EltenLink

#121 stefan

Można to wyłączyć przez stronę internetową. Proste to ni jest bo i strona jak to bywa z tego typu panelami pocztowymi jest ciężka w pracy ze screenreaderem.
Możesz próbować z wyłączonymi stylami w przeglądarce, albo poproś kogoś widzącego o pomoc.
Opcje ->> Segregatory ->> i tam trzeba wyłączyć segregowanie.
Wtedy maile do tych folderów nie będą przekierowywane.

2020-05-15 19:41

#122 szarka

Dziękuje Stefan. Zobaczę co się da zrobić.. Pamiętam, że ta stronka nie jest zbyt dostępna.

2020-05-15 19:47

#123 Aoi

Witam serdecznie, w jaki sposób działa opcja rządania potwierdzenia odbioru wiadomości po jej zaznaczeniu w opcjach?
Czy na forum znajduje się załącznik do klijenta z wersji portable pl?
Pozdrawiam
P.S.
Z kąd mam wiedzieć, że odbiorca potwierdził przeczytanie wiadomości?

2020-05-21 13:06

#124 Lowca_Androidow

--Cytat (Aoi):
Witam serdecznie, w jaki sposób działa opcja rządania potwierdzenia odbioru wiadomości po jej zaznaczeniu w opcjach?
Czy na forum znajduje się załącznik do klijenta z wersji portable pl?
Pozdrawiam
P.S.
Z kąd mam wiedzieć, że odbiorca potwierdził przeczytanie wiadomości?

--Koniec cytatu
Jeśli zaznaczysz tą opcję u odbiorcy pojawi się monit o pottwierdzenie odbioru, nie musi tego robić, może kliknąć nie wysyłaj potwierdzenia czy kliknąć escape, ale jeśli kliknie tak, wyślij potwierdzeni otrzymasz zwrotnego emaila z informacją, że taki i taki email, o takim temacie do takiej osoby został przeczytany o gdzodzinie....

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-05-21 16:20

#125 Aoi

Witam dla zainteresowanych umieszczam link do pobrania aplikacji w wersji portable w języku polskim.
Niestety nie da się dodać jako załącznik.
A o to link:
https://jztkft.dl.sourceforge.net/project/portableapps/Mozilla%20Thunderbird%2C%20P.E./Mozilla%20Thunderbird%2C%20Portable%20Edition%2060.9.1/ThunderbirdPortable_60.9.1_Polish.paf.exe

2020-06-06 22:21

#126 DJGraco

W nowej wersji thunderbirda przy niektórych wiadomościach pojawia mi się coś takiego jak 0. Czyli np 0 re: utwór muzyczny jankowalski@gmail.com
Nie wiem co to 0 oznacza.

2020-11-07 21:05

#127 Lowca_Androidow

Jeszcze się z tym nie spotkałem, ale ta nowa wersja jest jakaśpopieprszona, tworznie nowej wiadomości i wpisywanie kontaktu to jakieś nieporozumienie, strzałka w lew aby aktywować co to ma być?

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-11-07 22:05

#128 DJGraco

No miejmy nadzieje,że naprawią, to jest wersja
78.4.1, więc nie jakby pełna.

2020-11-07 23:03

#129 gadzio

Podobno tak już będzie.

NACJONALIZM UCZY BYCIA DUMNYM Z RZECZY, KTÓRYCH SIĘ NIE ZROBIŁO I
NIENAWIŚCI DO LUDZI, KTÓRYCH SIĘ NIE SPOTKAŁo
2020-11-08 17:29

#130 Lowca_Androidow

Bez sensu, aktywuj strzałką, a do tej pory po prostu po wpisaniu pojawiała się osoba z kontaktów, można byłorozwinąć listę jak było więcejna tą samą literę, zaznaczyć odpowiednią i tabulatordo tematu i po krzyku, teraz trzeba się naklikać. Masakra, co za bałwan to wymyślił.

2020-11-08 17:42

#131 daszekmdn

Mi się też niezbyt podoba, te opcje pod tabem.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2020-11-08 17:59

#132 Lowca_Androidow

W ogóle coś popieprzyli, otwieram wiadomość i mam,
od zakupy,
a to był temat wiadomościjaką wysłałem do kumpla i wysłał mi odpowiedź i zamiast powiedzieć od kogo to gada od, zakupy,normalnie porażka

2020-11-09 16:14

#133 szarka

Masakra, ja już zrezygnowałam i wróciłam do wersji 68.9

2020-11-10 08:47

#134 magmar Konto zarchiwizowane

Witajcie, mam takie 3 małe pytania:
1. Co zrobić żeby thunderbird czytał najpierw nadawcę potem temat, jakoś tak się przyzwyczaiłam.

2. czy można ustawić thunderbirda tak, żeby odebrane wiadomośći pojawialy się w powiadomieniach na zasadzie tzw. toastów?
3. Czy jest możliwość ustawienia czasu co ile thunderbird będzie sprawdzal nową pocztę z serwera?
Bylabym wdzięczna za pomoc.

2020-11-30 22:33

#135 DJGraco

Co do 1 i 2 to nie wiem.
Jeżeli chodzi o 3 to
Ustawiasz sę na swoim e-mailu, tak aby był on zwiięty na tym drzewku. Naciskasz kontekstowy
wybierasz pozycję ustawienia.
Przechodzisz do drzewa na samej gurze i wybierasz konfiguracja serwera. Potem szukasz czegoś takiego jak
Sprawdzaj, czy nadeszły nowe wiadomości co
I tam wybierasz

2020-12-01 08:10

#136 stefan

AD1 Tu trzeba ustawić kolejność kolumn na liście wiadomości w folderze.
Widzący robią to przeciągając myszką kolumny.
Dla nas najłatwiej jest to zrobić używając NVDA przy pomocy dodatku Mozilla Apps Enhancements
https://addons.nvda-project.org/addons/mozillaScripts.pl.html

AD2 Nie wiem czy o to Ci chodzi ale może sprawdź czy masz zaznaczone
Narzędzia >> Opcje >> na zakładce Ogólne
* wyświetlaj powiadomienie
* wyświetlaj ikonę w obszarze powiadomień

AD3 Narzędzia >> Konfiguracja kont >> na drzewku przy wybranym koncie Konfiguracja serwera i tam tabując jest Sprawdzaj, czy nadeszły nowe wiadomości co i to trzeba zaznaczyć i wybrać później minuty.

Draco napisał trochę od innej strony

2020-12-01 08:57

#137 magmar Konto zarchiwizowane

Dziękuję

2020-12-01 10:01

#138 magmar Konto zarchiwizowane

Co należy zrobić po zainstalowaniu tego dodatku?

2020-12-01 10:34

#139 stefan

Wchodzisz np. w Odebrane, przechodzisz na listę wiadomości i wciskasz NVDA+H
Teraz w okienku, które się wyświetli wybierasz np. Nadawca i tabem przechodzisz na przyciski w górę lub w dół i ustawiasz tak żeby był przed kolumną Temat, jeśli chcesz mieć Nadawcę przed Tematem.
Potem na zamknij i już.

2020-12-01 10:50

#140 magmar Konto zarchiwizowane

Bardzo dziękuję. Działajak należy.

2020-12-01 11:10