstówkę tak, bo ja to równo i tu i tu zaglądam, ale nie każdy na tekstówkę zagląda aż tak często, więc tak, zacznijmy może od moich ników. No mój pierwszy nik tak naprawdę to Gracjanos200. I po raz pierwszy się zarejestrowałem tam na audioforum i szczerze mówiąc tam dopiero nik sobie pierwszy wymyśliłem. Ja uważam ten Gracjanos200 za mało oryginalny nik, ja sam uważam, no w niektórych podlewach jeszcze się jako, jeszcze się rejestruje jako, rejestrowałem właściwie, bo teraz staram się już tego niku nie używać, chociaż mam konto na Eltenie drugie takie do testów, które jest Gracjanos200, ale to na inny ten temat. No i ogólnie to... Ogólnie później jeszcze na Eltenie postanowiłem coś nowego zrobić, DJ Graco, no nie, myślę, że to już bardziej, że to już lepiej brzmi, swoją drogą, bo też się interesuję muzyką elektroniczną i szczerze mówiąc bardzo lubię puszczać muzykę, dlatego nik dla mnie jest ten przystępny, już wytłumaczyłem skąd się wzięła ta historia. Jeszcze co do Gracjanos200. Nie wiem po prostu dlaczego ten nik powstał, tak po prostu powstał i tyle. Mam jeszcze trzeci nik, mcdn i można mnie tam spotkać głównie w jakichś crazy party, redspotach albo innych typu rzeczach, bo na grach wolę być całkowicie anonimowy, dlatego mam po prostu mcdn i ten nik też nie ma jakiejś specjalnej przyczyny, po prostu tak sobie palnęłem na klawiaturze i tak jakoś, no tak, tak było tu na klawiaturze co palnęłem i takie cztery literki mi wyszły. No i tak, tak było tu na klawiaturze co palnęłem i takie cztery literki mi wyszły. No i tak, tak było tu na klawiaturze co palnęłem i takie cztery literki mi wyszły. No i tak, tak było tu na klawiaturze co palnęłem i takie cztery literki mi wyszły. Tak więc to tyle jeśli chodzi o moje nicki. Zapraszam i chęcią posłucham co Wy na temat Waszych nicków. Tak więc pozdrawiam.

Transkrypcja

Moje niki Eltena to poprzedni kubarytm, wiąże się to z tym, że gdy pierwszy raz zacząłem poznawać osoby niewidome, właśnie dowiedziałem się, w ogóle zobaczyłem coś takiego właśnie jak kubarytmy, bardzo mi się to spodobało, i nazwa, i wygląd, i funkcja tych kubarytmów, no i ponieważ mają w sobie tą cząstkę kuba, więc też postanowiłem właśnie obrać taki nik, no bo nazywam się Jakub, a mój obecny nik wiąże się z moim nazwiskiem. Z kolei nazywam się Pączkowski, a krepel to po śląsku Pączek.

#3 1 polubienie

Transkrypcja

No, kolejna reaktywacja wątku z Klango, a najśmieszniejsze jest to, że twórca wątku tego na Klango również miał mikrofon w stereo, to taka ciekawostka. Co do moich nicków, miałam kilka kont, więc opowiem o wszystkich. Najpierw miałem konto Kacper Kucyk, a to od imienia, nazwiska się mu wzięło wszystko. Potem było konto w Krimę, które ja zrobiłem kiedyś, bo był taki raper, znaczy w sumie on jest jeszcze, on żyje i tworzy dalej, taki raper Kali, który nagrał taką płytę, która się nazywała Crime Story. I to się od tego wzięło, Crime właśnie, a też dlatego, że na Team Toku tak byłem. Potem zgubiłem hasło do kolejnego konta, jakim był Crime, bo do Kacpera Kucyk. A jakoś nie miałem głowy, żeby je odzyskiwać. Teraz opowiem, jak zrobiło się moje to konto, z którego nagrywałam się właśnie. A więc, ja rejestrowałam się na to konto na Elterna, bo chciałam na niego wrócić, bo tam miałam parę awarii dysków i w ogóle. Jak Elter miał ten problem z rejestracjami? Że się konto robiło, ale on błąd pokazywał. I ja myślałem, że się konto nie zrobiło, bo ja robiłem Crime przez C na przykład, bo chciałam do tego starego nicku, ale mówi błąd, no to pewnie się nie zrobiło. I przyszedł do mnie na Team Toka wtedy, Nuno69, i on mi powiedział, że to konto się robił, ale to jest błąd. No to zrobiłem konto Wojtas, a Wojtas dlatego, że taka postać w blok ekipie była, znaczy jest. I też mi się nawet podobała, więc sobie Wojtasa ustawiłem. I jest przynajmniej w miarę oryginalnie. Pozdrawiam.

#4 1 polubienie

Transkrypcja

Historia mojego nicku jest nijaka, ponieważ nick mój powstał z mojej inicjatywy, po prostu jakoś tak mi się napisało, tak wymyśliłem sobie, bo nic mi innego do głowy nie przyszło, takiego bardzo kreatywnego, tak więc powstał Longshot, no i tak zostało.

Transkrypcja

Mój nick powstał po prostu od początku adresu e-mail, dlatego że jak zakładałem skrzynkę, to po prostu wpisywałem różne tam mati D1, D2, mati coś tam, no i ciągle zajęte, zajęte, zajęte. No to w końcu trafiło się, że było wolne mati D25. No i później właśnie zacząłem na różnych forach, nie forach, rejestrować się po prostu tym nickiem mati D25, żeby jakoś było łatwiej to zapamiętać, a nie na przykład wpisywać jeden nick inny, gdzieś tam inny i potem szczerze powiedziawszy mogłoby się mi to troszeczkę pozapominać.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transkrypcja

Hmm, DJ Center wziął się w pewnym sensie stąd, że po prostu kiedyś sobie słuchaliśmy radia z przyjaciółmi w Polsce w 2012-2011 i tak dalej i po prostu chcielibyśmy być DJami, chcieliśmy zawsze robić jakieś miksy i te inne i DJ. DJ, wiadoma sprawa, że DJ, a że Center, no nie wiem, skąd się wzięło i ludzie mi czasami mówią, czemu Center piszesz przez S, skoro powinno być przez C, a ja mówię, no sentyment, sentyment. Myślałem zawsze, że to jest przez S, znaczy, że pisze się z S, tak, nigdy nie wiedziałem, do jakiegoś 2014 czy 2015 nie wiedziałem, że się pisze Center przez C, więc no tak zostało.

Senter San

#7 1 polubienie

Transkrypcja

Dla mnie osobiście to lepiej jest jak jest Center przez S, no dlatego że jakbyś był Center przez C to był jakiś DJ Centrum, a co to jest w ogóle za nazwa DJ Centrum? Będzie z jakimś centrum handlowym kojarzyli, co by było wtedy?

Transkrypcja

No dokładnie, center to jest center, nie do podrobienia, dlatego będzie z S, a nie z C.

Senter San

Transkrypcja

Witam Was serdecznie. To ja też się tu wypowiem. Moje pierwsze konto na Altenie. To było w 2014 roku. I to jest konto KOSA. KOSA czyli od mojego nazwiska. No i teraz korzystam z konta mojego drugiego. KOSA12. Dlaczego tak? Że mam KOSA tylko 12. Tak po prostu dodałem sobie numer do tego swojego nicku. Jest to od mojego nazwiska. Czyli jest dla mnie nawet moje pseudo ze szkoły. I mam do tego sentyment, do tego mojego nicku. Pozdrawiam. Pozdrawiam.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

#10 1 polubienie

Transkrypcja

Witajcie, witam serdecznie wszystkich. No co dla mnie, to jestem dość kreatywna w pomysłowie tych moich knuków. No tutaj to nie, bo ja po prostu jakoś się specjalnie nie ukrywam, bo mam tutaj ludzi, których znam, no i po co się mam przed nimi ukrywać, nie? No co dla tych Paulinów, no bo jestem Pauliną Lidę Linuxa. No ale miałam kiedyś takie fejkowe konto, które mi służyło do jakichś rejestracji, gdzieś tam w różnych dziwnych rzeczach. I ono się nazywało Eugenia Zielona. I stąd to wynika, że po prostu miałam kiedyś pisać książkę, w której właśnie ta Eugenia Zielona miała być. Książki nie napisałam, ale nikt został. Cóż, jeszcze mam, nie wiem, taki nick, ale to z pretensjami do Denisa. Na Ares Games nazywam się Odjazdowa Malina. No to dlatego, że gdzieś tam byłam na jakiejś liście mailingowej i Denis coś tam patrzył na tą listę, no tak z sieci. Żeby tam, taki podgląd w przeglądarce. I wiedział mój adres i powiedział mi, że skoro ja jestem tak mówiąc siarą, to powinnam chronić swoje dane i mieć jakiś nick typu Odjazdowa Malina, albo co. I tak sobie wziąłem tą Odjazdową Malinę i tak zostało. No i jeszcze przed Eugenią Zieloną, to miałam też taki ten... coś tam. No i jeszcze przed Eugenią Zieloną, to miałam też taki ten... coś tam. No i jeszcze przed Eugenią Zieloną, to miałam też taki ten... coś tam. Coś w tym doklej. Tylko że... ...Kaspatia Falangi... ...No to, to już... ...Nie wiem skąd się wzięło...

Happy hacking

Transkrypcja

Cześć, no ja już też pisałem to w tekstówce też, tutaj przypomnę, mój nick to się wziął z tego, że no po prostu sobie zrobiłem tak na początku, myślę sobie, a tu, no Kmicic to jest z Potopu, Książki Potop Henryka Sienkiewicza, a 92 to jest po prostu rok mojego urodzenia, to jest 1992 i te dwie ostatnie cyfry to są po prostu z tego, i tak powstało to właśnie.

#12 1 polubienie

Transkrypcja

Vítam vás. S môjim nickiem to bolo tak, že v momente, kdy začalam sa učiť jazyk polsky, a to bolo mniej więcej 20 let temu, alebo možno 15, no nemám teraz... Tak, 20. No to piervši ľudia, ktorí vtedy mne z polsky poznavali, viedząc, aké mám imie normálne, že nazývam sa Adela, to poprostu sobie tak skrúčili, troche tak badej delikatne to brzmiavo, je to fajné a zostalo mi to do džišaj. Tak to je.

#13 1 polubienie

Transkrypcja

Może nie tyle co skrócili, bo jest to dłuższe, ale zdrobnili, po prostu.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#14 1 polubienie

Transkrypcja

Cześć i czołem, przyszedł i na mnie czas, żeby opowiedzieć Wam, skąd się wziął mój nick, historia nie jest jakaś tam wielce interesująca, po prostu kiedyś się wszędzie rejestrowała jako Safira, ale że dużo osób wpadało na to, żeby rejestrować się jako Safira, to stwierdziłam, że trzeba wymyślić coś oryginalnego, no i powstała w ten sposób Irnis.

Transkrypcja

Witam serdecznie. Jeśli chodzi o mój mit, to on się wziął z tego względu, iż jestem członkiem Bractwa Młodzieży Prawosławnej i osoby, które uczestniczyły w ospitalniach Młodzieży Prawosławnej na tego typu bractwach, tego typu instytucjach, nazywamy się Bratczykami. I dlatego wziąłem sobie Bratczyk, żeby mi było łatwiej zapamiętać. Natomiast 96 to jest po prostu data. Moich narodzin wyobrażają się w 1996 roku. I stąd się wziął właśnie mój mit. Pozdrawiam. Damian.

Pozdrawiam

#16 1 polubienie

Transkrypcja

Witajcie, co do mojego nicku, to się w sumie wzięło stąd, że jakoś tak, moja mama zaczęła na mnie mówić Marcysia i ja tak w sumie nie wiedziałam jaki nick w sobie w sumie wstawić na Altena. I stwierdziłam, że nie chcę tak jak na Klangu, a na Klangu miałam Inna. No i wpadłam na pomysł, żeby jednak być Marcysią.

marzenia się spełniają.

#17 1 polubienie

Transkrypcja

Witam Was późną porą. Mój nick Muzyczna Jutrzenka pochodzi po pierwsze od tego, że oczywiście interesuję się muzyką i generalnie jest to ogromna część mojego życia, którą muzyka zajmuje. A po drugie Jutrzenka jest od mojego imienia, bo Roksana znaczy Jutrzenka jaśniejąca. Jest to imię pochodzenia perskiego.

Transkrypcja

Dzień dobry muzyczna Jutrzenko I w ogóle witajcie wszyscy Mój nick powstał Po prostu mam taki znak zodiaku Jestem lwem No i generalnie Pewna osoba A konkretnie DJ Center Tak na mnie mówił swego czasu I tak zostało I zostałam lwicą No i stworzyłam sobie takie konto I tak jest nadal

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

#19 1 polubienie

Transkrypcja

Czyli widzisz, mój nick jest związany ze znaczeniem imienia, a twój po prostu ze znakiem zodiaku.

#20 1 polubienie

Transkrypcja

No dobra, to teraz kolej na mnie. Jakoś tak często we trzy rozmawiamy po sobie, to i tutaj. Tak wyszło, nawet nie wiedziałam. No, mój nick to Mimi. To jest główna bohaterka opery Cyganeria Giacomo Puccinniego. Jest hafciarką. No nie, ja nie haftuję, ale śpiewałam kiedyś te partie, a że mam na imię Emilia, to sobie wiele osób tak skracało. Dużo znajomych za czasów szkoły muzycznej, na studiach, w pierwszej pracy nazywało mnie po prostu Mimi. Jak trzeba było jakiegoś nicka wybrać, to myślę, a niech będzie ta Mimi. Dobrze pasuje i identyfikuję się z nim. Trzymajcie się, hej!

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE