Thunderbird
Wróć do Oprogramowanie#101 DJGraco
Oooo przyłączam się do pytania. Ten kalendarz to chyba dla nas w ogóle niedostępny.
#102 szarka
Kalendarz można wyłączyć wchodząc w narzędzia potem dodatki potem rozszerzenia i tam mozna wyłączyć lub usunąc.
#103 markus1234
Co do thunderbirda, jest to fajny program. Jednak ostatnia aktualizacja sprawiła, że program jest bardzo gadatliwy. Odebrano wiadomość, łączenie z serwerem imap, ustalanie adresu, pobieranie wiadomości. Jak wyłączyć te komunikaty? Dzisiaj mi się ta nowa wersja pobrała.
#104 Lowca_Androidow
--Cytat (markus1234):
Co do thunderbirda, jest to fajny program. Jednak ostatnia aktualizacja sprawiła, że program jest bardzo gadatliwy. Odebrano wiadomość, łączenie z serwerem imap, ustalanie adresu, pobieranie wiadomości. Jak wyłączyć te komunikaty? Dzisiaj mi się ta nowa wersja pobrała.
--Koniec cytatu
Wyżej w poście 95/103 Denis pisze jak to wyłączyć.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#105 markus1234
Dzięki.
#106 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
Fajny program.
Ale gdy jestem np. na jakiejś wiadomości, i chce wyjźć, to nie wiem, jak. wgl thunderbird jest nie intuicyjny.
bo backspacem się nie da.
#107 DJGraco
Ctrl +w i to wcale nie jest nieintuicyjne.
#108 Lowca_Androidow
To niekwestia intuicyjności, ale ustawień pod siebie, można ustawić, aby wiadomość otwierała się w nowym oknie, w osobnym oknie, a nie w zakładce jak to jest domyślnie i wówczas takie okno można zamknąć np. esc.
W tej chwili można zamknąć zakładkę tak jak to ma miejsce w firefox ctrl + w
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#109 Aoi
Witam gdzie morzna zmienićaby klijent pocztowy mt "mniej gadał". Pozdrawiam
#110 denis333
@aoi zapraszam do postu nr 95.
#111 Aoi
Witam mam następujące pytanie czy gdy ustawimy hasło do klijenta pocztowego to "okno od niego" jest dostępne z czytnikiem ekranu nvda?
Czy w momencie w którym ustawimy hasło np. na laptopie to na pc ruwnież zostanie synchronizowane z klijentem?
Czy hasło jest dodawane do jednego konta które jest podpięte do naszego klijenta?
Pozdrawiam
#112 Aoi
Dzień dobry co to znaczy że "automatyczne segregowanie folerów" "morzna zwolnić np. 30 mb?"
Pozdrawiam
#113 Aoi
Witam serdecznie czy w opcjach klijenta znajduje się funkcja aby klijent uruchamiał się razem z uruchomieniem systemu?
Pozdrawiam
#114 Lowca_Androidow
Szczerze nie widziałem, ale wystarczy dodać ikonkę skrótu z pulpitu do autostartu i będzie się uruchoamiał wraz ze startem systemu.
#115 Aoi
@Łowca androidów
Jak to się robi?
msconfig?
Pozdrawiam
#116 Aoi
Witam poszperałem w google i znalazłem poradnik, działa.
Pozdrawiam
#117 DJGraco
Od wersji 68.8.0 już nie jest taki gadatliwy jak w poprzedniej.
#118 szarka
Witajcie. Mam pytanko. W thunderbirdzie jest skonfigurowane konto o2. Ostatnio pojawiły się dodatkowe foldery takie jak segregator a w nim kilka innych jak społecznościowe itp. Maile są automatycznie przenoszone do nich.Jak się pozbyć tych folderów?
#119 Lowca_Androidow
Jeśli masz Thunderbirda skonfigurowanego jako IMAP to są to foldery z O2 i są one domyślnymi folderami i niestety raczej ich się nie pozbędziesz, ewentualnie byćmoże gdiześ w opcjach jest ukrywanie folderów.
#120 szarka
Dzięki Łowca