Nagrywamy

poszukiwanie rejestratora

Założony przez jamajka 393 wpisy ostatni wpis 5 lat temu Strona 12 z 20

Fakt. Od pewnego czasu trzeba wpisać dość dokłądną specyfikację sprzętu z modelami włącznie.

Trzeba. I ja nawet chyba mam jeno wpisane "dyktafon", ale parametry cenowe nie pozwalają na kupno np. Zooma H2, więc...
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

To Zoom h2 jest droższy od przykładowej lski? Jeśli wpisałaś dyktafon, i jakąś konkretną cenę to słabo.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Ale Łysy, oni naprawdę nam tak każą zrobić! Może jak Ty składałeś, to było inaczej, ale nam każą! Tylko w przypadku laptopów każą podawać parametry, że niby dany model może zostać w międzyczasie wycofany ze sprzedarzy. Co więcej, oni zwykle też każą dawać faktury proforma. I proszę Cię, nie krytykuj moich wyborów, dobrze? Prosiłam o konkretne porady, poniekąd już je otrzymałam, choć oczywiście proszę o więcej, możliwie dużo. Wszelkie dywagacje poza tym, choć możę wynikające z życzliwości, są zbędne w tym momencie.

#225 2 polubienia

A kto krytykuje twoje wybory? On po prostu pyta, spokojniej.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

Nie nie, narazie nikt, ale jakby... Ja już i tak tego nie odwrócę, więc mówienie, jak to źle się stało, generalnie nie pomoże.
Może sobie Zooma sprawię, jak już będę piękna, wykształcona i bogata... Albo, bardziej realistycznie, za 4 lata?...

#227 1 polubienie

Ale nikt nie mówił, że się stało strasznie, źle i ogólnie koniec świata, po prostu pytał.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

Jeśli możesz zmienić model to proponuję albo zoom h1n, bo to cztery stówy teraz kosztuje. Nie znam tych nowych Olympusów, ale z tego co wiem ls-p2 był dość upierdliwy, dlatego raczej będę zniechęcał :d.

Dobra, już go wezmę, poczekam te cztery lata. Mnie głównie teraz potrzebny jest sprzęt do nagrywania na wykładach, a do tego on chyba przejdzie. Nad zmianą modelu pomyślę, chociaż cztery stówy w plecy, więc chyba tego nie zrobię. A Zooma sobie nowego kupię, może i za własne pieniążki...

O co w ogóle chodzi, czy ja coś, lub kogoś tu krytykuję? Julitko- nie wychodzi ci czytanie w myślach, bo nawet nie miałem takiego zamiaru. Zawsze mogłaś się zoriętować w cenach dyktafonów przed wypełnieniem wniosku i wpisać cenę najdroższego dostępnego, ale ok.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Do wykładów jak najbardziej.

zoom h1N jest fajny, ale bardziej dla tych, ktorzy nagrywaja i ze sluchawkami w uszach, bo np ja nagrywam majac go w kieszeni, i caly czas sie boje, ze mi sie kolko glosnoscy przekrecy, aczkolwiek, jak sie go rzeczywiscie pzrekrecic chce, to trzeba wziasc to dwoma palcami, wiec tak lekko niejest. pozatem ono przy kreceniu sie nijako nieprzeskakuje ani nic takiego, wiec ustawiac sie to da rzeczywiscie ta glosnosc tylko nasluchawkach albo naczuja.

co sądzicie o takich modelach?
dm 770
dm880
lsp2
lsp4
dm5
dm7
ls14
ls12
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Seria dm to jakby nie było tylko dyktafony wypchane bajerami. Jeśli potrzebujesz do podstawowych zastosowań, to ok, chociaż zastanowił bym się jeszcze nad tańszą serią ws.

Jeszcze bym wziął pod uwagę jakiegoś Sony, czy panasonica. Nie wiem jak nagrywają te Chińczyki za stokilka zł wypchane bajerami.

Przeważnie nagrywają w czymś, co się zwie ADPCM. To taki bardzo prosty kodek, wymyślony daawno, daawno temu. Przeważnie nagrywają w miarę i na jakieś notatni czy może nawet wykłady się nada, ale koncertu tym bym raczej nie nagrywał.

No dokładnie, ale mówimy teraz o podstawowych zastosowaniach dyktafonu. Jeśli to nagrywa w stereo, w miarę czysto i mikrofon dobrze ściąga z daleka to czemu nie.

z tego co widziałem to raczej mono było, ale znam tylko jakieś tam konkretne chińczyki.

a ja chce diktafonu do 500 zlote ktory niebedzie mial glosnosc mikrofonow w stylu pokretlo.
no i jaki nibi?

idealnie gadajacego......