Mieszamy

Kontroler DJski

Started by DJGraco 187 posts last post 1 year ago Page 5 of 10

dawaj na konfy, pomożem.
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

Postaram się dzisiaj albo jutro wieczorem. Żeby się w tygodniu wyspać to lecę se wcześniej. Wiele rzeczy wolę nie obiecywać, bo różnie to bywa. Dzisiaj jeszcze będę i tak sam próbował to ogarnąć. Potrzebuję to se przygotować do krutkiego grania poza domem. Mam nadzieję, że w tydzień na jako takie granie się wyrobię.

odświezam temat :). Jakiego kontrolerka na teras taniego i małego można wyrwać? Chodzi mi po łbie Numark DJ2GO2 Touch, miał ktoś z nim jakieś doświadczenia?

Kuźwa. Ostatnio trochę wylazłem z obiegu. Ale rozejrzę się w temacie i napiszę tutaj co jest teraz warte polecenia.

I jak? Wpadło ci coś w oko, tfu, w ucho :D?

-- (djdenismusic):
Kuźwa. Ostatnio trochę wylazłem z obiegu. Ale rozejrzę się w temacie i napiszę tutaj co jest teraz warte polecenia.

--

Jakduże chcesz mieć joggi? Ten dj 2 go touch ma dość małe te jogi, al nie jestem teraz pewien ile dokładnie średnicy mają, bo tego kontrolera żem na łoczy nie widzioł.
Mogę Ci powiedzieć np ile mają moje w Reloopie, ale to dopiero jak wrócę do domu za tydzień mogę zmierzyć

Właśnie wiem, ale jest to w sumie chyba jedno z tańszych ciulstw, i jedno z bardziej rozsądnych. A reloop w tej chwili nie do dorwania, a jak już to w strasznych cenach, prywatnie koło 1000 a chodził on zdaje się po 700/800. Ciekawe tylko jak z współpracą tego z vdj, ewentualnie z mixxem, chociaz do tego drugiego zdaje się mapki niema.

dzięki, zastanawiam się na ile konfortowy jest ten crossfader, wydaje się być umiejscowiony trochę dziwnie ale z kontrolerem jakotakim nie miałem doczynienia, miksowalem raczej z klawiatury. Tak btw ktoś wie jak szybciej przesówać crossa w VDJ z klawiatury? Płynne przejście jest trochę trudne do wykonania przy tym ciulstwie.

Co do kontrolera teraz nadal jedynym słusznym rozwiązaniem jest moim zdaniem reloop buddy pod jego nową nazwą.
Co do crossfadera najlepiej sobie go wyłącz, i mixuj faderami. Crossfader zupełnie do czego innego służy.

Jeśli mogę zapytać, w jaki sposób :D. Sorry za głupie pytania ale ledwo rozumiem co z czym i jak. Jeszcze jedno: teoretycznie przewijanie to ctrl+lewo/prawo, ale nwm czemu lubi to czasem nie dzialać. Czy to ja coś źle robię czy coś jest zrypane?

-- (djdenismusic):
Co do kontrolera teraz nadal jedynym słusznym rozwiązaniem jest moim zdaniem reloop buddy pod jego nową nazwą.
Co do crossfadera najlepiej sobie go wyłącz, i mixuj faderami. Crossfader zupełnie do czego innego służy.

--

Generalnie sprawa na jakiś dłuższy podcast/prywatne szkolenie, ale chodzi o to, że jak przechodzisz z lewego decka na prawy, to w tym prawym decku na początek sobie powoli zgłaśniasz fader od zera, następnie, jak dojdzie do maxa wyciszasz ten z lewego decka. Tylko to też trzeba w odpowiednim momencie na słuch zrobić.
Posłuchaj sobie moich audycji, to może wysłyszysz o co mi chodzi.

A jaką nową nazwę buddego miałeś na myśli Denis?

Myślę, że musiał bym to zobaczyć na kontrolerku bo z klawy jest to trochę dziwne. Z chęcią bym zobaczył jakiś podcast traktujący tylko o przejściach. Słuchałem jakiegoś angielskiego ale on jest nastawiony na miksowanie z klawy i tłumaczy zupełne podstawy, do tego na jakiejś starej wersji, pewnie przed 8.1.

-- (djdenismusic):
Generalnie sprawa na jakiś dłuższy podcast/prywatne szkolenie, ale chodzi o to, że jak przechodzisz z lewego decka na prawy, to w tym prawym decku na początek sobie powoli zgłaśniasz fader od zera, następnie, jak dojdzie do maxa wyciszasz ten z lewego decka. Tylko to też trzeba w odpowiednim momencie na słuch zrobić.
Posłuchaj sobie moich audycji, to może wysłyszysz o co mi chodzi.

--

Jak chcesz miksować z klawy to lepszym rozwiązaniem wbrew pozorom jst mixxx przynajmniej dla mnie.Kolega zrobił fajną klawiatórę. Mogę podesłać potem jak byś był zainteresowany

a dawej :D, obaczę co to.

Wiem, ale mimo tego że przesłuchałem jest to dla mnie zbyt... Jak by to chaotyczne :D.

-- (djdenismusic):
znowu wyjdę na nieskromnego, ale polecam mój podcast o virtual dj na tyflopodcaście. Gdzieś w połowie pokazuję konstrukcję przejścia ;)
https://tyflopodcast.net/virtualdj/

--

Kurde. Muszę kiedyś popełnić wpis na bloga o różnych technikach przejść, bo to też nie jest takie oczywiste, żeby to wytłumaczyć.

No myślę że ogólnie takie coś by się przydało, bo nie każdy od razu wie co to wszystko jesti z czym to się wszystko je.
Tak więc to dobry pomysł