EltenLink

#261 Numernabis

No i thunderbird znowu spierdolił program swoją nową aktualizacją. Teraz wchodząc w kontakty mamy listę, ale nie można przejść do kontaktu klikając pierwszą literkę i mając kogoś na literkę s musimy przewijać listę, aby się do takiego kontaktu dostać.
I owszem, jest wyszukiwarka, ale działa tak średni, a tym bardziej jak mamy jakieś względne pojęie o tym jak kogoś zapisaliśmy lub jak się zapisał w kontaktach, znamy tylko pierwszą literę i trzeba całą listę przeglądać.
Masakra.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2022-10-24 21:54

#262 daszekmdn

Wyszukiwarka przynajmniej maili w TB chodzi jak trzeba. Nigdy nie natrafiłem na problem.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2022-10-27 15:32

#263 Numernabis

Wyszukiwarka działała bez zarzutu również przed aktualizacją.
Ogólnie ja jestem zadowolony z TB, ale ta aktualizacja i przeglądanie listy kontaktów stała się mniej przyjazna.
To samo jeśli chodzi o drzewo katalogów, również nie da się przeskakiwać po pierwszej literce i jeśli potworzymy sobie foldery to niestety dostać się do nich można jedynie strzałką, tak jest od dawna, ale teraz dokładnie tak samo jest w liście kontaktów.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2022-10-27 16:05

#264 Numernabis

Do tej pory nie miałem, a dzisiaj pojawiły się te dziwne cyferki przy wiadomościach, 0, 1, nie przy wszystkich, ale przy większości.
Czy to jakaś opcja włączana skrótem, może coś kliknąłem.

2022-11-23 19:15

#265 DJGraco

Czy w nowym thunderbirdzie da sięwyłączyć wątkowanie wiadomości, żeby wyświetlała się jedna pod drugą a nie jako zwijane grupy?

2022-11-28 17:23

#266 matius

To się chyba ustawiało w widoku.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2022-11-28 17:40

#267 DJGraco

Niestety opcja w widoku robi to to po pierwsze nie globalnie tylko w aktywnym widoku konta a po drugie przestaje działać po ponownym uruchomieniu thunderbirda. Poszukam jeszcze może gdzieś w ustawieniach będzie.

2022-11-28 22:37

#268 zywek

Co Ty gadasz? Przecież nie przestaje edziałąć to po raz, po 2 domyślni jest widok niepowątkowany.

Edytowano 2022-11-29 12:33

#269 DJGraco

Jaką masz wersję thunderbirda?
Musiałbym spróbować z czystą konfiguracją od zera może faktycznie coś u mnie jest skopane.

2022-11-29 13:56

#270 zywek

89 ileś tam. Któąś z tych najnowszych, już nawet nie patrzę, co mi się aktualizuje, bo to i tak śmietnik.

2022-11-29 16:50

#271 Numernabis

Zywek, to masz starą wersję więc się nie dziw, ja mam wersję 91 i póki co jest dobrze, ale nie jest to najnowsza wersja.
Po aktualizacji sporo się zmienia, nawet książka adresowa przestaje być w pełni dostępna, to znaczy, tak jak w ych starszych i jeszcze w tej co mam można przeskoczyć do pierwszego kontaktu klikając daną literkę i tak możemy się poruszać po kontaktach, w nowej wersji już nie, jedynie strzałkami, bo wygląda to tak jakby tratkował to jak grafiki.

2022-11-29 17:35

#272 zywek

Miałęm na myśli 98, 99, 100 czy ile tam teraz najnowiej się da.

2022-11-29 20:53

#273 DJGraco

Dobra, faktycznie zostaje po ponownym uruchomieniu, ale i tak muszę to robić dla każdego widoku. Np mam ustawione niepowątkwane w odebranych a jak przeszedłem na wysłane to nagle mam wątki.
Nie wiem czy da sięto gdzieś globalnie wyłączyć.
Próbowałem wpisywać w google, ale jakoś nie pomagało to.

2022-11-30 20:54

#274 Numernabis

Spróbj nie zaznaczać folderu tylko zaznacz swoje konto i wówczas widok i ustawienia, odznacz grupowanie.

2022-11-30 22:06

#275 DJGraco

Wiesz co, nie wiem w co dokładnie wejźć. W ustawieniach nie mam niczego takiego jak widok grupowanie. Jak się ustawię na koncie i dam pasek menu widok to nie mogę zmienić opcji z z niepowątkowanymi.

2022-12-01 18:54

#276 zywek

Ktoś wie jak się pozbyć tych przeklętych zer przy wiadomościach i setek? Znowu mi się to pjawiło i to na Windowsie, czego wcześniej nie było.

2022-12-01 22:24

#277 Numernabis

DJGraco, uruchamiasz Thunderbirda, tabulatorem przechodzisz na drzewo tylko nie zaznaczasz pozycji odebrane, ale swoje konto, swój adres mailowy, teraz z górnego menu klikasz widok i tu masz Foldery rozwijane i jest opcja Pogrupowane, nie powinno być zaznaczone.
Tak sądzę, że chodzi o tą opcję.

Zywku, mnie się też to pojawiło tydzień temu, było przez kilka dni i zniknęło.

2022-12-01 22:56

#278 zywek

To jest jung status ponoć, nie daje się za bardzo tego wyrzucić z tego widoku.

2022-12-02 08:11

#279 DJGraco

Ja właśnie te zera miałem, ale mi w jakiś magiczny sposób ostatnio znikęeły. I nawet to było po świeżej reinstalacji tb z nowych ustawień.

2022-12-02 15:04

#280 DJGraco

No i włąśnie mam tą opcje oddznaczoną a i tak mi grupuje w jakieś wątki i tak to osobno muszę oddznaczać na karcie odebrane.

2022-12-02 15:06