whatsapp beta na windowsa czy ktoś się tym bawił
Wróć do Oprogramowanie#1 mojsior
Od jakiś paru dni bawię się betą whatsappa, który na szczęście jest aplikacją UWp, a nie tak jak do tej pory aplikacją a w zasadzie stroną web.
Muszę przyznać że jest to dostępne, problem jest tylko taki, że kiedy dostanę wiadomość to owszem dowiem się o niej z aplikacji na telefonie, ale już z aplikacji tej na windowsa nie.
Nie mam żadnych powiadomień, ani żadnego dźwięku świadczoącego o jakiejś wiadomości.
Bardzo mnie cieszy to że nie musimy mieć whatsappa włączonego na telefonie, żeby móc korzystać z tej aplikacji.
Jedynie powinniśmy co tydzień uruchomić aplikację na telefonie, żeby nas nie wylogowało.
Czy u was jest powiadomienie na przychodzącą wiadomość.
Ja w ustawieniach aplikacji na windowsa mam powłączane powiadomienia, a jakoś dostaje je tylko na telefonie.
#2 monstricek
U mnie w ogóle jest tak, że czego bym nie próbował, ale zalogować się nie mogę. Telefon widzi kod, odczytuje go, na sekundę whatsapp niby się loguje, ale za 2 czy 3 sekundy znowu jest okno startowe. Mam nadzieje, że to tylko poprzes to, że whatsapp jescze jest w stanie beta.
#3 balteam
Pobieram betę, coś doinstalować warto?
#4 balteam
Pobrana beta, restart kompa i beta wygląda jak stara wersja.
#5 mojsior
to nie pobrałeś bety uwp w takim razie bo beta uwp wygląda prawie jak unigram
#6 balteam
Pobrałem, bo na początku taka była.
Po restarcie kompa innego whatsapa nie widzę.
No nic, kiedyś może to ogarnę.
#7 adelcia
a co wpisać w sklep windovsa?
żeby nam znalazło właśnie ten whatsap a nie jakiś inny?
#8 adelcia
albo nie można go pobrać i poza sklepem windovsa?
#9 mojsior
wpisz whatsap beta uwp w google i powinnaś znaleść co trzeba o ile jeszcze można się zapisać
#10 adelcia
dzieky.
#11 adelcia
ahaaa moment no to tam ja już zapisana jestem.
zapisywałam się tam z androida.
no i więc teraz kolejne pytanie jak pobrać tę werrsje co ma wyglądać jak np unigram?
-- (mojsior):
wpisz whatsap beta uwp w google i powinnaś znaleść co trzeba o ile jeszcze można się zapisać
--
#12 adelcia
super, udało mi się to zainstalować.
ale w sklepie microsofta jako takim nie umiałam tego znaleść.
musiałam poszukac przez googlea.
i to serio nie wygłąda żle.
#13 adelcia
a ja mam jeszcze inaczej.
w watsap beta mam powiadomienia włącząne, ale w powiadomieniach na win11 tego whatsapa nie ma.
zobacze, może będzie po uruchomieniu kompa.-- (mojsior):
Od jakiś paru dni bawię się betą whatsappa, który na szczęście jest aplikacją UWp, a nie tak jak do tej pory aplikacją a w zasadzie stroną web.
Muszę przyznać że jest to dostępne, problem jest tylko taki, że kiedy dostanę wiadomość to owszem dowiem się o niej z aplikacji na telefonie, ale już z aplikacji tej na windowsa nie.
Nie mam żadnych powiadomień, ani żadnego dźwięku świadczoącego o jakiejś wiadomości.
Bardzo mnie cieszy to że nie musimy mieć whatsappa włączonego na telefonie, żeby móc korzystać z tej aplikacji.
Jedynie powinniśmy co tydzień uruchomić aplikację na telefonie, żeby nas nie wylogowało.
Ja w ustawieniach aplikacji na windowsa mam powłączane powiadomienia, a jakoś dostaje je tylko na telefonie.
--
#14 adelcia
eee nic się nie zmieniło, nadał nie mam whatsap w powiadomieniach win11 żeby go zaznaczyć.
#15 adelcia
hejka,
więc tak, przyszła do mnie dziś wiadomość na whatsapa.
i to jak na androidowego tak na tego beta w win11.
i to pomimo, że niewidze whatsapa w ustawieniach windowsa w cięscy powiadomienia.
nie wiem oco chodzi, ale jak byłam w ustawieniach whatsap bety, i w powiadomieniach, to tam i dla czatów priwatnych i dla grupowych było coś jak powiadomienia od 1 do 12, i nad tym jeszcze defaltowe i żadne. to może tam cos popatrz ewentuelnie.-- (mojsior):
--
#16 adelcia
narazie z tego zrezignowałam, bo np na whatsap beta na windowse coś skasowałam, a na telefonie się to nadal nie skasowało. albo na odwró.
#17 balteam
Ijaktenwhatsapp?Mam w microsoft store whatsapp beta, pobrałęm, ale nie chce mi zczytać kodu z telefonem.
Nie jestem pewien czy to ten uwp. Jak ktoś ma link, to z góry dzięki za wrzucenie.
#18 Numernabis
Mam wersję desktopową, czy są tu jakieś skróty, np. przejście do okna rozmowy, aby odczytać wiadomości od danego usera? Trochę to pogmatwane.
#19 Numernabis
Kiedyś się bawiem, ale teraz nie mogę tego znaleź, chodzi mi o wersję pod windowsa, ni webową. Można link?
No i czy to współgra z dodatkiem Whatsapp Plus?
#20 djdenismusic
Whatsapp jest dostępny w ms store.