Wspaniale, że zrobił, niedobrze, że każe sobie płacić za coś, co porzuca gdy mu się znudzi. Niby jego biznes, jego wolna wola, ale tak się moim przynajmniej zdaniem nie powinno traktować użytkowników.
a mi się nie podoba całkowicie!!! A co dotyczy remota, napisany on był przez Tylera spiwego też. Wielkim problemem jest taki, że on nawet kod serwera nie ujawnił
--Cytat (midzi): Mi też średnio podoba się to, co Christopher robi z rozwijanym przez siebie oprogramowaniem, ale NVDA Remote to akurat dobrze, że zrobił, zresztą QRead do czytania plików PDF czy epub też jest bardzo spoko.
@nuno69, nie poszerzaj dezinformację! Hiszpanioki napisali serwer, bo oni użyli kod klienta, żeby napisać serwer. Tyler i Christopher niczego by nie ujawnili, nawet tego nie zrobili. To jest właśnie ta pycha, a jeszcze trzeba zrobić zgodność z pythonem 3. Pytanie jest takie, czy oni tego zrobią, bo migracja się po cichu szykuję. --Cytat (nuno69): Jak nie ujawnił? Ujawnił.
nie do końca, bo i tak serwer się przez niebezpieczniejszą implementację ujawnił. Kto w pliku serwera zszywa certyfikat z parą kluczy? --Cytat (daszekmdn): @Zwonimir a może pomyśleli i dlatego nie chcieli ujawniać kodu? Przez dostępny publicznie kod serwera, naruszane jest bezpieczeństwo.
odezwala sie dzis do mnie kolezanka, z taka sprawa. dodala sobie w ustawieniach google chromea swoj adres, nr telefonu karte do placenia itp, i nakoncu kliknela na zapisz. i pytala sie mnie, czy jak ma wlaczona sinchronizacje, czy to sie tes sinchronizjje? wie ktos moze? Dziekuje,
slucham sobie wlasnie jedno z radii na di.fm i zastanawia mnie, czy ja moge zapmoca jakiejs wtyczky okreslic ze np jak gra ta i ta www to ma to grac o polowe ciszej? bo strasznie mi to nvda zaglusza tak glosno to gra. Dzieky za ewentuelne podpowiedzi.
bo uzywaja jakiegos parchawego i niedostepnego odpowiedniku na kiju html5. --Cytat (adelcia): niezawsze. np youtube.com ma taka ze umiem przyciszic, ale wes sproboj sobie odpalic jakies radio www.di.fm i tam przyciszic. ja nieumiem.
Hej hej, czy można zrobić coś z tymi cholernymi kartami? Jestem sobie na twitterze, klikam w link a on się otwiera w nowej karcie, dzięki czemu po zamknięciu takiej strony zamyka się cała przeglądarka a czasem mam stronę na której muszę być. Potem ponowne logowanie itd. Problem 2. Jak się wejdzie na mbasic.facebook.com i ktoś nagra nam wiadomość, to firefox domyślnie ją odtwarzał po enterze, a toto chce pobierać. Da się to zmienić gdzieś?
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Ale przecież możesz zamknąć tylko kartę, nie trzeba zamykać całej przeglądarki. Wystarczy użyć skrótu CTRL+w, zamiast ALT+F4. No chyba, że nie lubisz kart i w tym problem, to też jest do tego jakaś wtyczka, która powodowała otwieranie wszystkiego w nowych oknach.
Nawet można ctrl+f4, ale zawsze mi się wciśnie ten alt. :P
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.