Tagujemy pod windowsem. Prawy myszy na pliku mp3, opcja Właściwości, zakładka szczegóły i tutaj na samej górze mamy pole do wypełnienia "tytuł" i to co tu wpiszesz, potem zatwierdzisz OK to to będzie czytał olimpus.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
sluchajcie a jak wyglada questja nowych olympusow i ich dostepnoscy dla nas? naprzyklad mozna juz ustawic sobie sam czas, date dzien, i naprzyklad nagrywanie w konkretnym czasie zeby sie rozpoczelo? jest to juz czytane?
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
No nie jest to tanie, niestety, choć można kupić taniej, 400 euro to kosztuje w sklepach dla niewidomych, na rynku można kupić za 200 euro, ale DM-7 nie polecam, jest plastikowy i naprawdę kiepsko nagrywa, mam i łwłaśnie próbowałem uaktywnić nagrywanie czasowe, jest opcja i gada, ale nie działa,DM-7 jest zrypany i żałuję, że wydałm kasę, spodziewałem się znacznie lepszego sprzętu, a to po prostu zabawka, w DM-5 to działa bo się tym bawiłem i nagrywa naprawdę bardzo dobrze, ale również nie jest tani, utrzymuje się cena ok 900 zł - nieco ponad 200 euro.
ja chcialam zdobic eltrinex v12 pro, to tak jak olympus tylko to gada kompletnie wszystko, natomiast sklep ktory go sprzedawal za supercene 138€ to juz go w tej cenie nie ma, a ja niemoglam go kupic zanim niesprzedala bym zoom h1n. ktory narazie spzredac mi sie nieudalo.
Może głupie pytanie, ale czemu chcesz nagrywać wielościeżkowo zewnętrznym rejestratorem, a nie kompem? pytam, bo zasadniczo to jest wyjątkowo skomplikowana forma zniechęcania się do zabawy z dźwiękiem :d.
Wiesz co, myślałam o tym, jako o ułatwieniu jak jesteś poza domem, np. jak nam z przyjaciółką coś przyjdzie do głowy, u niej, a nie ma programu, ale myślałam, że to bardziej dostępne. Poza tym... nie wiem, czego nauczę się szybciej, ale jak chcesz uczyć, zapraszam. :d
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Nieee! nagrywanie taką metodą dla nas jest wybitnie niefajne i zasadniczo osobiście traktowałbym to jako gadżet i tyle. Już prędzej jakiś Garageband na Iphone, bo tam przy najmniej da się to o ile wiem opanować, potem wyeksportować i na kompie ze spokojem ogarnąć. pamiętaj, że na takim Olympusie nie ogarniesz ani głośności poszczegulnych ścierzek, ani balansu, ani tym bardziej jakichkolwiek, nawet prostych efektów..
Nie nie, garagebanda uczę się owszem, ale na komputerze, na telefonie niewygodnie. Szkoda, że to nie jest dostępne, miałam raczej nadzieję na to, że chociaż wspomoże w nagraniu.
Może jakoś się da to zrobić, ale z tego co wiem niezbyt to wygodne, no i przede wszystkim nie obsługuje to klasycznej metody na wiele ścieżek, ale tzw overdubbing czyli nagrywamy coś, następnie odtwarzając to coś dogrywamy drugie i ten mix zapisuje się do osobnego pliku, teraz ten mix odtwarzamy i dogrywamy trzecie i całość zapisuje się w trzecim pliku itd. W efekcie nie mamy kolejnych ścieżek, tylko kolejne wersje z coraz większą ilością dograń.
Choć inna sprawa, że o te ścieżki, to spytałam z ciekawości, a zależy m iteż na tym, jako na dobrym rejestratorze i na urządzeniu mogącym być używane jako interface audio, a że dwa w jednym, to i lepiej
Mnie się jeszcze w LS100 nie podoba to, że na dzień dobry zamiast włączyć, wcisnąć nagrywanie i wsio, to musze jeszcze wybrać tryb, bo przecież może chciałbym metronom albo overdub itd.