EltenLink

PiS planuje wprowadzić podatek katastralny.

Wróć do Wątki archiwalne

#61 Lowca_Androidow

Poprzedni rząd uwielbiany przez pozostałych sprzedał większą część Polski.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-11-15 21:29

#62 magmar Konto zarchiwizowane

A jak podwyższono wiek emerytalny cśśśśśśś co ja gadam.
Tego się przecież nie pamięta.
I to nie spekulacja wyssana z palca tylko użyję tautologii fakt autentyczny.

2021-11-15 22:46

#63 Lowca_Androidow

A najbardziej mi się podobają przeciwnicy, ci zagorzali PiSu, którzy bardzo chętnie i co miesiąc pobierają 500 plus, który nie jest narzucony, trzeba było składać wniosek i wówczas im nie przeszkadza aktualna władza.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-11-15 23:34

#64 Anderson22

Dzięki temu rządowi wynagrodzenie masażysty a wielu jest tu takich wzrosło z najniższej krajowej do 4300 brutto to wynagrodzi każdą inflację a przynajmneij taką na poziomie 6 do 8 %.
Podatek katastralny jest potrzebny i od mieszkań i od ziemi od trzeciego mieszkania i od trzeciej działki pod nieruchomość bo inaczej bogaci będą chodzić na masaż za parę groszy, a Pan masażysta będzie pracować za najniższą krajową do 80-tki.

2021-11-15 23:49

#65 balteam

Odpowiedź jest prosta, skoro ktoś narzeka na przykład na rosnące podatki, to dlaczego ma nie wziąć 500 plus czy ile mu tam przysługuje skoro i tak jest w plecy?
Inaczej mówiąc jeśli bym narzekał, że jakaś partia każe mi płacić 2% rocznie tego co zarabiam, a bym zarabiał milion, to jak by dawali 1000 plus to i tak bym brał, a bym był dalej w plecy.
Inna rzecz, że czy ktoś weźmie kasę czy nie, jak ma dobre argumenty, to to nie ma znaczenia czy wziął czy nie.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#66 mustafa

Ja natomiast nie wiem, poco robicie powtórkę z wątku o Wdówiku. Znowu przepychanki o lepszości pisu nad PO. Fak tjest taki że to za PIS nie za PO mamy inflację 7% i niedługo pensja nie wystarczy na pół miesiąca.
Jak chcecie ok, zaraz stworze wątek gdzie będziecie mogli posprzeczać się, która partia jest gorsza, coby admiministracja nie musiała czyścić wątków.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

#67 mustafa

To samo im tłumaczyłem, ale dla nich wszystko jest czarno-białe, jesteś za pisem bierz, jesteś przeciw to wypad i oddawaj.

-- (balteam):
Odpowiedź jest prosta, skoro ktoś narzeka na przykład na rosnące podatki, to dlaczego ma nie wziąć 500 plus czy ile mu tam przysługuje skoro i tak jest w plecy?
Inaczej mówiąc jeśli bym narzekał, że jakaś partia każe mi płacić 2% rocznie tego co zarabiam, a bym zarabiał milion, to jak by dawali 1000 plus to i tak bym brał, a bym był dalej w plecy.
Inna rzecz, że czy ktoś weźmie kasę czy nie, jak ma dobre argumenty, to to nie ma znaczenia czy wziął czy nie.

--

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2021-11-15 23:50

#68 mustafa

Nie wiem gdzie. Pracuje jako masażysta w budrzetówce żeby nie było i narazie to nawet 3800 nie ma. Oczywiście nie nażekam bo 4300 brutto to byłoby po rencie, a tak to jeszcze renta jest.

-- (Anderson22):
Dzięki temu rządowi wynagrodzenie masażysty a wielu jest tu takich wzrosło z najniższej krajowej do 4300 brutto to wynagrodzi każdą inflację a przynajmneij taką na poziomie 6 do 8 %.
Podatek katastralny jest potrzebny i od mieszkań i od ziemi od trzeciego mieszkania i od trzeciej działki pod nieruchomość bo inaczej bogaci będą chodzić na masaż za parę groszy, a Pan masażysta będzie pracować za najniższą krajową do 80-tki.

--

Edytowano 2021-11-15 23:51

#69 balteam

A tak w sumie kto w tym wątku pisał, że pis jest do dupy, a platforma taka fajna? Łowca tak piszesz jak by kilka osób coś takiego pisało, a nie przypominam sobie, ale wpisów trochę jest. Dużo jest mówiących, że Pis jest dnem, no ale platformy specjalnie nikt nie wychwalał.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-11-15 23:51

#70 mustafa

Ludzie mają taką tendencję, że jeśli ktoś jest przeciw pis, to zaraz jest postrzegany jako zwolennik PO.

-- (balteam):
A tak w sumie kto w tym wątku pisał, że pis jest do dupy, a platforma taka fajna? Łowca tak piszesz jak by kilka osób coś takiego pisało, a nie przypominam sobie, ale wpisów trochę jest. Dużo jest mówiących, że Pis jest dnem, no ale platformy specjalnie nikt nie wychwalał.

--

2021-11-15 23:52

#71 mustafa

I nie, żaden podatek nie jest potrzebny. To że ciebie nie stać na dwa lub trzy mieszkania, nie oznacza, że inni mają od tego płacić podatek.

-- (Anderson22):

--

2021-11-15 23:54

#72 Anderson22

mustafa, Ja mam dwa mieszkania dzięki Sobie a nie Tuskowi ale trochę dzięji Jarkowi, omawiane 3800 jest brutto czy netto bo z rentą i 500 plus to masz na rękę ponad 4500 PLN a ja zaczynałem 15 lat temu za 1200Pln wypłata plus renta.

2021-11-15 23:58

#73 mustafa

Brutto, ale takie są stawki, da się to sprawdzić w internecie, dlatego nie wiem skąd u ciebie 4300.

-- (Anderson22):
mustafa, Ja mam dwa mieszkania dzięki Sobie a nie Tuskowi ale trochę dzięji Jarkowi, omawiane 3800 jest brutto czy netto bo z rentą i 500 plus to masz na rękę ponad 4500 PLN a ja zaczynałem 15 lat temu za 1200Pln wypłata plus renta.

--

2021-11-16 00:00

#74 mustafa

No i 15 lat temu za 1200 zł dało się przeżyć, dzisiaj, hmm, powodzenia.

2021-11-16 00:01

#75 pajper

Wiecie, ja troszkę nie mam zdania. Z jednej strony rozumiem przeciwników, z drugiej tych, którzy są za.
Rolą państwa jest regulować pewne sprawy, no niestety, kapitalizm jest piękną ideą, ale sam nie wystarczy. Podatek by unormować kwestię mieszkań może nie być tak głupim pomysłem, przy czym co innego unormować, a co innego łatać budżet.
W każdym razie na pewno nie jestem za podatkiem od drugiego mieszkania, bo naprawdę to często są inwestycje w przyszłość, dzieci itp. Z drugiej strony rynek mieszkaniowy naprawdę staje się patologiczny, a jeśli w czymś państwo powinno zadziałać, to w tym, by obywatele mieli dach nad głową.
Nie jestem całym sercem za tym akurat rozwiązaniem, ale uważam, że na pewno przynajmniej warto je bardzo poważnie rozważyć.
Oczywiście ekonomiści powinni się wypowiedzieć, bo ja o tym nie wiem i pewnie nikt z obecnych także, czy takie rozwiązanie ma jakąkolwiek szansę coś zmienić.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Edytowano 2021-11-16 00:03

#76 mustafa

Podatek katastralny jeśli coś spowoduje, to utratę dachu nad głową

2021-11-16 00:05

#77 magmar Konto zarchiwizowane

To nie jest wina PISu tylko sytuacji na świecie.
WIele zakładów zawiesiło swoją działalność uwaga uwaga na świecie, wEUropce też więc... Jakby...
-- (mustafa):
Ja natomiast nie wiem, poco robicie powtórkę z wątku o Wdówiku. Znowu przepychanki o lepszości pisu nad PO. Fak tjest taki że to za PIS nie za PO mamy inflację 7% i niedługo pensja nie wystarczy na pół miesiąca.
Jak chcecie ok, zaraz stworze wątek gdzie będziecie mogli posprzeczać się, która partia jest gorsza, coby admiministracja nie musiała czyścić wątków.

--

2021-11-16 00:09

#78 Anderson22

mustafa, Moja koleżanka pracuję w przychodni u takiego samego łapczywego kapitalisty jak Ty i musiała dostać wynagrodznie w wysokości 4300 PLN brutto. Tylko że ten kapitalista doszedł do tego co ma, dzięki układom w NFZ za czasów poprzednich rządów a Ty pobierałeś stypendium nie kończąc studiów a teraz bierzesz 500 plus przez co rośnie inflacja.

2021-11-16 00:14

#79 mustafa

Wiele zakładów zawiesiło swoją działalność przez durne obostrzenia. I sytuacja na świecie nie ma nic do rzeczy. Państwo nie powinno wyłączać gospodarki, bo gospodarka ma to do siebie, że jednym przyciskiem jak światło można ją wyłączyć, ale włączyć tak łatwo się jej nie włączy.

-- (magmar):
To nie jest wina PISu tylko sytuacji na świecie.
WIele zakładów zawiesiło swoją działalność uwaga uwaga na świecie, wEUropce też więc... Jakby...
-- (mustafa):

--

--

2021-11-16 00:17

#80 mustafa

Nie będę się powtarzał.
Wróć do wątku o Wdówiku

-- (Anderson22):
mustafa, Moja koleżanka pracuję w przychodni u takiego samego łapczywego kapitalisty jak Ty i musiała dostać wynagrodznie w wysokości 4300 PLN brutto. Tylko że ten kapitalista doszedł do tego co ma, dzięki układom w NFZ za czasów poprzednich rządów a Ty pobierałeś stypendium nie kończąc studiów a teraz bierzesz 500 plus przez co rośnie inflacja.

--

2021-11-16 00:20