Mieszamy

Kontroler DJski

Założony przez DJGraco 187 wpisów ostatni wpis 1 rok temu Strona 6 z 10

+1 :D, albo może jakaś konferencja np. na zywo?

Ja robię crossfaderem, Znaczy robiłem jak robiłem, teraz nie robię.

tak btw na mixxx viki powiedziane jest o jakiejś lokalizacji tych customkeysów której ja wgl nimam, zdaje się USERNAME\local settings czy coś takiego :O. W localach to nie siedzi, w programfiles jest folder keys tylko że to chyba ni to.

No i popełniasz żywuś podstawowy błąd. Crossfader służy do scratchowania. Natomiast faderami robi się przejścia choćby dlatego, że można sobie dostosować zawsze ni zależnie od grającego ecka poziom obydwu. Obu... Walić. W każdym razie wiadomo o co biega :P

Oo. Konfy to dobry pomysł. Przy okazji może zrobi się jakąś wirtualną domóweczkę tak przy okazji.
Myślę, że na weekend coś się ogarnie.

#106 Edytowano

Nie masz we folderze local mixxx? Jaką masz wersję mixxxa?
ścieżka powinna wyglądać tak appdata\local\mixxx

A ja się ponownie zapytam pod jaką zmienioną to nazwą jest teraz Reloop Buddy, bo coś mówiłeś Denisie o zmienionej nazwie, ale mi nie odpowiedziałeś. Może przez natłok postów umknęło.

appdata\local\mixxx dialog System Windows nie może odnaleźć pliku „appdata\local\mixxx”. Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie. Więc chyba wlaśnie nemam

Tak to chyba nie zadziała, spróbuj po prostu eksploratorem przejść do katalogu appdata i tam ręcznie. Ja nie będzie to popatrzę u siebie w domu na dokładną ścieżkę. Mogło się to pozmieniać w jakiś nowszych wersjach np

tzn niby jest, ale po wklejeniu tam tego nic się nie dzieje, zadnego folderu keyboard czy innego podobnego nima, a sam mixxx na to chyba nie reaguje

Hm hm jak przyjadę do domu za tydzień może się jakoś zgadamy priv i spróbuję zdiagnozować problem

Dobra, chyba ostatecznie kupuję 2 go touch. Potrzebuję czegoś małego, pasującego mi do lapka, i on chyba jest do tego najlepsiejszy/naj tańszy

No dobra, kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. Jak zdecydujesz się na zakup i przyjdzie to koniecznie go opisz, wrażenia itd.
U mnie niestety coś wypadło i znowu nie będzie mnie kilka dni w domu także z tym mixxxem musisz jeszcze poczekać :D odezwę się prywatnie jak coś

może w weekend przejade się do muzycznego obok mnie, mają szeroki asortyment to i może to mają so obaczę jak to wygląda, jak kupię to blind umboxa może zrobię xd

Tak btw mam kilka pytań dot. vdj, ale to może na PM :D

Dobra, kupiłem, wyniosło mnie to coś ok 200ZŁ so jest dobrze xd. No to pewnie w weekend paczka przyjdzie i będzie mixowanko

kuźwa. Obawiam się, że przy takiej taniźnie to się tylko zrazisz. To już lepiej było kupić coś u zywanego od numarka.
Np mixtrack pro 3, bo gdzieś ostatnio widziałem po 400 zł gościu sprzedawał.

#119 Edytowano

Owszem, używka ale fajne opinie slyszałem. Edit, tzn orginalnie chodzi tak czy tak dość tanio bo po ok. 350ZŁ ale chciałem poprostu coś na start

-- (djdenismusic):
kuźwa. Obawiam się, że przy takiej taniźnie to się tylko zrazisz. To już lepiej było kupić coś u zywanego od numarka.
Np mixtrack pro 3, bo gdzieś ostatnio widziałem po 400 zł gościu sprzedawał.

--

kurde. Nie chcę wieszać skróry na niedźwiedziu, ale osobiście mam uraz do takich tanich kontrolerów. Nawet mój hercues, mimo, że tani i mobilny, wkurza mnie pod pewnymi względami, chociaż by małe jogi, na których ciężko scratchowac i robić backspiny.