Inne

Poszukuję sensownego mikrofonu.

Started by daszekmdn 66 posts last post 5 years ago Page 1 of 4

Witajcie.
Na wstępie tak wiem, Pates stworzył podobny temat lecz mó jest nieco inny ponieważ chodzi mi o konkretny typ mikrofonów.
Poszukuję dobrego mikrofonu do max 200 ZŁ.
Może być on na USB lub Jack 3,5MM.
Mikrofon potrzebny mi do nagrywania wokalu, bo czasem jakiś track nagram i Podcastów lub po prostu lets playi.
Jeśli znacie jakieś sensowne, dajcie znać najlepiej wrzucając też tutaj link do jakiejś prezentacji.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Za nisko mierzysz. powyżej 300 zł jest novox nc 1, który jest przyzwoity, blue snowball, którego mi się trafił wadliwy egzamplarz, widziałęm też jakies superluxy, ale modelu teraz nie pamiętam.

odłóż jeszcze ze sto pisiont i blue snowball, wszystko niżej to shit
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Novox NC1 dobry. Mój koordynator go ma i naprawdę jest świetny.
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

ma to byc mikrofon studyjny? czy estradowy

#6 1 like

Studia nie mam, estrady tymbardziej.

to proponuje mikrofon wokalowy shura, tylko jest troche drogi

#8 1 like

I do czego on go podepnie? LOL
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

#9 1 like

Ehh- daszku słuchaj kolejnego Profesora.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#10 1 like

xD. A co to jest ten Shura? Nigdy o tym nie słyszałęm, a korzystając jak się zdaje z niewiedzy kolegi ja się może i czegoś dowiem.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

shure to takie mikrofony, firma właściwie. Te ich mikrofony mają dobrą jakość dźwięku i wgl, ale kosztują ponad 1000
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

#12 2 likes

Nuno, shura, to ja, bo jest takie zdrobnienie od imienia Aleksandr w rosyjskim.

O, ciekawe, szczer móiac nawet bardzo. Ciekawe skad się wzięło, ale to na prywatnej mi napisz, jak możesz.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

o to jest naprawde ciekawe, ale jak to powiedzial wczesniej kolega Pates, shury to sa mikrofony o dobrej jakosci dzwieku, które wykorzystuje sie nie tylko do wokalu ale tez do naglasniania fortepianu badz perkusji, bo maja bardzo szerokie pasmo przenoszenia, dziele sie z wami swoja wiedza jako z kolegami, bo jestem z zawodu muzykiem, wiec pewne rzeczy wiem

#15 1 like

Ale do zwykłego PC go nie podłączę.

echm, posłuchaj sobie jakichś recenzji np novoxa na yt i podejmij decyzqje

A ja mam inne pytanie odnośnie mikrofonów. Czy można gdzieś kupić mikrofon stereofoniczny do komputera na mini jack 3,5 mm? Pozdrawiam.

podłączysz. Są przejściówki
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

tak Pates masz racje, ale przejsciówka nie moze byc za luzna bo wtyczka bedzie wypadala, i nie moze byc plastikowa tylko metalowa bo jest bardziej trwala

#20 1 like

Ale nie mam wzmocnienia w karcie takiego więc?