Pytanie o klasycznego skype w wersji 8
Wróć do Oprogramowanie#161 misiek
Tak- to, że są lepsze i bardziej dostępne alternatywy.
#162 lukaszenka
Prawdę mówiąc to na komputery niebardzo, bo niestety oficjalnej aplikacji messenger na pulpit nie ma, a strona messenger.com do najwygodniejszych nie należy.
#163 pates
jest appka messenger
#164 lukaszenka
Ale nie jest to oficjalna aplikacja od facebooka.
#165 pates
bo messengera
#166 misiek
No i co z tego? Ważne, że działa.
#167 lukaszenka
tylko w tym momęcie nie ma takiej gwarancji, że zawsze będzie.
#168 misiek
A miałeś gwarancję od renomowanej firmy Microsoft, że Skype zawsze będzie dostępny? A nie- przepraszam, w pełni dostępny to on nigdy nie był.
#169 lukaszenka
Nie, ale mam gwarancje, że raczej zaloguje się na własne konto.
#170 misiek
Ciekawe- ktoś pisał, że nawet tego nie może zrobić, a nawet jeśli się zalogujesz, to co ci to da jeśli na tym koncie nic nie zrobisz, a jeśli nawet zrobisz to jakimiś dziwnymi sposobami, że w końcu cię trafi szlak i całkowicie sobie odpuścisz używanie danego programu. Ja tak ze Skypem zrobiłem pięć lat temu, albo więcej. Używałem go tylko w wypadku, gdy z daną osobą można było porozmawiać tylko przez ten wynalazek. I widzę, że dobrze zrobiłem, skoro jest z tym shitem co raz gorzej.
#171 lukaszenka
Ten messenger z tego co go testowałem wcale jakoś lepiej niż obecny skype nie wygląda no chyba że to jakaś inna aplikacja.
#172 Puszkin
Messenger For Desktop zapewne, innej nie znam i to wygląda tak samo, jak strona messenger.com, więc...
#173 adelcia
hej witajcie.
sluchajcie kochani, czy w win10 ten skype ktory tam jest od instalacji czy to ten mniej czy wiecej dostepny z tych oosiemkowych? czy ten skypektory juz tam jest czy to jest ten z windows store? bo chyba sa dwie wersje tych osiemkowych ijakos sie w tym zagubilam.
#174 DJGraco
Nie, jest jedna wersja skypea 8. Ta ze sklepu to 14 bodajże.
#175 DJGraco
Tak naprawdę skype w wersji 8 też jest dostepny, ale trudno się go obsługuje.
Polecam ci Adela wersję ze sklepu 14.
#176 adelcia
a wiec jednak sa dwie wersje?i sklepowa i pozasklepowa?
musze sprawdzic jaka jest wersja to co tu terza mam.
#177 adelcia
widze tu:
Skype 12.1815.210.0
#178 DJGraco
No to sklepowa.
#179 adelcia
ale ty mowiles o 14 tce a ja mam 12tke.
#180 DJGraco
No to nie wiem dla czego.
A naciśnij kombinacje klawiszy winkey+r i w okienku wpisz
winver
I powiedz co ci wyskakuje.